Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Bluboo S8, 40 000 Ft-ért 5.7 colos, dupla kamerás, ujjlenyomat olvasós mobil - Teszt

2017. október 18. 14:50 - Kinai cuccok blog

8 mag, MTK6750T Octa-Core 1.5 GHz, 3GB rendszer memória, 32GB belső memória, 1440*720 Pixel, HD+ kijelző, dupla hátoldali kamera, ujjlenyomat olvasó, Android 7.0 Nugat

bluboo-s8-5_7-colos-dupla-kamera-ujjlenyomat-olvaso-mobil-teszt-06.jpg

 

Az érdekes hangzású Bluboo márka S8-as modelje nem a csúcskategóriának próbál konkurenciát állítani, mégis ahol lehet, másolja a "nagyok" jellemzőit, leginkább a Samsung S8-ra hasonlít, a típusszámozása is "hasonló". A specifikáció alapján vonzó, a mobil 5.7 colos kijelzővel, 8 maggal, 3GB rendszer memóriával, 32GB belső memóriával, dupla hátoldali kamerával és ujjlenyomat olvasóval érkezik. De lássuk a gyakorlatban hogy teljesít!

 

 


A doboz

A doboz egy elegáns fekete karton doboz, rajta az S8 ezüstös felirata. A dobozban egy körkörösen fóliázott mobil, egy USB Type C kábel, egy 5V/2A-es EU fali USB adapter, egy USB-fülhallgató csatlakozó átalakító illetve egy átlátszó szilikon tok és képernyő védő fólia található. A rövid dokumentáció 8 nyelven olvasható. Láthatóan kezdenek figyelni az igényes csomagolásra és a jó felszereltségre az alsóbb kategóriákban is.csomag-eleje-bluboo-s8-5_7-colos-dupla-kamera-ujjlenyomat-olvaso-mobil-teszt-01.jpg

csomag-hatulja-bluboo-s8-5_7-colos-dupla-kamera-ujjlenyomat-olvaso-mobil-teszt-01.jpg

Kinézet

Az előlap egyértelműen a Samsung S8-at másolja, a kidolgozása szép. Az előlapon nincs fizikai gomb vagy a menüt tartalmazó sáv. A menüt szükség esetén a képernyőn jeleníti meg. Ez egyrészt jó, mert úgy lehet nagyobb a kijelző, hogy a mobil fizikai méretét nem növeli, másrészt aki megszokta a fizikai gombot vagy a fix menü elérhetőségét, annak ez az elrendezést meg kell szoknia. A kijelzős hatalmas, szinte faltól falig ér, ez szintén a mai divatnak megfelelő. A mobilon a gombok kialakítása megszokott, bal oldalon a hangerő szabályzó, jobb oldalon a bekapcsoló gomb. Az alján az új mobilokra jellemző USB Type C csatlakozó. Fülhallgató kimenet már nincs, az USB csatlakozón keresztül, átalakítóval lehet zenét hallgatni. Ekkor nem lehet a telefont tölteni. A hátlap már nem a Samsung S8 másolata. Két ledes vaku és két kamera lencse illetve az ujjlenyomat olvasó található hátul. A hátlapi ujjlenyomat olvasó szintén ízlés kérdése, egyelőre a kijelzőbe integrálás várat magára.

Beüzemelés

A SIM kártyát a tetején található tálcába kell behelyezni. Két Nano SIM-et fogad, microSD kártyából pedig maximum 256GB helyezhető bele. A telefon töltés után már használható is volt. Elsőként a nyelvet állítottam át magyarra (egy másik telefon segítségével), majd megadtam a Google fiókomat, hogy elérjem a Google Play-t.

Főképernyő és alkalmazások

A telefon bekapcsolás után zárolt képernyővel fogad, melyen a felső értesítő sávon kívül egy középső értesítő blokk található, alul pedig a kamera gyors elérését szolgáló ikon. A főoldalon jobbra és balra húzva is találunk egy képernyőt. A főoldalon a szokásos alap funkciók találhatóak, kereső, az idő kijelzése, a tárcsázó, üzenetek, kamera és UC böngésző. További programokként rendszer optimalizáló, 9Apps nevű alkalmazás letöltő, témakiválasztó, 360 Security, óra, naptár, fotók, beállítások ikonja. A bal oldali képernyőn egy kereső és egy hírolvasó található, mely a NewsWhip-ről szedi a híreket. A főképernyőn jobbra húzva pedig egy rendszer optimalizáló, a rendszer alkalmazások és a Google alkalmazások mappája, egy QuickTouch nevű gyorsindító és telefon klónozó alkalmazás van. Összességében elmondható, hogy igyekeztek hasznos programokkal előkészíteni a telefont a használatra.

A menüt a kijelző alsó részén az ujjunk felfelé húzásával lehet elérni. Számomra szokatlanul, balra került a visszalépő gomb (kis háromszög), és jobbra került a legutóbb használt alkalmazások listája (négyzet).
A középső ikon (kör) pedig a home gombként működik.

A használt alkalmazások vízszintesen vannak listázva, eldobni őket az ujjunk felfelé húzásával lehet. Ha az ujjunkat lefelé húzzuk, akkor az adott alkalmazást rögzíteni tudjuk a listába, megtekinthetjük az alap információkat illetve függőlegesen osztott képernyőre tudjuk helyezni. (Ezt az S7-en Android 7-el nem is találtam meg elsőre)

Kijelző

Az 5,7 col szélességében óriási, szerencsére az 5 colos mobilokhoz képest nem szélesebb, csak hosszabb a telefon. A kijelző IPS panellel készült, aminek gyönyörűek a színei és minden oldalról jól látható, igaz kevésbé kontrasztos mint egy AMOLED kijelző. Bár a felbontása is csak HD+, ami 1440x720 képpontot takar, összességében elmondható hogy nagyon szép a kijelzője.

Ujjlenyomat olvasó

Az ujjlenyomat olvasó beállításához be kell kapcsolni a képernyőzárat. A mintavételnél az adott ujjunkat többféleképpen is hozzá kell érinteni. Lehetőség van több ujj lenyomatának a rögzítésére is. (leginkább a mutatóujj esik "kézre") A telefont az ujjlenyomat olvasóval is be lehet kapcsolni, elég csak odaérinteni a hátlapi kamera alatt található leolvasóhoz és azonnal felold. Remekül működik!

Kamera

Kamera alkalmazás a kép és videó készítésen felül nyújt néhány extra funkciót is.

A szép arc (Beauty) mód megtippeli az illető korát, nemét és egy minimális retusálást végez (nem túl pontos).
A faceCute cicás, kutyás inkognitó, stb rajzot tesz a fényképünk elé. Egész pontosan működik.
Bokeh módot használva a kép közepe marad csak éles, a szélein elhomályosít.

A menüben találunk még SloMo, panoráma, vízjel, timelaps és szép arc videó funkciót is.

A panoráma módban egy kis nyíl segíti a telefon pozícióban történő mozgatását, utána pedig 10 másodperc alatt rakja össze a képet. A működése nem túl precíz.
Vízjel üzemmódban az időt, feliratokat vagy képeket tehetünk a fényképekre általunk kívánt pozícióba. Egész jól működik.
Beauty videó módban a képeket sminkeli ki. (szerintem csak homályos lesz tőle) mindezt 480P-ben. Szerintem borzasztó lesz az eredmény.
SloMo módban 2, 3, 4-szeres lassítású videót készíthetünk. Sokat ne várjunk tőle.
A timelaps módban 1, 3, 5, 10 másodpercenként képet készít és azt videóvá fűzi össze. Ez egész jól működik.

A fókuszáláshoz kell egy fél másodperc a kamerának. Ez ebben az árkategóriában elfogadható. A hátoldali kamera közül az egyik 13 megapixeles autófókuszú, a másik 3 megapixeles fix fókuszú. Érzésem szerint ebben az árkategóriában inkább marketing értéke van a két kamerának, mint gyakorlati haszna. 

A fenti üzemmódok többségére ráfér még a finomítás, láthatóan inkább a fiatalokat célozták meg velük.

bazilika-bluboo-s8-5_7-colos-dupla-kamera-ujjlenyomat-olvaso-mobil-teszt-01.jpg

panorama-bluboo-s8-5_7-colos-dupla-kamera-ujjlenyomat-olvaso-mobil-teszt-01.jpg


makro-bluboo-s8-5_7-colos-dupla-kamera-ujjlenyomat-olvaso-mobil-teszt-01_jpg.jpg

Akkumulátor

Az akkumulátora 3450mAh, ami nagynak mondható. Ez a hétköznapokban is meglátszik, közel két napot megy úgyis, hogy naponta 1-2 órát nyomogatva van. Elvileg támogatja a gyors töltést, de nálam csak 5V-al töltött.

Teljesítmény

Teljesítmény tekintetében egy alsó középkategóriás telefon szinthét hozza.

AnTuTu BenchMark

A1 SD Bench

teljesitmeny-a1-sd-bench-memoria-kartya-2-2017-10-18-20-31-31.png

 

Összegzés

40 ezer forintért egy jól összerakott, szép kijelzővel, sok memóriával, jó akkumulátor üzemidővel rendelkező telefont kapunk. A kameráján lehetne javítani, mert hiába két lencsés, csak átlagos minőséget hoz.

Ami tetszett

- Jó minőség
- Szép kijelző
- Jól működő ujjlenyomat olvasó


Ami nem tetszett: 

- A kamera lassan fókuszál
- Nekem hiányzik a fizikai gomb a képernyő alatt
- Közel 200g

Hol kapható

A Bluboo S8 40000 forint körül kapható: Banggood, Aliexpress, Ebay 

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr2613001632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tonyk 2017.10.19. 08:53:18

Akartam egy ilyet venni. Egy dolog nem tetszett, de nagyon: Az 5,7"-hoz tartozó 1440x720-as felbontás. :(

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2017.10.19. 09:08:02

@tonyk: A Bluboo S1 4GB/64GB rammal, fullHD kijelzővel most akciósan hasonló áron van.
A processzora is erősebb és van rajta fizikai gomb is. Talán S8 kicsit jobban néz ki.

www.gearbest.com/cell-phones/pp_647663.html?lkid=11617846

tonyk 2017.10.19. 09:11:13

Köszi, néztem ezt is, de ez nem tetszett az asszonynak (feleségemnek kellet a telefon).
De azóta a kérdés megoldódott, már az új készülékét nyomkodja.

Berelhetoreklamfelulet 2017.10.19. 09:52:43

40k ért ennél jobbat is találni. A kijelzője pocsék, dupla kamera fölösleges ha nincs kihasználva, és még ocsmányan is néz ki.

tonyk 2017.10.19. 09:56:22

Ulefone T1 és Umidigi Z1 között ment a ping-pong. Végül Az Umi lett, mivel előtte egy Umi Londont használt.
Anyámnak pedig a héten jött meg Ulefone Metal. 26.500 volt. 3GB/32GB.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2017.10.19. 11:20:02

@Berelhetoreklamfelulet: "A kijelzője pocsék, dupla kamera fölösleges ha nincs kihasználva, és még ocsmányan is néz ki."

A kijelzője kimondottan szép és ugyanúgy néz ki, mint a Samsung S8.
Egyébként meg egy kerettel ellátott kijelző. Ebből többet már nem nagyon lehet kihozni :D Így néz ki a telefonok nagy része :)
süti beállítások módosítása