Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Infra hőmérő és lázmérő - Teszt (érintés nélküli hőmérséklet mérő)

2017. október 13. 11:32 - Kinai cuccok blog

homerseklet-mero-infra-homero-hoemelkedes-lazmero-erintes-nelkuli-higienikus-testho-testhomerseklet-ellenorzes-muszer-00.jpgKorábban már teszteltem egy népszerű infra hőmérőt, melyet sokan szerettek volna lázmérésre is használni, de arra nem alkalmas. Viszont valóban létezik olyan kézi infra hőmérő, mellyel a lázat is meg lehet mérni, így kisgyerekeseknek igencsak meg tudja könnyíteni a dolgát. Óvodáknak, iskoláknak és egészségügyi intézményeknek pedig egyenesen kötelező darab mivel nem csak könnyen és gyorsan, de higiénikusan is tudnak lázat mérni.

 

 

 

A doboz

A dobozban a készüléken kívül egy angol nyelvű tájékoztató és egy hagyományos elem található.

Kinézet

A kinézete a megszokott pisztoly forma. Hátul a háttér világításos LCD kijelző és a kezelőgombok találhatóak. A ravasszal tudjuk a hőmérsékletet mérni. Lézercélzó nem található rajta, nehogy véletlenül lázméréskor a szembe világítsunk vele.

Beüzemelés

A 9V-os elemet a markolatban lévő elemtartóba helyezve a készülék máris használható.

homerseklet-mero-infra-homero-hoemelkedes-lazmero-erintes-nelkuli-higienikus-testho-testhomerseklet-ellenorzes-muszer-03a.jpg

Használat

A hőmérséklet vagy láz méréséhez a kijelző alatt található "MODE" gombbal tudunk váltani. Ha nem váltunk, akkor teljesen hamis értéket fogunk látni. Lázméréskor kb. 5-15 cm közötti távolságra kell a homlok elé tartani. Nagyon magas vagy alacsony test hőmérsékletnél ki sem írja az értéket. Láz esetén hanggal is figyelmeztet.

Hagyományos, tárgyhőmérséklet mérése esetén az adott tárgyra kell irányítani az érzékelőt és a gombot megnyomva kiírja a hőmérsékletet. Figyelni kell rá hogy közel álljunk hozzá mert a mérés távolság függvényében egyre nagyobb területű kör mentén történik, így ha túl távol állunk, akkor a környezet hőmérsékletét is mérni fogja, így hamis értéket kapunk. 

Az LCD kijelző háttér világítását ki/be tudjuk kapcsolni.

homerseklet-mero-infra-homero-hoemelkedes-lazmero-erintes-nelkuli-higienikus-testho-testhomerseklet-ellenorzes-muszer-01.jpg

Az utolsó 32 mért értéket eltárolja, melyeket a kijelző alatt található fel le nyilak használatával tudunk megtekinteni.

Tesztelni a megszokott módon, forrásban lévő és jeges vízben mértem. Mindkét esetben fél fok volt csak az eltérés, így hitelesnek tekinthető. Összehasonlítottam a korábbi vezeték nélküli hőmérővel is. Az eltérés közöttük egy fokon belül volt. Mivel ez a hőmérő lázmérésre is szolgál, szerintem ez volt a pontosabb.

Test hőmérsékletet egy fül hőmérővel és a homlokon ezzel a készülékkel mértem. Az eltérés 1-2 tized fok volt, a fülhőmérő mutatott mindig többet. Az értékek konzekvensek voltak mindkét készüléknél, így úgy ítéltem meg, hogy megbízhatóan mér.

homerseklet-mero-infra-homero-hoemelkedes-lazmero-erintes-nelkuli-higienikus-testho-testhomerseklet-ellenorzes-muszer-06.jpg

A MODE gomb hosszú megnyomásával lehet elérni a beállításokat. Állítani tudjuk a hőmérséklet mértékegységét (Celsius és Fahrenheit), a láz riasztásának a küszöbértékét valamint ki és be tudjuk kapcsolni a csipogást (így nem ébresztjük az alvó gyereket). 

Ha nem használjuk a készüléket, akkor az automatikusan, hét másodpercen belül kikapcsol.

Összegzés

Egyszerű, praktikus eszköz mely minden háztartásban hasznos tud lenni.

Ami tetszett

- Jó minőség
- Egyszerű használat
- Lázmérőként is használható

Ami nem tetszett: -

Hol kapható

Az infra hőmérő és lázmérő a Banggood-on akciósan 4800 forintért kapható.

A GearBest-en és a Banggood-on, AliExpress-en és Ebay-en több tucat érintésmentes hőmérő közül válogathatunk (de nem mindegyik tudja a láz mérését).

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr5012954169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba121 2017.10.13. 15:48:58

Hol itt a teszt????

A teszt abból állt volna, hogy megmérik hagyományos lázmérővel a gyerek testhőmérsékletét, majd ezzel a vacakkal és a méréspárokat többször meg kell ismételni, akkor összehasonlítható lenne a pontossága és az ismételhetősége...

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2017.10.13. 16:00:22

@Csaba121: Megtörtént ez is, csak nem írtam bele. Pótolom, köszönöm az észrevételt!

Dartun 2017.10.23. 15:23:10

Az összes ilyen csal, nem is kicsit. Hagyományos higanyost kell szerezni, annál nincs pontosabb. Ezek semmire nem jók. Dobd el kategória az összes.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2017.10.23. 16:37:56

@Dartun: Kapható még higanyos egyáltalán? Azért elég veszélyes volt.

Dartun 2017.10.23. 16:44:34

@Kinai cuccok blog: Hivatalosan nem kapható, de venni még lehet. Ezért is úgy írtam, szerezni kell.
Nem tudom, mi a mai napig használjuk., nem is cserélném le semmire. Persze próbálkoztam, de sokba fájt. Van helyette másik ami ugyanolyan pontos, nem tudom a nevét hirtelen, nehéz lerázni.
Nem látok benne veszélyt, nem kell megenni, és kisgyereknek nem adjuk a kezébe.
süti beállítások módosítása