Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Tárgyak elvesztése, ellopása ellen kitalált kütyü (lopásgátló, kulcskereső, Safeguard Anti-lost alarm)

2012. június 09. 17:58 - Kinai cuccok blog

Elvesztésgátló_1.JPG

Tárgyak elhagyása, ellopása ellen lehet hasznos ez a kis eszköz. Magyarul nem tudom hogy lehetne nevezni, ötleteket szívesen várok! :)
A termék két egységből áll, egy adóból (pici, kerek) amit a lehetségesen elhagyandó dologhoz rögzítünk és egy vevőből (nagyobb szögletes) mely ott lehet mindig nálunk. Leírása szerint hasznos lehet ha kutyánk elcsatangolna, utazáskor a bőröndünkben is lehet egy de rakhatjuk a tárcánkba, kulcscsomónkra vagy a telefonunkra lógatva. Leírása ötletként még felsorolja a gyerekőrként is, amit mindenki maga ítéljen meg hogy használná-e :)

Egy ilyen eszköz természetesen csak akkor használható jól, ha pont megfelelő az a távolság amikor a riasztás bekapcsol. Leírása szerint maximum 25m távolság után jelez, ami szabad térben igaz is. Ha egy fal is van közben akkor ez már is 15 méter körül van, két fal esetén pedig 10 méter alá csökkenti a távolságot mely felett riaszt. A riasztó táv az oldalán található kis tekerővel szabályozható, apróbb tárgyaink esetén érdemes levenni pár méterre hiszen tömegben már 5 méterről sem találná meg az ember az elveszett dolgokat. A fellelhetőség irányát sajnos nem tudja mutatni de keresés módban kisebb köröket téve be lehet határolni amennyiben nem mozog folyamatosan.

A vevő mérete 60x35x15 mm, az jeladó 24mm átmérőjű és 7 mm-es vastagságú. Bár elég kicsik, jó lenne ha sikerülne még kisebbre csinálni legalább az adót mert egy telefonon vagy tárcán elég nagynak tűnik.
A vevőn található egy praktikus karabiner is, mellyel könnyen felcsatolhatjuk bárhova.

Használata egyszerű, az adón van egy kis bekapcsoló retesz, azt elhúzva középen egy kis led elkezd villogni és már működik is. Párosítani nem kell őket, nem tudom mennyire egyedi a frekvenciája, több készülék esetén mennyire zavarják egymást. Normál működéshez a vevő oldalán található 3 állású kapcsolót középről lefelé húzzuk el "N-On" állásba már is használatra kész az eszköz. Kikapcsolni a középső állásba tolással lehet.

Szintén az oldalán található egy görgő mellyel első gondolatra nem a riasztás hangerejét hanem a riasztás távolságát lehet hangolni. Ha túl nagy távolságra kerül az adótól a vevő akkor vibrálással és hangjelzéssel riaszt, érdemes a vevőt elöl hagyni mert nem biztos hogy mindenhol meghalljuk, a vibrálás pedig nem túl erős. Nem tudom hogy az adó hatótávolsága az elem gyengülésével mennyire csökken, ha sikerült kipróbálni, megírom.

Elvesztésgátló_2.JPG

Kereső üzemmódban az oldalsó reteszt felfelé, az "S-ON" állásba kell kapcsolni. Ekkor az oldalsó, távolság állító tekerővel addig tekerjük amíg el nem kezd jelezni a készülék. Ekkor a hatótávon kívül vagyunk és addig járkálunk amíg meg nem szűnik a jelzés vagyis a hatókörön belülre kerültünk. Ekkor kisebbre vesszük a riasztási távolságot, melyre ismét riasztani fog, elkezdünk járkálni amíg el nem csendesül. Addig folytatjuk ezt a 2 lépést amíg meg nem találjuk. Mivel képes különbséget tenni a 10 cm és az 50 cm között így elég pontos, kis gyakorlattal gyorsan meg lehet találni a dolgokat. Sajnos ez a módszer teljesen használhatatlan ha mozog a keresendő tárgy, irány pedig ne tud mutatni.

Tápellátása az adónak CR2032-es gombelemmel történik, a vevőnek pedig egy AAA-s elemre van szüksége  melyhez használhatunk akkumlátort is. Leírás szerint a vevő napi 8 órát használva kb. 2 hónapot bír ki, a küldő pedig napi 8 órát használva kb. 3 hetet. Ez bizonyára változik annak függvényében hogy az adót milyen távolságra hangoltuk.

Összességében egy nagyon ötletes kis szerkezetről van szó, ára is megáll pár ezer forint könyékén így már az első alkalommal behozhatja az árát (elég csak egy kocsiban vagy bejárati ajtóban hagyott kulcsra gondolni)

Nekem nagyon tetszett ez a kütyü, jól kitalált és elkészített darab, mindenkinek ajánlom!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr244566983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jossarian 2012.07.07. 15:43:40

ePóráz :) de mar levedettem a nevet, azert...! :D
süti beállítások módosítása