Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

FM Transzmitter, szivargyújtós rádiós zene átjátszó, mp3 transmitter

2012. november 18. 16:06 - Kinai cuccok blog

transmitter B 1 piros.JPGA korábban tesztelt FM transzmitterrel nem voltam teljesen megelégedve mert gyenge minőségű volt, igazi olcsó kínai cucc érzését keltette. Bár olcsónak tényleg olcsó volt, de én megadtam volna érte többet is hogy jó minőségű legyen. A most tesztelésre kapott FM transmitter már sokkal tetszetősebb, dobozos termék, igényes kidolgozással és jó hangzással. De lássuk részleteiben!

 

 

 

A doboz tartalma

A dobozt kibontva az FM transmitteren kívül egy távirányítót, egy biztosítékot és egy sztereó jack dugót találtam, olyat aminek mindkét végén ugyanaz a 3.5-es csatlakozó van. Ennek a segítségével lehet összekötni kedvenc MP3/MP4 lejátszónkat az eszközzel. A biztosítéknak is örültem mert egyrészt megtudtam hogy a készülék védve van a túláram ellen, másrészt rögtön kapunk is hozzá egy pót biztosítékot, ami apróság, de még is pozitív dolog.

transmitter B 2 piros.JPG

Működés

A összekötő kábelről használva kényelmesen, a már megszokott felületen keresztül tudjuk vezérelni a zenelejátszást. Bármilyen eszköz használható aminek van a hagyományos fülhallgató kimenete.
A kapott kábel nem túl hosszú, csak 50 cm-es, jó ha a szivargyújtó közvetlen közelében van egy rekesz ahova a lejátszót le tudjuk tenni. De mivel a kábel nem speciális, hosszabbat is be tudunk szerezni hozzá.
Kábelről üzemeltetve a készüléknek csak a frekvencia léptető gombjai használhatóak, lévén a zenét a lejátszó kezeli. Igaz ez a hangerő állító gombra is mely ilyenkor nem működik hanem a lejátszón állíthatjuk a hang erejét.

A készülékben van egy SD kártyahely is melybe memórakártyát helyezve szintén lejátszhatóak a zenék. Kezeli az SD és SDHC kártyákat is amiből 32 GB-osig próbáltam. A könyvtár szerkezettel is boldogul így nem kell ömlesztve tartani a zenéinket.
Memória kártyáról használva már működik a készülék többi gomba is, a zeneléptetés és a hangerő állítás is. A hangerő állítás egy tekerhető gombbal történik amit sokkal jobban szeretek mint a léptetős megoldást.

Harmadik lehetőségként a készülékbe oldalról egy USB-s pendrive dugható melyről szintén le tudja játszani a zenéket, ekkor a transmitter működése a memória kártyás működéshez hasonló.

A távirányítóval kényelmesen vezérelhetjük a fontosabb funkciókat ami nem is a távolság miatt fontos - hiszen karnyújtásnyira van az eszköz - hanem hogy ne kelljen matatni a szivargyújtó környékén ahova lenézni már baleset veszélyes is.

A kijelzője elég kicsi, egyrészt kevés információ olvasható le róla, másrészt a betűk is aprók, épp csak a zene keresésére lehet használni. Ez a kompromisszuma annak hogy egy kis készülékről van szó. Három színben kapható, kék, piros és zöld háttérvilágítással. Nekem a kék hideg színe annyira nem tetszett, a piros barátságosabb, meleg fényű és sötétben sem zavaró, erős fényben jobban látható. De érdemes az autó belső világításához jobban passzolót vásárolni.

Beüzemelése egyszerű, csak keresünk egy szabad frekvenciát a rádión, ugyanazt a frekvenciát beállítjuk a transmitteren is, majd elindítjuk a zenét. A rádió veszi a jelet és máris hallgathatjuk a kedvenc számainkat reklámmentesen.

transmitter B 4 minden oldal.jpg

Minőség

A minőségére nem lehet panasz, remek anyagfelhasználás, pontos kidolgozás, jó kinézet ami könnyen megszerethetővé teszi a lejátszót. Nem tapasztaltam a korábbi lejátszónál megismert kontakt hibát sem, annak ellenére hogy a lejátszó itt is forgatható.
Apróság, de hasznos hogy a szivargyújtós végén van egy helyenként kivágott korong ami a fix rögzítést teszi lehetővé a szivargyújtóba dugva.

Összegzés

Egy jó minőségű, árérték arányú és remekül kinéző kis lejátszót kapunk pénzünkért amely
bármelyik nagyáruház polcán méltón megállja a helyét.

Ami tetszett: Jó minőség, elfogadható árért, tekerős hangerő szabályozó, egyszerű működés

Ami nem tetszett: Kis kijelző

Hol kapható

A transmitter 2500 Forint körüli áron megvásárolható a GearBest-en.

Kék színű háttér világítással

Piros színű háttér világítással

Zöld színű háttér világítással

Sokféle transmitter kapható a GearBest-en és a Banggood-on, érdemes körülnézni. Az értékeléseket elolvasva érdemes vásárolni.

További FM transmitter tesztek.

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr764918484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

startatany 2012.11.21. 21:44:35

Nagyon jók a tesztjeid. Köszönjük szépen!
Esetleg erről a darabról láthatóvá tennél egy képeit? Lehet beruháznék én is ha tudnám mivel is állok szemben.

Köszönettel!!

S. A.

startatany 2012.11.21. 21:46:54

Vissza az egész. Bocsi. A komment megírása után láthatóvá vált a kép is. Pont ilyet terveztem venni én is. :)

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.11.21. 21:50:35

Igen, ebben a pillanatban tettem fel őket :)

blash 2012.11.22. 12:10:47

Mennyibe kerül, illetve egy pontosabb termék név vagy egy sku? Kinézet alapján nem találtam meg dx-en.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.11.22. 13:48:46

Itthon vásároltam, bővítettem az árral és a bolttal a cikket. Nincs márka feltüntetve rajta.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.11.22. 15:12:17

@startatany: Köszönöm a biztatást! Jól esik hogy sokaknak segítek vele.

Nagyon sok tesztet tudnák írni de csak ennyi fér bele az időmbe. Nemhiába, kint 1.5 milliárd ember gyártja, persze hogy nem jutok a végére a cuccoknak :)

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.11.22. 15:13:48

@startatany: Nyomj egy like-ot az FB-n és akkor értesülsz az új tesztekről is :)

Hentes pékné módra 2014.04.10. 17:28:58

ilyet vettem 1000ft-ért ebay-ről, teljesen jó, de a mappák közötti váltás csak távirányítóval oldható meg és azzal is egy nagyon buta rendszerben, inkább végiglapozom. A másik a hangminőség. Teljesen korrekt, de ha a transzmitter hangerejét maximumra tekerjük akkor torzít, kb 50% lehet a normális max hangerő azon felül túlvezérel. Érdemesebb a hifin nyomkodni. ACar transmitter néven fut egyébként.
süti beállítások módosítása