Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Mozgásérzékelős kerékpár, bicikli, motor riasztó (távirányító, elektromos, lopásgátló)

2012. szeptember 23. 16:40 - Kinai cuccok blog

Minden motoros és kerékpáros rémálma, hogy visszatérve nem találja kétkerekűjét. Erre a problémára nem is létezik száz százalékos megoldás, ezért a sok lakat, zár mellé jól jön egy riasztó is, ami bár szintén nem mindenható megoldás, még is csak egyel több gond a tolvajoknak. Megrendeltem hát én is, hogy leteszteljem, érdemes-e költeni rá.
Kerékpár riasztó 1.jpg

A csomagot kibontva a készüléken kívül a távirányítót és egy 9 voltos elemet találtam. A beüzemelése gyerekjáték volt, csak be kellett helyezni az elemet a riasztóba, bekapcsolni az oldalán található retesszel és már élesíteni is lehetett a távirányítóval. És itt álljunk meg egy pillanatra. Riasztón, bekapcsoló retesz? A biciklin nem lehet elrejteni a riasztót, bárki hozzáférhet, tehát a be és kikapcsoló elég buta ötlet. Ez motoron nem akkora gond, mert be lehet rakni a zárható ülés, vagy az idom alá is, bár akkor szintén nem lehet használni a kapcsoló részét, vagyis minek rá.
A biciklire szerelés második gyenge pontja, hogy az elem tartó fedél szintén könnyen lepattintható, nehéz olyan helyre felszerelni, ahol nem férni hozzá. Sajnos rögzítő csavarok, pánt vagy egyéb doboz sincs alapból hozzá, így a biciklire felhelyezéskor egy kis átalakítás szükséges a riasztón. A motoron ez nem gond.

A távirányítója egyszerű, csak egy ki és egy bekapcsoló van rajta. Mérete is apró, célnak pont megfelelő.

A riasztó érzékenysége nagy, emiatt hajlamos kisebb rezgésekre is bekapcsolni. Felszereléskor érdemes egy gumit is a csavarok közé tenni. hogy kicsit csillapítsa a rezgéseket, így kevesebbszer riaszt feleslegesen, amivel ellenkező hatást érhetünk el. A járgány mozdításakor amúgy is jelezni fog.
Mivel az érzékenysége nem állítható, egy forgalmas bicikli tárolóban nem érdemes használni. Inkább egyedileg kell rögzíteni valahová.

Motoron ezek a problémák nem jelentkeznek, mivel ott a rezgések is jobban elnyelődnek és nincs is máshoz nekitámasztva.

A kerékpáros felhasználáshoz átalakítottam egy kicsit. Vettem hozzá egy rögzítő dobozt, amibe fel tudom csavarozni a kerékpárra, illetve rögzítő bilincseket is. A doboz bár kicsit tompítja a hangot, de egyben védelmet is nyújt a riasztónak, így hiába csapnak oda neki, nem megy tönkre olyan hamar. A doboz és a riasztó közé még raktam egy kis rezgéscsillapítót is, hogy nyugodtan hozzá tudjam támasztani bárminek, nem riaszt be feleslegesen. Ezekkel az átalakításokkal tökéletesen működik.

Egy robogón is megpróbáltam, ott nem kellett semmilyen átalakítást csinálni. Elég volt csak belerakni az ülés alá és lezárni, remekül működött a készülék.

Gondolkodtam még, hogy mire lehetne felszerelni, és arra jutottam, hogy gyakorlatilag bármire, aminél nem szeretnénk, hogy elvigyék. Ajtóra téve is remek megoldás, ha nem szeretnénk, hogy éjszaka csendben meglepjenek.

Ami tetszett: Jó ötlet, egyszerű kivitelezés, aránylag olcsó, univerzális felhasználhatóság

Ami nem tetszett: A biciklire felszerelés némi átalakítást igényel, érzékenysége nem állítható
A riasztó a Banggoodon 2300 Forint-ért vásárolható meg.

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr64802401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása