Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Ganzo G104 multifunkciós szerszám, multitool - Teszt

2017. június 15. 07:30 - Kinai cuccok blog

kicsi-es-nagy-ganzo-g104-multitool-teszt-multifunkcios-szerszam-kombinalt-fogo-csillagfeju-laposfeju-csavarhuzo-furesz-reszelo-tulelo-eszkoz-02b.jpgVan aki imádja és van aki feleslegesnek tartja a multitoolokat. Én az előbbiek közé tartozom, ezért többféle méretű és fajtájú is van. Normál méretűt tartok az autóban és viszek kirándulásra, a táskámban pedig a mini verzió lapul. Mivel a Ganzo késekkel meg vagyok elégedve (pl. Ganzo G722 kés teszt) így a Ganzo multitoolból is bátran vásároltam egy kicsit és egy normál méretűt is. Ezeket szeretném most bemutatni.

 

Normál méretű

Kinézet

A Ganzo multitool egy kemény gyöngyvászon tokban érkezett, mely övre fűzhető.
A multitool többféle kiszerelésben kapható, én olyat választottam, amelyikhez adnak csavarhúzó fejeket is. A markolatot 180 fokkal kinyitva egy klasszikus kombinált fogót kapunk mely sok feladat során hasznos segítség. Rugóval van ellátva, így kényelmes a használata. A markolatban további nyolc eszköz található, kés, reszelő, fűrész, csillag és lapos fejű csavarhúzó, konzervnyitó, ár és a csavarkészlet feje. A csavarhúzó készlet háromféle csillag, lapos és imbuszkulcsot tartalmaz.
Az eszközök méretükből kifolyólag nem teljes értékű szerszámok, de nem is mindennapi használatra vannak tervezve, hanem szükség megoldásra.
A multitool összecsukva 10.5 cm hosszú és 1.7 cm széles. Kinyitva 16 cm hosszú. Súlya 230 gramm.

nagy-ganzo-g104-multitool-teszt-multifunkcios-szerszam-kombinalt-fogo-csillagfeju-laposfeju-csavarhuzo-furesz-reszelo-tulelo-eszkoz-03.jpg

Használat

A multitool legjobban használható része a kombinált fogó. Bár erőssége nem ér fel egy célszerszámmal, jól használható darab. A fej közel 6 cm-es hosszúságú, a végén elkeskenyedő. Az illesztése megfelelő. A csőfogó rész maximum 1.7 cm-re nyitható. A drótvágó rész is rendben van, vékonyabb drót vagy rézvezeték átvágása nem okoz neki problémát.
A penge, reszelő és fűrész kb. 5.8 cm hosszú. A fűrész dupla soros, jól vág, de elég rövid.
A penge hasonlóan elég rövid és vékony is. Élessége megfelelő, de egy bicskáéval nem összehasonlítható.

Összegzés

Ahogy a legtöbb multitoolnál megszokhattuk, a penge, reszelő és fűrész nem fut végig a markolat teljes hosszában, sokkal használhatóbb lenne ha kicsivel hosszabbak lennének az eszközök. A penge lehetne vastagabb és robusztusabb. Ezeket leszámítva egy kitűnő eszközt kapunk a pénzünkért és nem is drága.

Ami tetszett: 

Ami nem tetszett:

Hol kapható

A normál méretű Ganzo G104 multitoolt a GearBest-en vettem 3800 Forintért

Kis méretű

Kinézet

A kicsi multitool egy puha gyöngyvászon tokban érkezett, mely övre fűzhető.
A markolatból itt is egy kombinált fogó nyitható ki, mely rugóval van ellátva a nagy testvérhez hasonlóan. A markolatban további nyolc eszköz található, kés, csillag és lapos fejű csavarhúzó, reszelő, fűrész, ár, kis lapos fejű csavarhúzó, konzervnyitó.
A multitool összecsukva 7.2 cm hosszú és 1.3 cm széles. Kinyitva 11 cm hosszú. Súlya 87 gramm.

Használat

Az eszközök az összecsukott multitoolból kívülről nyithatóak, így a pengék vonala a külső éllel van egy síkban. Nekem ez a megoldás jobban tetszik. A nagynál a markolatból belülről kifelé nyithatóak, így az eszközök éle befelé mutat, kevésbé hozzáférhető, mint a kicsinél.

A kombinált fogó feje 4 cm-es hosszúságú, a végén elkeskenyedő, az illesztése megfelelő. A csőfogó rész maximum 1.4 cm-re nyitható. A drótvágó részével vékonyabb, nem túl kemény drótok vághatóak el.
A penge, reszelő és fűrész kb. 4 cm hosszú. A fűrész egysoros, minimális dologra használható.
A penge hasonlóan elég rövid és vékony is, élessége elfogadható.

Ami tetszett: Kis méret, sokféle funkció, tok

Ami tetszett: Kicsi, jól használható eszköz

Ami nem tetszett: Némely eszköz túl kicsi (pl. fűrész)

Hol kapható

A kis méretű Ganzo G104 multitoolt a GearBest-en 1500 Forintért vettem.
A kis méretű megvásárolható a Ganzo késekkel együtt!

kicsi-es-nagy-ganzo-g104-multitool-teszt-multifunkcios-szerszam-kombinalt-fogo-csillagfeju-laposfeju-csavarhuzo-furesz-reszelo-tulelo-eszkoz-01.jpg

Ganzo G722 kés teszt.

 

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr712593755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása