Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Vezeték nélküli billentyűzet és egér - Teszt

2017. május 17. 11:00 - Kinai cuccok blog

háttér világítás, wireless keyboard touchpad mouse

vezetek-nelkuli-billentyuzet-eger-touchpad-hatter-vilagitas-qwerty-kiosztas-teszt-00.jpeg

A korábban tesztelt TV Box-hoz kerestem egy vezeték nélküli billentyűzetet és egeret. Mivel nem ismerem őket, csak pár szempont alapján választottam. Legyen rajta qwerty billentyűzet a gépeléshez, touchpad az egerészéshez, legyen háttér világítása, hogy sötétben is lehessen használni és legyen jó androidhoz. Rengeteg féle kapható a pár ezer forintostól kezdve a több mint tíz ezer forintosig, ami azért azért vicces, mert tízezer forinttól olcsóbban is lehet kapni TV boxot (bár az sok mindenre nem használható). Az alábbi, márka nélküli eszközre esett a választásom. 

A doboz

A doboz a termék képét és legfőbb funkcióit bemutató, mutatós darab. A dobozban a készülék, az akkumulátor, a töltő kábel és egy rövid leírás található.

Kinézet

A billentyűzet egy kézre álló, formás darab. Kemény műanyagból készült, matt, még is kicsit csúszós. A gombok gumiból készültek, elég kicsik, a hüvelykujjal nyomkodva több gombot is lefedünk, de nyomkodás közben nem nyomódnak le a szomszédos gombot. A billentyűzet az alsó részen található, a két hüvelyujjal minden gomb könnyen elérhető. Kiosztása az angol számítógéppel billentyűzettel megegyezik. Fent, középen az egér kezeléséhet egy touchpad található. Tőle jobbra és balra gyorsbillentyűk, két oldalt kör alakban pedig navigációs gombok. Mindegyik könnyen és gyorsan elérhető. A billentyűzeten nincs tagolás vagy kiemelkedés, így vakon nem lehet gépelni. A billentyűzet elején bal oldalt található a miniUSB-s töltő csatlakozó, jobb oldalt pedig a bekapcsoló gomb.

Beüzemelés

A hátlapot levéve a csomagban található BL-C5-ös aksit a készülékbe helyeztem. Ekkor bukkantam rá az USB vevőre, amit addig nem is kerestem. Ötletes megoldás, nem veszik el akkor sem, ha magunkkal visszük. A vevőt az Androidos TV Box egyik szabad USB portjába dugtam és már meg is jelent a készüléken az egér.

Használat

A billentyűzet kiosztása kellemes, minden funkció egyértelmű felirattal vagy ikonnal van ellátva. a Gyors gombok hasznosak. Weboldal címét, rövid szövegeket könnyen be tudunk gépelni. Levelet vagy hosszabb szövegeket már nem szívesen írnék rajta. Részben mert a gombok kicsik, használat közbe nézni kell a billentyűzetet és a gombok lenyomásához erő kell. Ékezet sincs rajta, bár számítógépen ugyanúgy átváltható a billentyűzet magyarra és akkor a megfelelő gombok lenyomásával ékezetes karaktereket használ. A billentyűzet háttér világítása könnyen bekapcsolható. Az erre szolgáló gombok sötétben alapból nem foszforeszkálnak, így meg kell jegyezni, melyikekkel kell. A jobb oldalt található lapozó gombokkal gyorsan tudunk lapozni. A bal oldalt található gombbal a .com végződéseket tudjuk könnyen, egy gombnyomásra beírni. Ugyanezt tudjuk megtenni a www. gomb-al, bár ennek gyakorlati jelentősége már nincsen.

A touchpad érzékeli hogy milyen sebességgel húzzuk rajta az ujjunkat. Ha gyorsan, akkor az egér mutató is gyorsan szalad, ha lassan, akkor az egér mutató is lassan mozog. Jobb oldalt található a lapozó terület melyek föl le-le húzva az ujjukat a weboldalak is fel le gördülnek. Kényelmes és hasznos funkció.

A bal egér kattintást az érintő felületen is tudjuk indítani, de erre szolgál a touchpad bal oldalán található egér gomb is. A jobb egér gombot pedig a jobb oldalt találjuk. Az érintő képernyő csak egy érintést érzékel, így kicsinyítésre vagy nagyításra nem használható.

Ami tetszett: Sok funkció, egyértelmű kiosztás, háttér világítás

Ami nem tetszett: Hosszabb szöveget nehéz rajta gépelni

Hol kapható

A vezeték nélküli billentyűzet a GearBest-en 3500 Forintért vásárolható meg.

Rengeteg hasonló billentyűzet kapható még.

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr2512507445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása