Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

JJRC H37 ELFIE, az összecsukható, kamerás szelfi drón - Teszt

2017. június 25. 17:00 - Kinai cuccok blog

selfie, WiFi, FPV, 480P, giroszkóp, 6-axis Gyro, G-sensor, headless mode

jjrc-h37-elfie-osszecsukhato-kameras-selfie-dron-quadcopter-teszt-hordozhato-szorakozas-szabadido-kirandulas-00a.jpgSzórakozáskor sokszor azért nem viszem magammal a drónjaim egyikét, mert vagy túl kicsik a szabadba és nincs rajtuk kamera, vagy túl nagyok és nem akarom cipelni őket, illetve nem is férnek el a kerékpáron vagy a táskában.

Az ilyen igényeket felismerve jött ki a JJRC H37-es modellje, mely összecsukható karokkal rendelkezik. Telefonnal, wifin keresztül lehet irányítani és a kamera képét is közvetíti a mobilunkra. Specifikációja alapján remek kiránduló társ lehet, így nagy lelkesedéssel próbáltam ki.

A doboz

A doboz egy kemény karton doboz visszafogott dizájnnal, a készülék képével és főbb funkcióinak leírásával.

A dobozban található a quadcopter összecsukva, egy 500mAh-ás LiPo akkumulátor és az USB-s akkumulátor töltő. Továbbá négy cserepropeller, hozzá négy fogaskerék és egy plüss tartózsák valamint a rövid, angol nyelvű használtai útmutató. Láthatóan mindenre gondoltak. Távirányító nincs, hiszen wifiről irányítható.

Kinézet

A fekete készülék elején található két irányt jelző led, a kamera, mely felfelé és lefelé is kb. 20 fokban kitéríthető. Az oldalain a négy becsukható propeller kar található. Hátul szintén van két irányjelző led. Felül a be és kikapcsoló gomb, alul pedig az akkumulátor tartó és annak ajtaja van. Mindegyik propeller színe fehér, a drón irányát az elől és hátul található visszajelző ledek mutatják meg. A quadcopter összecsukva mindössze 13.5 cm hosszú, 6.5 cm széles és 2.8 cm magas. A kis plüss zsákban bárhová magunkkal vihetjük. Aki félti, az minden tartozékával együtt a hozzá adott kemény dobozban is szállíthatja, mely 15 cm x 7.5 cm x 6 cm.

JJRC H37 Elfie angol nyelvű dokumentáció

Beüzemelés

A beüzemelése egyszerű volt. Androidos telefonra letöltöttem a Google Play-ből a kézikönyvben található címről a quadcopter irányító szoftverét. JJRC néven kikerestem a telepített alkalmazások közül és elindítottam, majd csatlakoztam a JJRC-A62C26 wifi hálózathoz. A quadcopter karjait kihajtottam, belehelyeztem a kapott akkumulátort és megnyomtam a bekapcsoló gombot. A drón az elején fehér, a hátulján piros fénnyel másodperces ritmusban villogott. Az alkalmazásban megnyomtam a connect gombot, az alkalmazásban megjelent a drón kezelőfelülete és a kamera képe (A ledek még mindig villogtak).

A kezelőfelület egyértelmű, bár van olyan funkció amit a kézikönyvből lestem ki. Az első ikon a fényképezőgép, a második a videó készítés, a harmadik a mentett fájlok ikonja. Következik a sebesség, ami alapból 30%-on áll, ezt lehet 60%-ra és 100%-ra állítani. A homokóra jel az emelkedést jelenti. Utána a telefon giroszkópos irányítás bekapcsolója található, majd a bekapcsoló gomb és a beállítások fogaskerék ikonja.

Használat

A repüléshez meg kell nyomni az "Off" feliratú bekapcsolólombot mely azonnal "On" állásra vált és a ledek folyamatosan világítanak. A telefonon megjelenik a klasszikus Mode 2-es irányítás kezelőfelülete. Bal hüvelykujjal tudjuk állítani a magasságot, jobb hüvelykujjal pedig az előre hátra, jobbra, balra, irányokat. Megnyomjuk a homokóra ikont és a megjelenő felfelé ikont. Ekkor tudjuk a repülési magasságot állítani bal kézzel. A beállított magasságot tartja, így a manőverezéskor már nem kell figyelünk rá.

A drónt jobb hüvelykujjal tudjuk irányítani. Elsőre nehéznek tűnik, mivel megszoktam az analóg, távirányítóval történő irányítást. A szobában nem is tudtam precízen irányítani az érintő képernyő segítségével. Szabadtérben jóval könnyebb a helyzet, gyakorlásra mindenképp azt javaslom. Ha bármi baj van, akkor a fel-le gomb alatt található stop gombot megnyomva a drón leáll. Ez valóban azt jelenti hogy lekapcsol, vagyis nem leszáll.

A drón kb. 5-6 percig repül, érdemes hozzá csere akkumulátort is venni.

A 480P-s felbontású kamera képét a kezelőfelület mögött láthatjuk, minősége ma már kevésnek mondható. Az irányításhoz kevésbé használható, mivel a WIFI kapcsolat révén elég nagy a késleltetése és nem is folyamatos. Inkább arra szolgál, hogy ellenőrizzük a drón képét. 480P-s felbontással készíti a fénykép és videó felvételeket is. Ezért az árért ezt a minőséget kapjuk.

Mivel Wifivel irányítható, így arra számítottam hogy az irányítás borzalmas lesz, de nagy térben egész használható. Az irányíthatóságot a Wifi hatótávja korlátozza, így valóban arra jó a drón hogy a szabadban játszunk vele. Az átfordulást trükköt ez a drón is ismeri, ahogy a headless módot is (a drón irányától függetlenül tudjuk irányítani).

Az FPV funkció mellett a másik jó funkció az, ahogy a kamera giroszkópját használva is lehet irányítani. Ekkor a drón a beállított magasságon, a telefon megfelelő irányba történő döntésével irányítható. Elsőre könnyen túlvezérli az ember, de hamar jó mókává válik, bőven kárpótolja a wifis korlátokat.

Ami tetszett: Távirányító nem szükséges hozzá, a kamera képét látjuk a telefonon, kedvező ár, giroszkópos irányítás

Ami nem tetszett: A kamera képe lehetne jobb, az irányítása nem precíz

Hol kapható

A JJRC H37 Elfie drónt a GearBest-en Kínából kb. 6000 forintért lehet lehet megvásárolni.

Egyre több összecsukható quadcoptert lehet kapni.

A GearBest-en több száz hobbi és profi drón közül választhatunk.

Aktuális akcióban rengeteg RC játék érhető el.

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr2112603399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása