Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Toll kamera, kém kamera, mini kamera (rejtett megfigyelés, tollkamera)

2012. június 03. 16:20 - Kinai cuccok blog

Egyik kedvenc eszközöm a tollkamera. Diszkrét megfigyelést tesz lehetővé, anélkül bekapcsolható hogy feltűnést keltene az ember. Aki nem ismeri, még közelről sem fog rájönni hogy ez több mint egy elegáns toll.
A kamera a csat felett lévő kis lyukon néz ki így ingzsebbe téve pont előre néz. A lencséje 720x480 képpontos képet ad, ami egy jó minőségű HD felvételtől messze van, de használható. Jó és átlagos fény mellett egész jó felvételeket készít, gyenge fényben már csak alakokat látni. Nagyon erős lámpafény kell ahhoz hogy megfelelő minőséget kapjunk. A készülék avi típusú videókat készít melyeket a tollban található microSD kártyára rögzít.

Létezik beépített memóriás és bővíthető változat is. A tollat szétcsavarva találjuk meg a memória kártya bővítő nyílást illetve ugyanitt helyezték el a miniUSB csatlakozót is melyek épp hogy elférnek egymás mellett. A miniUSB csatlakozó segítségével lehet letölteni a felvételeket a számítógépre, illetve tölteni magát a készüléket. Ilyenkor érdemes kivenni a memóriakártyát mert egy kicsit feszítik egymást. A készülékbe 8GB-os memória kártyát próbáltam mely bőségesen elegendő hiszen az akkumulátora csak 60-80 percet bír. Ha áramforrásra csatlakoztatjuk akkor nem lehet felvételt készíteni így nem lehet meghosszabbítani az üzemidejét.
 
A toll alsó 2-3 centis részében található maga a toll, így írni is tudunk vele de mivel nincs sok tinta benne, napi használatra nem megfelelő. A felső rész és a valódi toll alatt található egy kis szabad rész, jó lett volna ha ezt kihasználják és nagyobb akkumulátort tesznek bele. A tollat bekapcsolni az alsó rész elcsavarásával tudjuk, középen csavarva pedig a toll felső része vehető le. A felvétel indítása egyszerű, csak hosszan kell megnyomni a felső (egyetlen) gombot és már forog is a felvétel. A következő rövid gombnyomásra leállítja a felvételt, ismét röviden nyomva megint elindul a videó melyet egy rövid lenyomással állíthatunk meg. Ha még egyszer hosszan nyomjuk meg a gombot akkor a készülék fotó módba vált. Mivel semmivel sem csinál jobb épet mint a videó módban így ezt nem érdemes használni. Itt szintén rövid gombnyomásokkal készíthetünk felvételeket. Ismét hosszan nyomva a készülék kikapcsol. A toll mögött található egy pirosan és kéken világító led ami a különböző üzemmódokban más-más színnel világít vagy villog. Gyorsan meg lehet tanulni a használatát így én pár alkalom után leragasztottam egy fekete ragasztó szalaggal hogy ne legyen feltűnő.
 
Természetesen a kis méretének köszönhetően nem csak rejtett kamerakánt használható hanem egy kis barkácsolással sisakra, biciklire is rögzíthető így nem hever majd kihasználatlanul.
 
A készüléket szívesen ajánlom hobbicélra mert nagyon ötletes, szépen kivitelezett, és jól használható termékről van szó ezért bátran tudom ajánlani mindenkinek aki ilyet szeretne vásárolni.

 

 

Az olcsóbb verziók (1000-5000 Ft) egyike sem tudja a valódi HD felbontást, nem szabad hinni a specifikációknak!
 
Ami tetszett: Olcsó, jól kitalált szerkezet, egyszerű használat
Ami nem tetszett: A felvételt jelző led nem kapcsolható ki (de leragasztható), változó minőség és akkumulátor üzemidő

 

A tollkamera 1500 Forint körüli áron rendelhető meg a Banggood webáruházból.

kem_ceruza_4.jpg

 

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr54559643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paradicsomszosz 2012.06.05. 19:36:02

Fel tudnál tölteni pár képet?

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.06.09. 12:41:49

Csináltam egyet, a videóból van kivágva. Ezt a minőséget tudja.

buranyl 2012.07.07. 15:25:22

És ez nem minősül már kettős felhasználású terméknek?
süti beállítások módosítása