Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Xiaomi mozgásérzékelős éjszakai lámpa - Teszt

2017. október 05. 13:50 - Kinai cuccok blog

Xiaomi MiJIA IR sensor, night light, irányfény

xiaomi-mozgaserzekelos-ejszakai-lampa_mijia-ir-sensor-night-light-01.jpg

Éjszaka sokszor nincs szükség a mennyezeti lámpa erős fényére, mert másokat zavarhat és a szemnek is kellemetlen. Ezekre kiváló megoldás a mozgásérzékelős éjszakai irányfényt adó lámpa. Gyenge fényével pont annyi világosságot ad, hogy tudjunk közlekedni. Hasznos még szekrényekbe, sötét tárolókba is, ahova a lámpa fénye nem ér el.

 

A doboz

A doboz a készüléktől alig nagyobb, a megszokott egyszerű, fehér karton, oldalain a készülék képével és néhány paraméterrel. A dobozban a lámpa, egy öntapadós matrica és három hagyományos elem található.

Kinézet

A lámpatest első részén az oldalak lekerekítettek, itt találhatóak a ledek körben elhelyezve. A homályos fedlapon nem látszódnak a ledek, csak a fényük. Az infra szenzor is rejtve van. A hátsó rész sima, könnyen falhoz lehet ragasztani. Csavaroknak nincs hely kialakítva, viszont van hozzá egy műanyag lap, mellyel bárhova fel tudjuk akasztani.

xiaomi-mozgaserzekelos-ejszakai-lampa_mijia-ir-sensor-night-light-03.jpg

Beüzemelés

Beüzemelése egyszerű, a hátlapot elcsavarva hozzáférünk a háromszögben elhelyezkedő elemtartóhoz. Az elemeket belerakva máris üzemkész, nincs külön bekapcsológomb. A készülék belsejében található kapcsolóval a kis vagy nagy fényerő között válthatunk. Fontos még, hogy a készülék előlapján található védőfóliát le kell venni, különben az infra érzékelő csak kb. 20 centiméterre fog látni.

xiaomi-mozgaserzekelos-ejszakai-lampa_mijia-ir-sensor-night-light-04.jpg

Használat

A megfelelő helyre felragasztva a készülék automatikusan bekapcsol és fél percig világít. Az infra érzékelő hatótávja több mint 5 méter, látószöge pedig kb. 120 fok.

Kis fényerővel épp csak derengést tudunk elérni (kb. egy gyertya fényességű), a nagyobb fényerővel már egy fürdőszobát is bevilágít, de fényereje ekkor sem túl nagy. (Kb. 4 gyertya fényessége). Én ez utóbbit használom, arra tökéletes hogy közlekedni tudjak és a fény ne bántsa a szememet.

A benne található fényérzékelőnek köszönhetően világosban nem kapcsol be, ezért nappal vagy lámpafénynél nem meríti az elemeket. Szerencsére NiMh akkumulátorról is üzemel, így gyakorlatilag nulla költséggel lesz üzemeltethető. Elég sokáig - nálam hónapokig - bírja, persze attól is függ, hogy milyen gyakran kapcsol be a lámpa.

Ami tetszett: jó minőség, praktikus, egyszerű használat, leírásnak megfelelő tudás

Ami nem tetszett: -

Hol kapható

A Xiaomi Mijia mozgásérzékelős éjszakai lámpa a GearBest-en 11 dollárért kapható.

Itt is kapható

Banggood

AliExpress

Ebay

Hazai beszerzés

XiaomiShop

 


Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

A Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr5212930397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrperfect 2017.10.05. 15:35:05

tetszik.. de azért valljuk be ez egy kicsit drága.. ennyiért már nálunk is van hasonló és nem kell várni rá egy-két hónapot..
süti beállítások módosítása