Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Légegér, Air mouse, pc és okos TV távirányító, játék kontroller (Android, Windows, IOS, Linux)

2013. november 06. 21:27 - Kinai cuccok blog

Ha androiddal van okosítva a TV vagy egyszerűen csak a számítógép képernyőjét átvezettük a TV-re akkor néha jól jön egy olyan eszköz amivel az egeret kényelmesen tudjuk használni. Bár a vezeték nélküli egérrel is megoldható az irányítás, annak mindenképp kell egy felület amin mozgatjuk. E célból készült ez a remek eszköz amit légegérnek neveznek. Bár furán hangzik, angol megfelelője sem jobb (Air mouse) cserébe elnevezése tökéletesen lefedi a funkcióját.

 

Air-mouse-legeger-1.JPG

 


Csomag
A csomagban a távirányítón kívül a vezeték nélküli kapcsolatot biztosító USB egység volt. Telepíteni nem kellett, csak bedugtam a vevő részét az egyik szabad USB portba, a Windows 7 automatikusan felismerte és már működött is!

Irányítás
Az első ami meglepett hogy mennyire precíz, pár centis mozdulatra már reagál az egérmutató, így nem kell nagy ívű mozdulatokat tenni ahhoz hogy az egér elinduljon.  (Ez persze függ az egér mutató beállításaitól is, nálam alapból elég gyorsra van téve) A második meglepetés hogy az irányt is nagyon jól érzékeli és ehhez nem kell a vevőegységre irányítani a távirányítót illetve a vevő és a távirányítónak sem kell kötelezően valamilyen szöget bezárnia. Az irányt nem a távirányítónak a levegőben történő mozgatása adja hanem a távirányító tengely mentén történő fordítása, döntése.

Vagyis ha a távirányító tökéletesen vízszintes, akkor mozgathatjuk jobbra, balra, fel és le, az egérmutató nem fog reagálni rá. Így oldották meg hogy bárhol lehessen használni.
Az egérrel történő irányításhoz hasonlóan ha elérjük a képernyő szélét de a távirányítót tovább fordítjuk az egérmutató megáll és amint az ellenkező irányba mozdítjuk, azonnal a mutató is a másik irányba fog mozdulni.
Az érzékelés giroszkópok és gyorsulásmérők segítségével történik.

 

Kezelőgombok
A kattintásra egy gomb van a távirányító bal oldalán, vagyis a balkezes használat nem igazán kényelmes. Kattintani is csak lassabban lehet mint egérrel így a dupla kattintás sebességét mindenképp lejjebb kell venni a Windowsban. Szokni kell még hogy a távirányítót ne mozgassuk el miközben kattintunk, de nem volt ez másként az egér használatának megtanulása közben sem, csak már nem nagyon emlékszünk rá :)
A távirányítón található még egy vissza gomb, egy home gomb mely az alapértelmezett böngészőt nyitja fel.
A hangerőt egy némítás és egy plusz mínusz gomb segítségével tudjuk vezérelni.
Középen található még egy négy irányú kör ami a lapozásban segít illetve egy ok gomb mely pc-n nem működött. Szintén nem volt funkciója az androidos logóval ellátott gombnak.
A lapozásra és a hangerő állításra is igaz hogy ha egyszer nyomjuk meg akkor csak picit ugrik, ha folyamatosan nyomjuk akkor egy kis várakozás után elindul folyamatosan a csúszka, nem túl lassan és nem túl gyorsan, számomra pont megfelelő sebességgel.
A távirányító ha nem érzékel mozgást akkor automatikusan kikapcsol, a tetején található bekapcsoló gombbal azonnal ismét üzemkész.
Az érzékelés távolságára 15 métert ad meg a gyártó, ebből 4 méterig tudtam tesztelni, egy átlagos nappaliba biztos működik.
A távirányító 2 db AAA-s elemmel vagy akkumulátorral működik így a súlya sem nagy. Nem tudom mennyi ideig bírja mivel nem használom folyamatosan.
A specifikáció szerint Windows, Android, IOS és Linux alatt is használható. Sajnos utóbbi hárommal nem tudtam tesztelni, pedig a gyorsulásmérőre és az androidos játékok irányítására kíváncsi lettem volna. Ha sikerül kipróbálni, be fogok számolni róla.

Ami tetszett: Kényelmes használat, precíz működés, szép kidolgozás
Ami nem tetszett: -

Hol kapható
A teszt óta számos légegér elvén működő eszköz jelent meg, érdemes körülnézni köztük
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr395618619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása