Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Xiaomi okos légtisztító - Teszt

2017. december 13. 09:07 - Kinai cuccok blog

levegő tisztítás, original Xiaomi smart Mi air purifier

xiaomi-okos-legtisztito-teszt-original-xiaomi-smart-mi-air-purifier-levego-tisztitas-01.jpgAmióta először olvastam az EU Express szállításról nyáron, azóta ki akartam próbálni, hogy tényleg tréfamentesen érkezik-e a rendelt holmi az országba. Az ősszel pedig valahogy sok Xiaomi Smart Mi Air Purifier videót dobott fel a YouTube és utánaolvasva elég hasznos szerkezetnek tűnt, 120 dolláros Gearbestes kuponnal pedig muszáj volt megrendelnem! Az EU Express Priority Line szállítás úgy 4 dollárral dobta meg az árat, de ez nem volt nagy ár a vámmentességért!

 


A doboz

A légtisztítóra írt vélemények között sokan panaszkodtak arra, hogy nagyon sérült a doboz, amiben kapták a csomagot. Lehet, hogy ők a dobozt is a légszűrő mellé szerették volna állítani, de amíg a doboz sérül és nem a termék, én boldog vagyok. Nekem egyébként tökéletes állapotban érkezett a doboz is, maga az Air Purifier pedig a tévékhez és laptopokhoz hasonlóan minden oldalról habszivaccsal volt védve. A termékre még egy extra védőöltözetet is húztak, motoros sisakoknál láttam hasonló se nem papír, se nem vászon anyagot.

Kinézet

A Xiaomi nagyon jó abban, hogy első ránézésre minőségi benyomást keltsen, ez most sem volt másképp. Kemény, de jó tapintású ABS műanyag, nem recseg, nem tekeredik. A színek is letisztultak, a LED fények pedig állíthatóak, nem zavaróak.

Beüzemelés

Bár kínai kábellel érkezett - valahogy nem ért meg plusz 50 dollárt egy EU csatlakozó -, egy 500 forintos adapterrel vígan fel is pörögtek a propellerek, szám szerint kettő. A tápkábelt egyébként nem találtam először, ravasz módon a filter mellé rejtették, le kellett hozzá venni a légtisztító hátsó csereajtaját. Egyébként az első, ami meglepett, hogy milyen halkan az üzemelése.

Használat

A beüzemelés mehet analóg módon is, app nélkül, viszont azért szerepel a Smart szó az Air Purifier nevében, mert az alkalmazás egy csomó extrát nyújt. A Mi Home nevű app kell hozzá, accountot muszáj létrehoznunk, ha pedig megvan, mehet a párosítás: ehhez Wi-Fi és Bluetooth is kell, itt adjuk meg a légtisztítónak a hálózat jelszavát, hogy aztán távolról is ki-be tudjuk kapcsolni. Láthatjuk az egy légköbméterben keringő 2.5 mikronnál nagyobb részecskék számát, a megtisztított levegő mennyiségét, a szoba hőmérsékletét, szóval egy csomó infót kapunk a környezetünkről.

Összegzés

Minőségi, jól összerakott termékről van szó, és bár nyilván a kínai szintű légszennyezettségre találták ki, bőven van létjogosultsága nálunk is. Ha például a konyhában főzni kezdek, 10 másodperccel később azonnal magasabb fokozatra kapcsol, mert érzékeli a koromszemcséket. A tipikus "lakásszag" ellen is hasznos, ha alacsony fokozaton megy napközben. Ha kikapcsolt állapotban van, de be van dugva, az appal távolról is felébreszthető és azonnal szűrésbe kezd. Este van egy nagyon minimális búgása, de ha nem éjjeliszekrénynek használják az ágy mellett, akkor teljesen elhanyagolható.

Ami tetszett: Összerakás, kompaktság, hasznosság.

Ami nem tetszett: Az app nem véletlenül áll 3 csillagos értékelésen - bár muszáj használni, néha random módon nem látja a légszűrőt, nem továbbítja a jelet, szóval küzdeni kell vele.

Hol kapható

Gearbest (EU expressel rendelve áfa és vám mentesen)

Banggood

Aliexpress

Ebay

A szűrő 50 dollár körül kapható bele. Létezik egy jóval drágább, kijelzővel szerelt változata is Mi Air Purifier Pro néven.

Hazai beszerzés

XiaomiShop

A Szűrök 15 ezer forint körül mozognak. Kék, Zöld, Lila.

A tesztért köszönet Simor Máténak!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

A Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr2913480271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ashley2008 2017.12.13. 13:41:00

Tavaly nézegettem én is, aztán inkább vettem egy normális Sharp légtisztítót. Az is csak belépőszint, de ez meg csak játéknak jó.

KUHULIN 2017.12.13. 13:55:33

@Ashley2008: Aztán mennyivel tud többet a "normális Sharp légtisztító"?
Sharp b+! Az egy márka, vagy mi? :D

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2017.12.13. 14:25:43

@Ashley2008: A Xiaomi cuccai vannak olyan jók, hogy már látatlanba megveszem, ha valami megtetszik.
Eddig még nem csalódtam.

baaandyy 2018.03.08. 14:23:42

A három szűrő, amit 0,5-1 évente cserélni kell: 3x15,000=45,000 Ft!!!! Annyi, mint maga a gép. Vicc!

SGlass 2018.03.21. 13:06:38

@baaandyy: igen, viszont a gép érthető módon csak 1 db szűrőt tartalmazhat egy időben :)
süti beállítások módosítása