Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Eachine EV800, a megfizethető minőségű FPV szemüveg repüléshez - Teszt

2017. március 23. 17:35 - Kinai cuccok blog

eachine-ev-800-fpv-szemuveg-800x480-glasses-40-csatornas-automatikus-savkereses-02.jpgHa rendelkezünk FPV-s kamerával és monitorral, nagyszerű élmény repülni. Ettől már csak az a jobb, ha úgy repülünk, mintha benne ülnénk a gépben. Ehhez egy FPV-s szemüvegre van szükségünk. Ez a szemüveg nagyon hasonlít a VR szemüveghez, de nem két lencse van benne, hanem csak egy és úgy torzítja a képernyő képét, hogy úgy érezzük, egy hatalmas vászon előtt ülünk. Természetesen nem ad 3 dimenziós képet, de így is nagy élmény repülni vele. (drágább modellek viszont 2 képernyővel és két lencsével rendelkeznek)
Régóta vágytam én is ilyenre, de mindenhol csak a drága FatShark FPV szemüveget találtam, ahol a legolcsóbb is közel 50 ezer forint. Sajnos nekem ennyit nem ért meg. Voltak még olcsóbban, 12 ezer forintért borzalmas, 480x272 pixeles felbontást kínálva, de azt gondolom, hogy egy minimális minőséghez azért ragaszkodni kell, különben az élmény felemás lesz. Így találtam rá az Eachine EV800-asra, mely az 5 inches képernyőjével, 800x480 pixeles felbontásával és 16 ezer forintos akciós árával jó választásnak tűnt. Lássuk mennyire!

A doboz

A csomagban sok minden található, a készülék mellett a töltő és töltőkábel, egy törlőkendő, az antenna, egy videókábel, leírás és egy praktikus tok található. A hozzá adott leírás rövid, de lényegre törő. Az antennát könnyen a helyére lehetett csavarozni. A töltő szabvány USB-s, de 5-12V között bármivel tölthető.
eachine-ev-800-fpv-szemuveg-800x480-glasses-40-csatornas-automatikus-savkereses-07.jpg


Kinézet, felépítés

Maga a szerkezet végtelenül egyszerű, van benne egy 5 colos, vevővel is rendelkező monitor és egy olyan lencse, ami a monitor képét úgy torzítja, hogy úgy tűnjön, mintha távolabb lenne tőlünk a képernyő.
Azért erre a típusra esett a választásom, mert egy mozdulattal levehető a monitor és külön is használható. Ezáltal az egész készülék kb. 5 centivel hosszabb a fixen beépített monitorral rendelkezőktől. A képernyő egy mozdulattal lecsúsztatható a tartórészről. Másik szempont volt, hogy az értékelései kitűnőek, egy hármas értékelést leszámítva mindenki ötösre és négyesre értéke.

Az alján egy szabvány fotós csavar menet biztosítja, hogy akár állványra is rá tudjuk tenni. A készülékház tapintása kellemes, a fejpánt 3 ponton állítható. Súlya 349g, bár a hossza miatt kicsit előrebillenti a fejet, még nem zavaró. A keret szövettel burkolt szivacs, kényelmes, bár én egy kicsit kicsinek találtam, szemüveggel pedig nem használható. Az orrnak elég helyet hagytak ki, nem nyomja a szemüveg. A készülék bal oldalán van a töltő csatlakozó, felül a vezérlő gombok felirattal ellátva. A kijelzőn OSD funkció segíti a menüben történő tájékozódást.

eachine-ev-800-fpv-szemuveg-800x480-glasses-40-csatornas-automatikus-savkereses-anim-01-2.gif
Működés
 
A beüzemelése nem volt bonyolult, csak feltöltöttem, bekapcsoltam, megnyomtam a csatorna kereső gombot és már is automatikusan befogta a korábban tesztelt TX02-es kamerás adó képét.
Eleinte féltem attól, hogy rossz minőségű képet fogok látni rajta. (a gyenge átjátszó kamera, monitor vagy sávszélesség miatt) de meglepődve tapasztaltam, hogy egész jó a képe. 800x480-as a felbontása de nem zavaróan pixeles, teljesen élvezhető. Így a repülés valóban olyan, mintha benne ülnél a gépben.
Széles frekvencia tartományt támogat így sok adóval tud kommunikálni.
A beépített akkumulátorával tesztelve 2.5 órán át üzemelt (specifikációjában 3.5 szerepel) ami több mint elegendő. A töltési feszültsége 5-12V között van, így akár menet közben is tudjuk tölteni USB power bank vagy 2S illetve 3S akkumulátor segítségével.

Összegzés

Kellemesen csalódtam ebbe a készülékben. A legolcsóbb megoldásoktól csak kicsit drágábban már egy jól használható és megfelelő minőségű eszközt kaptam. Szórakozásra tökéletes, akár a racinget is kipróbálhatjuk vele.


Ami tetszett: megfizethető ár, jó minőség, kivehető képernyő, hosszú üzemidő, sok féle töltési lehetőség

Ami nem tetszett:
kicsi keret

 

Hol kapható

Eachine EV800-as akciósan 16000 forintért vásárolható meg a Banggood-on.

FPV szemüvegek széles választéka található.

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr412094823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása