Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Loskii NB-S2 okos kereső biléta - Teszt

2017. december 31. 15:10 - Kinai cuccok blog

kulcs, telefon, tárca, irattárca, pénztárca, táska, csomag elvesztés, lopásgátló

loskii-nb-s2-okos-keres-bileta-teszt-kulcs-telefon-tarca-irattarca-penztarca-elvesztes-02b.jpg

Mindenki járt már úgy, hogy elhagyta a kulcsát, tárcáját, telefonját. Még ha tudjuk, hogy meglesz hamarosan, akkor is baj, ha már indulnunk kellene. Erre nyújt megoldást ez a kis kereső biléta, mellyel könnyen és gyorsan megtalálhatjuk a bluetooth hatótávolságán belül az eszközeinket. Nem csak keresni lehet vele, hanem időben szól, ha ottfelejtenénk valamit.

 

A doboz

Az eszköz egy apró fehér dobozban érkezik, amin semmilyen márkajelzés nem szerepel, csak egy rövid termékismertető. Ezt felbontva magát a bilétát találjuk, valamint egy angol nyelvű használati utasítást.loskii-nb-s2-okos-keres-bileta-teszt-kulcs-telefon-tarca-irattarca-penztarca-elvesztes-01.jpgKinézet

A biléta szögletes formája, kis mérete és súlya miatt egyáltalán nem zavaró jelenség kulcstartónkon, pénztárcánkban stb. A tetején egyetlen gomb található, ezzel érhetjük el összes funkcióját és ki/bekapcsolni is így tudjuk az eszközt. Ezenkívül még egy fényforrás található rajta, ami kéken villog bekapcsoláskor, kapcsolódáskor stb. Színeket tekintve választhatunk fehér, fekete és egy kékes-zöld között, aminek női olvasóink biztosan tudják a pontos nevét.

Beüzemelés

Az NB-S2 használatához az “inumen” (igen, kisbetűvel) nevű appot kell letölteni. A biléta bekapcsolása után az app angol nyelvű, kifejezetten egyértelmű utasításait kell követni és Bluetoothon keresztül már kapcsolódhatunk is az eszközhöz.

Természetesen ez a valóságban nem ilyen egyszerű, én magam lepődtem volna meg a legjobban, ha elsőre sikerül a dolog. Az eszközt többször újra kellett indítani és több mobil kellett hozzá, mire az egyikhez végre sikerült kapcsolódni, az eszköz BT jelét ugyanis nem találták a telefonok.

loskii-nb-s2-okos-keres-bileta-teszt-kulcs-telefon-tarca-irattarca-penztarca-elvesztes-03.jpg


Használat, funkciók

A biléta használata igen egyszerű az inumen app segítségével, feltéve ha nem veszíti el a kapcsolatot, ami a borzalmas értékelések alapján elég gyakran megtörténik. Nekem szerencsére nem voltak ilyen problémáim. Az app egyszerre több eszköz használatát is támogatja, amelyek különböző elnevezést kaphatnak.

loskii-nb-s2-okos-keres-bileta-teszt-kulcs-telefon-tarca-irattarca-penztarca-elvesztes-04.jpg

De mire is használhatunk egy ilyen eszközt? Nos, elsősorban könnyen elveszthető tárgyaink, legyen az kulcs, pénztárca, bőrönd, táska (lényegében bármi, amire a kis madzaga segítségével fel tudjuk akasztani vagy bele tudjuk tenni) megtalálására. Ha újra elfelejtettük melyik kabátban hagytuk a kocsikulcsot, az appban a Search opciót kiválasztva a telefonunk mutatja a biléta távolságát, illetve meg is tudja azt csörgetni. A hangjelzés annyira hangos és idegesítő, hogy garantáltan meg fogjuk találni. De fordítva is működik a dolog, ha a biléta gombját háromszor megnyomjuk, akkor a telefonunk fog csörögni.

loskii-nb-s2-okos-keres-bileta-teszt-kulcs-telefon-tarca-irattarca-penztarca-elvesztes-05.jpg

Ha nagyobb a gond, és kifutunk az eszköz 35 méteres beltéri és 50 méteres kültéri hatótávjából, akkor a mobilunkon egy értesítést kapunk, miszerint elhagytuk azt. Ilyenkor a biléta utolsó ismert pozícióját is mutatja az alkalmazás a Google Maps segítségével.

Végül, de nem utolsó sorban még kameránk exponáló gombjaként is használható a biléta, de ilyenkor a beépített kamera appot kell használni, ami elég bénácska.

Összegzés

Nekem tetszett az NB-S2. Annak ellenére, hogy nehezen sikerült kapcsolódni, hasznos kis kütyünek bizonyult. Az értékelők között viszont sokan megbízhatatlannak ítélték, ami egy ilyen eszköznél végzetes hiba lehet. Szerencsére nekem nem voltak ilyen gondjaim, így ha nem is tiszta szívvel, de tudom ajánlani legalább egy kipróbálás erejéig.

Ami tetszett

- Kis méret
- Praktikus funkciók

Ami nem tetszett

- Sokak szerint megbízhatatlan

Hol kapható

Az NB-S2 1620 Ft-ba (5.99$) kerül a Banggood-on és kapható még Ebay-en is.
Hasonló okos bilétákat egyébként sok helyen találunk:

Gearbest

AliExpress

Banggood

Ebay

 

A tesztért köszönet Szénási Beninek!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr7913536053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása