Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Színes ledes égő - Teszt

2017. december 21. 12:26 - Kinai cuccok blog

RGB LED izzó, E27, 5W, 7W, ledes égő, 24 gombos távirányító

rgb-led-iddo-ego-teszt-e27-5w-7w-ledes-24-gombos-taviranyito-02.jpgAz RGB láz tovább hódít, a billentyűzet után most hozzá passzoló színváltós izzó került terítékre. Felmerülhet a kérdés, hogy erre meg mi szükség van. A válasz egyszerű: semmi. De jól néz ki. Nagyon jól.

 

  


Kinézet

Az égő a hagyományos E27-es foglalatú, így a legtöbb lámpával „kompatibilis”. Elérhető 5 és 7 wattos verzióban. Az üvege pedig fehér, nem átlátszó. Ezenkívül kapunk hozzá egy 24 gombos távirányítót, amivel a színeket, a fényerőt és a különböző effekteket állíthatjuk be, valamint ki-bekapcsolhatjuk az égőt. A távirányító ismerős lehet, hiszen a legtöbb színváltós termékhez ilyen jár, legyen az égő, LED szalag stb, viszont ezek nem kompatibilisek egymással.

rgb-led-iddo-ego-teszt-e27-5w-7w-ledes-24-gombos-taviranyito-01.jpg

Beüzemelés, használat

Az izzót miután becsavartuk megkezdődik a fényjáték. Először a flash nevű effekt indul el, ami ahogy a neve is mutatja különböző színek villogását jelenti. Szerintem igencsak idegesítő, hacsak nem egy buliban vagyunk. Ezenkívül még 3 másik effekt közül választhatunk. Az egyik a fade, nekem ez a kedvencem, itt a színek lágyan átváltanak egymásba, a smooth is hasonló csak lassabb, a strobe pedig szinte ugyanaz mint a flash. Fontos, hogy az égőt a távirányítóval offoljuk és ne magát lámpát kapcsoljuk ki, ugyanis ez esetben, ha újra bekapcsoljuk azt, elfelejti a korábban használt effektet/színt és kezdődik a flash.

Választhatunk szolid színek közül is, számszerint 16 áll rendelkezésre. Az alap színekkel (piros, zöld, kék) nincs gond, a sárga különböző árnyalatai viszont borzalmasak. A citromsárga valójában sárgás zöld, a narancssárga pedig inkább homokszínű. Továbbá a rózsaszín és a lila sem az igazi.

A fényerővel nincsenek gondok. Én a 7W-os darabot használom, erős napfényben halvány tud lenni, viszont borús téli időjárás közepette bőven elég.

rgb-led-iddo-ego-teszt-e27-5w-7w-ledes-24-gombos-taviranyito-03.jpg

Összegzés

Hangulat világításnak tökéletesek ezek az égők mind nappaliba, mind hálószobába. A pontatlan színek viszont zavaróak lehetnek, ha egy bizonyos színsémába szeretnénk beleilleszteni az izzókat, de sajnos kb. 1000 forintért csak ennyit kapunk.

Hol kapható

Hasonló RGB LED izzókat szinte mindenhol lehet kapni, én az AliExpress-ről rendeltem. Léteznek sokkal okosabb darabok is, amik telefonról is vezérelhetőek, de ezek általában drágábbak.

AliExpress

GearBest

Banggood

Ebay

A tesztért köszönet Szénási Beninek!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr7013505373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása