Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

iPega PG 9023 gamepad - Teszt (bluetooth játékpad, controller, teleszkópos játék kontroller, vezérlő)

2017. március 11. 14:51 - Kinai cuccok blog

ipega-pg-9023-gamepad-jatek-konzol-bluetooth-telefon-tablet-teleszkopos-kontroller-vezerlo-vr-game-03.jpgNapjainkra szinte teljesen kiszorították a mobiltelefonos játékok a kézi konzolos készülékeket. Az érintőkijelzős játékok újfajta játékélményt és egyben újfajta irányítást is jelentenek. Vannak azonban olyan játékok, amiknek az irányítása sokkal jobb volt a klasszikus joystickokkal, így ezeknél romlik a játékélmény (pl. autós, repülős és mászkálós játékoknál). Ezt az hiányt pótolni jelentek meg a mobiltelefont befogadni képes játékvezérlők. Ezek a játékvezérlők jellemzően bluetooth-on keresztül kapcsolódnak a telefonhoz és ugyanazt az élményt adják vissza, mint a kézi konzolok ötvözve a mobiltelefon szabadságával. A másik felhasználási területük a virtuális valóság ahol a mobiltelefont a szemüvegbe téve elveszítjük a játék kezelhetőségének nagy részét. Bár a telefon mozgatásával is lehet minimális vezérlést a játékba vinni, de ez nehézkes és ismét csak a játék élményt rontja. Ezekre a problémákra nyújt megoldást a most bemutatandó játékkonzol tartó.

A doboz

A dobozban a játék konzolon kívül egy töltőkábel és egy angol nyelvű leírás található. Az egy oldalas angol nyelvű leírás röviden bemutatja a készülék használatát, a gombok kiosztását, a párosítást a különböző eszközökön és a támogatott játékok listáját a teljesség igénye nélkül.
A töltőkábel egy microUSB USB kábel, így ha 230V-ról szeretnénk tölteni, szükség van hozzá egy fali töltőre is. Szerencsére a kábel jó minőségű, így a telefont is tudjuk vele tölteni vagy pedig a szokásos telefon töltőnkkel töltjük a játék konzol tartót is.

A készülékről

A készüléket kézbe véve minőségi érzetet kelt, formája a kézbe simul, a két oldalt található gombok és joystickok könnyen elérhetőek és finom mozgásúak. A kiosztású egyértelmű, gyorsan meg lehet szokni őket. Méretét inkább felnőtt kézhez szabták. Középen van a telefont befogadó rész mely összecsukott állapotában 115 milliméter széles. Ebbe fektetve 4 colos mérettől tehető telefon. A jobb oldala egy fogasléccel ellátott toldattal húzható szét, mely a megfelelő szélességben reteszelhető. Ez 95mm toldja meg a szélességet.
ipega-pg-9023-gamepad-jatek-konzol-bluetooth-telefon-tablet-teleszkopos-kontroller-vezerlo-vr-game-04a.jpg
A bal oldala is kihúzható, itt rugók oldják meg a megfelelő távolság tartást, további 60mm-t adva befogadó szélességhez. Az elérhető maximális szélesség 280mm, így könnyedén be tud fogadni akár egy 10 colos tabletet is. A készüléket úgy kell behelyezni, hogy a jobb oldalát épp csak annyira húzzuk ki, amennyire szükséges ahhoz hogy beférjen a készülék, ha a rugós bal oldal teljesen ki van feszítve. Ezáltal egy erős tartást kapunk. Ahhoz hogy a nagyobb készülék se forduljon ki, a két oldalt perem található mely stabilan tartja a készüléket. Arra hogy izgalmunkban a szarvakat oldal irányba húzva se essen le készülék, a tartó alján található, kihajtható kis fül szolgál. A tartó alján pedig egy csúszásgátló, négyzetmintás gumi borítás található.
Elfektetve szinte minden készüléket tud fogadni, állítva viszont nem lehet beletenni telefont a 115mm-es minimális befogadó méretnek köszönhetően. Sőt, vékony peremű 7 colos tabletet sem tud fogadni. A Samsung Galaxy A 6 szélessége is pl. 105mm. 10 Colos tablet persze állítva is könnyen bele helyezhető, bár ekkora méretet sokáig tartani már nem könnyű. A készülék bluetooth segítségével kommunikál, kezeli az Androidos az IOS-es és a Windows-os  eszközöket is. A beépített akkumulátora 380mAh-ás, ez kicsinek tűnik, még is 10 órás játékidőt ígér.

A működés


Az eszköz bekapcsolásához és mobiltelefonnal történő párosításhoz érdemes elolvasni a leírást, pár lépésből áll könnyen megjegyezhető, de magától nem jön rá az ember. Külön párosítást igényel ha gamepad, billentyűzet vagy egér módban akarjuk használni.
A leírás alapján már gyorsan be tudtam üzemelni. A telefonon bekapcsoltam a bluetooth-t és a konzolon megnyomtam a Home+X gombot (Android)
Én a Commando Adventure VR játékkal próbáltam először. A játékban kiválasztható hogy gamepad vagy automatikus irányítással játszunk. Utóbbi esetén minden interakciót a nézésünkkel tudunk kiváltani, pl. lefelé nézve tudunk haladni, az ellenségre nézve automatikusan feljön a távcső és ha 2 másodpercig nézzük, le is lövi. Hát, nem az igazi. Gamepadot választva viszont mindent mi irányítunk, a tekintetünkkel valóban csak a látóteret szabályozzuk, minden mást gombokkal lehet, mozogni, lőni, fegyvert váltani stb. Sokkal természetesebb a játékélmény.
A virtuális térben ragadva gyorsan elveszti az ember hogy hol is áll a szoba közepén, merre is néz valójában így érdemes nagy helyet hagyni magunk körül. A biztonsági játékosok forgószékből is nyomulhatnak.
Több más játékot is kipróbáltam és mindenhol hasonlókat tapasztaltam, sok játéknál nagyságrendekkel jobb játszani egy ilyen konzollal mint érintő képernyőn. A kijelzőn történő irányításnál az ember ujja folyton lecsúszik az irányító felületről és csak görcsösen nyomogatja a képernyőt, ami gondolom egy idő után nem tolerálja azt.

Összegzés


Bár minden játéknál megoldott az irányítás a telefonon keresztül, még is nagyot tud dobni a játék élményen egy ilyen eszköz. Kapni kisebb, olcsóbb modelleket is, mindenki ki tudja választani hogy neki melyik jó és melyik célszerű. Az iPega márka számomra ismeretlen volt, de nagyon meg vagyok elégedve vele.

Ami tetszett: Jó minőség, kényelmes fogás és kiosztás, univerzális befogadó méret, könnyű beüzemelés

Ami nem tetszett:
 Állítva telefont és 7 colos tabletet nem fogad be

Hol kapható

A GearBestről rendeltem 6000 Forintért

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr6712329817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása