Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Hordozható, külső akkumulátor töltő univerzális csatlakozókkal

2012. június 30. 21:08 - Kinai cuccok blog

Külsö-aksi-5000-1.jpgIsmét egy külső töltő került tesztelésre mely a korábban tesztelt külső töltőtől nagyobb kapacitású. Az 1500 mA-es töltővel remekül lehet telefonokat tölteni, tabletekhez azonban kevés, így mindenképp egy nagyobb kapacitásúra volt szükségem. Leírása szerint 5000 mA-es, mérete is sokkal nagyobb így jó vételnek tűnt.
A dobozán reklámszövegnek IPhone, IPad töltő szerepel de ez egy univerzális töltő, tipikus hogy népszerűségük okán mindent az Apple termékeivel próbálnak eladni.

Ezt igazolja a doboz tartalma is ugyanis az Apple megszokott csatlakozója mellett a leggyakrabban előforduló csatlakozók megtalálhatóak, szerencsére jó részük már csak történelem amióta a microUSB lett a szabvány.

Nem található meg benne a Samsung szintén egyedi csatlakozója, de ez nem olyan nagy fájdalom hiszen az csak a Galaxy Tab különféle verzióihoz használható, a készülékekhez pedig amúhgy is adnak kábelt.

A készüléken egy gomb található mellyel ellenőrizhetjük a töltöttséget, illetve indíthatjuk és leállíthatjuk a töltést.
A töltöttséget 3 kék led csík jelzi ki amit lehetett volna többel is mutatni.
2 szabvány USB kimenete van, 500 mA és 1000 mA-es erősséggel, illetve egy miniUSB bemenete mellyel tölthető az akkumulátor.

A teszt során egy Desire HD-t és egy Samsung Galaxy Tab-ot használtam.
Az első csalódás az volt hogy rettenetesen lassan tölt. A Desire HD 1350 mA-es akkumulátorán 1 óra alatt csak 6%-ot töltött úgy hogy nem volt bekapcsolva semmilyen áramfogyasztást növelő opció vagy alkalmazás (WIFI, Bluetooth, GPS). A tablet 4000 mA-es akkumulátorán 1 óra alatt 9%-ot emelt, ami már jobb, de még így is messze elmarad az elvárt teljesítménytől.
A második csalódás az volt hogy a Desire HD készülék 1350 mA-es akkumulátorát nem volt képes 2 alkalommal teljesen feltölteni, a Tabletnél 45% töltés után az akkumulátor teljesen lemerült. Ebből következik hogy a készülék kb. 2000 mA-es a specifikációban szreplő 5000 mA helyett. Így már egyáltalán nem jó vétel, mivel fizikailag és árban is több mint a kétszerese egy valódi 2000 mA-es külső akkumulátornak.
A két USB kimenetén is ugyanazt a teljesítményt adta csak le, tehát az is átverés rajta.

Specifikáció:

Kapacitása: 5000 mA
Bemenet: 5V 1000 mA
USB kimenet 1: 1000 mA
USB kimenet 1: 500 mA
Súlya: kb.145g
Méret:
110 x 70 x 16 mm
Töltési idő: kb. 8.5 óra

Ami tetszett: Jó kialakítás, praktikus használat, sok csatlakozó

Ami nem tetszett: Valótlan specifikáció, csak 2000mAh kapacitás

Ezek tekintetében sajnos csalódás volt az eszköz, ezért nem ajánlom senkinek!

Aki vásárolt már ilyen akkumulátort, az kérem keressen meg és írja meg a tapasztalatait!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr914628975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása