Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Összecsukható pohár kiránduláshoz, utazáshoz - Teszt

2017. május 29. 07:30 - Kinai cuccok blog

Összehajtható szilikon, műanyag, fém, alumínium pohár

osszecsukhato-szilikon-pohar-osszehajthato-osszenyomhato-pohar-kemping-tura-kirandulas-01.jpg

Kiránduláskor, utazáskor néha jól jön egy pohár. Hideget és meleget is jobb inni belőle és higiénikusabb is. Viszont nehéz úgy elcsomagolni, hogy ne foglaljon felesleges helyet. Erre találták ki az összecsukható poharat mely készülhet fémből, műanyagból vagy szilikon gumiból is. Mivel korábban nem volt ilyenem, több félét is rendeltem, hogy megnézzem, melyik mennyire használható. Az ötletet a Decathlonos X-Cup szilikon pohár adta melyet a 2500 forintos árával kicsit drágának találtam (de van ahol 3500 Ft), így körülnéztem hol és milyet lehetne olcsóbba beszerezni.

 

Összecsukható szilikon pohár

Az Ebay-en vásároltam ezt a kis poharat. Nagyon tetszett, hogy ilyen sok színben kapható. A pohár könnyen kinyitható. A tetejét egy fém gyűrű merevíti, így akkor sem nyomódik össze, ha erősebben szorítjuk. (láttam olyat is, ahol a felső részen dupla szilikon van, de még úgy is könnyel eldeformálódik) Van egy átlátszó műanyag fedele, mely jól jön, ha nem akarjuk hogy gyorsan kihűljön vagy felmelegedjen az italunk, belepotyogjon levél vagy beleszálljanak a bogarak. Cseppmentesen zár, ha a poharat megtöltve rátesszük és fejjel lefelé fordítjuk, akkor sem csöpög ki az italunk. A fedőn található egy szövet akasztó zsinór, mellyel a táskára tudjuk tenni. Bár a fedő légmentesen zár, azért erre nem bíznám a poharat. Ha a zsinóron keresztül megpörgetem, akkor valóban le is esik a fedőről a pohár. Mivel szilikon az anyaga, jól tartja a hőt, a forró ital nem égeti meg a kezet és nem is hűl ki olyan gyorsan, a hideg pedig nem melegszik fel.

osszecsukhato-szilikon-pohar-osszehajthato-osszenyomhato-pohar-kemping-tura-kirandulas-01.jpg

Összecsukni hasonlóan könnyen lehet mint kinyitni. A magassága ilyenkor 2,7mm. A négyzet alakú talpa elég kicsi, 4,5cm, emiatt könnyen felborul. Folyadékkal megtöltve nem csukódik össze.
Nagyon könnyű, súlya a fedővel együtt 64g. Űrmérete nekem kicsi, csupán 1.7dl-es.

Tetszett: Sok szín, könnyű kinyitás, jól záró fedő, nem csukódik össze könnyen

Nem tetszett: kicsi a talpa, így borulékony, kicsi az űrmérete

Hol kapható

Az összecsukható szilikon pohár az Ebay-en 500 forinttól kapható nagyon sok színben

Összenyomható szilikon pohár

Összenyomható boros pohárként árulják az alakja miatt. Az előző szilikon pohárhoz képest ezt nem összecsukni lehet hanem nagyon laposra összenyomni, így akár a táska lapos zsebébe is elfér. Az alakját mindig felveszi, így nem kell a kinyitással, összecsukással foglalkozni, csak elővesszük és már tölthetjük is bele az italt. A szilikon anyagnak köszönhetően strapabíró de folyadékkal megtöltve könnyen össze lehet nyomni, így óvatosan kell használni. Talpa 4 cm, így ez is borulékony. Nincs fedele, nincs semmilyen tartója.

osszecsukhato-szilikon-boros-pohar-osszehajthato-osszenyomhato-pohar-kemping-tura-kirandulas-02.jpg

Súlya 90g, magassága 10.5cm

Ami tetszett: Laposra összenyomható

Ami nem tetszett: kicsit borulékony, még folyadékkal töltve is könnyen összenyomható.

Hol kapható

Az összenyomható szilikon pohár a Banggood-on 830 Forintért kapható.

 

Összecsukható fém pohár

Egy strapabíró, fém poharat is vettem, mely 4 db fém szelvényből áll. Ezeket felhúzva egy masszív poharat kapunk. A pohár talpa nagy, nem lehet feldönteni. A talpán található perem éles, de nem vágja el a kezet, főleg kinyitáskor zavaró. Ez a perem a zárókupakot tartja, melyet rátéve egy lapos hengert kapunk, formás kis csomagot alkotva.
A pohár felső részén a fém vissza van hajtva, így nem vág, kényelmesen tudunk belőle inni. Külön fedele nincs, a záró kupakot tudjuk lefordítva a pohár szájára tenni. Mivel a pohár fémből van, így elég erős, viszont a hideget és a meleget is jól vezeti. Ha megtöltjük itallal, akkor óvatosan kell az asztalra helyezni, mert a folyadék súlyától az alsó perem könnyen becsuklik. Sajnos nem tudtam olyan erősen kihúzni, hogy egy figyelmetlen, hirtelen asztalra rakástól ne csukódjon be.osszecsukhato-fem-pohar-osszehajthato-osszenyomhato-pohar-kemping-tura-kirandulas-01.jpg

Súlya 95g, a fedő kupakkal együtt 125g. Űrmérete 2,5dl, kapható de 1.4dl-es méretben is.

Átmérője 7.8mm, magassága fedővel együtt 2.6mm.

Ami tetszett: Nagy talpa miatt nem lehet feldönteni, masszív kialakítás

Ami nem tetszett: Kissé nehéz, megtöltve az asztalra rakva könnyen összecsuklik

Hol kapható

Az összecsukható fém pohár a GearBest-ten 900 Forintért kapható.

 

Összecsukható műanyag pohár

Ezzel a típussal már 30 évvel ezelőtt találkoztam, nagyon irigyeltem azt, akinek ilyen volt. Így nem volt kérdés, hogy pótolom a lemaradást :). A fém pohárhoz hasonlóan ez is szelvényekből áll. 5 darab műanyag gyűrű csúszik egybe, melyek a fémhez képest kicsit jobban tartanak. Viszont kevésbé strapabíró, mint a szilikon vagy a fém társa. A talpa nagy, így nehéz feldönteni. A műanyagnak köszönhetően jól hőszigetel, a forró ital sem égeti a kezünket. Több színben is kapható, a pohár áttetsző, csak a talp és a fedőkupak színes.

osszecsukhato-muanyag-pohar-osszehajthato-osszenyomhato-pohar-kemping-tura-kirandulas-01.jpg

Űrmérete 2 dl. Összecsukva a kupakkal együtt 2,4cm magas, az átmérője pedig 7 cm. Súlya kicsi, 35g.

Tetszett: Több színben kapható, olcsó, könnyű, nagy talpa van, így nem lehet feldönteni

Nem tetszett: Kevésbé strapabíró mint a szilikon vagy a fém

Hol kapható

Az összecsukható műanyag pohár a GearBest-ten 430 Forintért kapható.

Összességében mindegyik pohárnak van előnye és hátránya is, ki-ki kedve szerint döntsön, neki melyik tetszik :)

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr7512546509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása