Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Ganzo G722 bicska - A mindenes - Teszt

2017. május 25. 07:00 - Kinai cuccok blog

Kés teszt, kirándulás, túra felszerelés, folder

ganzo-g722-bicska-penge-kes-teszt-tura-kirandulas-tulelo-kes-00.jpgA Ganzo pengéi a megfizethető minőség miatt egyre népszerűbbek. Évről évre előállnak új modellekkel, melyek az ismert márkák stílusjegyeit hordozzák. Viszont a sima koppintás, az olcsó ár és a gyatra minőség helyett márkát építenek. Ez azzal jár együtt, hogy saját stílusjegyeket, minőséget és kedvező árat nyújt. A most bemutatandó modell már két éves, de töretlen népszerűségnek örvend. Nézzük mit tud!

 

 

 

Doboz

A doboz egy egyszerű, de elegáns Ganzo márkával ellátott fekete karton. A benne lévő fiókot kihúzva találjuk a kést és egy összehúzható selyemszerű tartót. A selyemtartó praktikus, az egyik oldalán a Ganzo Firebird fantázia nevű penge logója, a másikon A Ganzo tools felirat és logó található. Fogásra is kellemes, meglátjuk mennyire tartós. 

Kinézet

A késről az első benyomásom az volt hogy masszív, nehéz darab. Súlya 225g ami több mint a megszokott. Ebből kifolyólag hosszútávon túrára nem biztos hogy ezt vinném. A bordázott markolat csak egyik oldalt van, a másik oldala teljesen fém. Itt található az övcsat is, melynek a végén üvegtörőt találunk. Sajnos az övcsat nem eltávolítható.

A penge 9 cm hosszúságú, a szélessége 3.2 cm. A széles penge nekem kimondottan tetszik.A kés összecsukva 12cm, kinyitva 21.5cm. A penge vastagsága a hátán 3.75mm. A fokél, enyhén van letörve, a penge éle pedig ívesen halad felfelé. Vágásra és szúrásra is megfelelő.

A zár frame lock rendszerű, a markolat hasában van a reteszelés. A retesz a vastag penge feléig befordul, biztos tartást adva a csukódás ellen. Összecsukni úgy lehet, hogy a kést a jobb kézben tartjuk, majd hüvelykujjal lenyomjuk a reteszt és mutató ujjal enyhén megtoljuk a pengét, majd a hüvelyujjat elvéve teljesen becsukjuk. A retesz kialakítása miatt ez csak jobb kézzel kivitelezhető. Kinyitni egy kézzel, a penge mindkét oldalán megtalálható bütyökkel lehet, így jobb és bal kezes használata is lehetséges. A hüvelyk ujjunkkal és a csukló íves mozdulatával a pengét ki lehet csapni, a retesz kattanása határozottan jelzi, hogy a penge rögzítve van.

A penge anyaga 440C rozsdamentes acél, ami egy elterjedt, megfizethető, de jó minőségű alapanyag.

Fekete, katonai zöld és narancs színben is kapható.

Használat

A kés megfelelően élezve érkezik, azonnal használhatjuk. A papír tesztet elvégezve gyönyörűen vág. Az élénél a penge megfelelően vékony a finom vágáshoz, felül pedig elég vastag hogy erős legyen. Kisebb ágakat is vágtam vele, szépen teszi a dolgát, az éle is megmaradt.

Az egykezes nyitás nekem elsőre nem sikerült, annyira szorosan volt a penge a markolatban. Kicsit lazítva a csavaron már könnyen ment. Szintén nagyon erős a retesz, mely a pengét nyitott állapotban rögzíti. Bár ott is van állító csavar, mellyel a retesz nyitásának tűrését állíthatjuk, ez az erején nem segít. A tesztvideókban látható egykezes könnyű zárás nálam nem működött, inkább szenvedés. Szerencsére ez nekem nem fontos.

A nagy övcsatnak köszönhetően könnyen övre fűzhetjük. Zsebben is hordható, de a kés nagy mérete miatt nem kényelmes már.


Ami tetszett

  • masszív kialakítás
  • erős éles penge
  • jó nyitó és zár mechanizmus
  • hosszú övcsipesz
  • kedvező ár

Ami nem tetszett

  • kissé nehéz
  • a retesz túl erős

Hol kapható

A Ganzo G722 bicska a GearBest-en 3200 Forintért vásárolható meg.

Rengeteg remek Ganzo kés kapható még.

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr9412533009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása