Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Diggro V66 okoskarkötő - Teszt

2018. január 31. 17:30 - Kinai cuccok blog

fitnessz karperec, pánt

diggro_v66_okoskarkoto_teszt_fitnessz_karperec_pant-02.jpg

Nemrég olvashattátok a blogon a funkciógazdag Allcall okosóra bemutatóját. Kb. 30 ezer forint azonban elég sok pénz egy ilyen kiegészítőért, ráadásul a SIM kártya foglalat és a teljes Play Áruházhoz való hozzáférés sokaknak felesleges extra. Ilyenkor lehet jó választás egy okos karkötő, hiszen a fontosabb funkciók nagy része szintén megtalálható a tarsolyában, viszont a felesleges gimmickekért nem kell fizetnünk. Erre jó példa a Diggro 15 dolláros eszköze, a mai tesztalanyunk, a V66.

 

 

A doboz

A V66 egy fehér dobozban érkezik, amire a világ összes funkciójának leírását sikerült rá nyomtatni, csak éppen a karkötő márkáját vagy nevét nem. Bevallom őszintén, mielőtt a teszttermék csomagolását először kibontottam, nem is tudtam pontosan mit fogok a kezemben. A karkötőt közelebbről megvizsgálva is mindössze egy nagyon minimális Diggro feliratot találunk rajta, azaz a gyártó egyáltalán nem viszi túlzásba a nevének reklámozását, ami utólag belegondolva egy nagyon szerény és szimpatikus lépés. A doboz ezenkívül még a használati utasítást (szintén márkanév nélkül) és töltőkábelt tartalmazza, ami elég érdekes kialakítást kapott, de erről később.

Kinézet, anyaghasználat

A Diggro neve csengésének ellenére egyáltalán nem egy olasz úriemberhez illő viselet, sokkal inkább egy fitnesz kiegészítő. A szíja szilikonból készült, nem cserélhető, de elérhető többféle színben, nálam a fekete modell járt. Akarom mondani a bölcs fekete, a gyártó ugyanis igen viccesen nevezte el a különböző variánsokat: “bölcs fekete”, “az ég kék” és “A lila”, valamint fehér (itt valószínűleg kifogytak a kreatív nevekből). A szíj beállítása kicsit trükkös, bizonyos pontokon szeret “megtörni”, így néha nehéz beállítani a pontos méretre. Továbbá érdemes odafigyelni, hogy ha valakinek igen vékony a csuklója, még az utolsó lyuk is könnyen túl bő lehet.

A dizájn középpontjában a fekete fényes felület áll. Ez elsőre a kijelzőnek tűnhet, de a valódi megjelenítő igazából ennek a felületnek csak a közepén, egy kis részt foglal el. A méretével igazából nincsenek gondok, de akkor is elég becsapós a dolog. Ráadásul az anyag imádja az ujjlenyomatokat és mivel elsőre biztos nem fogjuk eltalálni, hogy valójában hol van a kijelző, garantáltan összes fogjuk fogdosni.

diggro_v66_okoskarkoto_teszt_fitnessz_karperec_pant-01.jpg

Beüzemelés

Az első használat előtt fel kell rakni a karkötőt töltőre, ezután magától bekapcsol. A működéséhez szükség lesz a FitCloud nevű appra. Az alkalmazás elérhető mind az App Storeban, mind a Play Áruházban. A karkötőt Bluetoothon keresztül tudjuk párosítani a telefonunkkal, ami elsőre sikerült, valamint utána is stabil maradt a kapcsolat. Maga az app is rendben van, könnyen kezelhető, nem szeret összeomlani és az angol fordítás is jól sikerült.

Használat, funkciók

A V66 a legtöbb aktivitásmérőhöz hasonló funkciókkal rendelkezik. Képes lépéseinket számolni, az elégetett kalóriát, a pulzusunkat és a véroxigénszintünket mérni. Ezeket viszonylag pontosan teszi és a FitCluod appban nyomon is követhetjük napi, heti és havi szinten is. Ezenkívül beállíthatunk különböző célokat (pl. napi 8 ezer lépés) is, amik mozgásra ösztönözhetnek minket. A V66 elméletileg alvásunkat is tudja trackelni, de a gyakorlatban ez a funkció nem működött. Több éjszakán át próbáltam valamiféle alvási adatot kicsikarni belőle, de szomorúan tapasztaltam, hogy reggelre mindig 0 volt a karkötő szerint átaludt órák száma. (ezt eddig egy okos karkötőtőnél sem sikerült tesztelni)

Egy sokkal jobban működő funkció az értesítés szinkronizálás. A fícsör sajnos csak néhány appra van limitálva, ott viszont nagyon jól működik. Lehetőségünk van a hívásokról, SMS-esekről, Facebook értesítésekről, Messenger -, illetve WhatsApp üzenetekről értesítést kapni. Az óra néhány másodperc késéssel rezegni kezd, majd megjeleníti az adott értesítést, az üzeneteket el is olvashatjuk, de reagálni nem tudunk rájuk. Negatívum, hogy a kis kijelző miatt a V66 az üzenetek szövegét gyakran a szavak közepén széttördeli, így néha elég nehéz elolvasni azokat. Valamint, habár sokakat ez nem fog zavarni, de az emojikat se tudja megjeleníteni a V66.

Ezenkívül még exponáló gombként is használható a karkötő, ha megrázzuk a csuklónkat, akkor elsüti a mobilunk kameráját. Ha pedig elhagynánk azt, a V66 meg tudja rezegtetni, köszönhetően a Find Phone funkciónak.

diggro_v66_okoskarkoto_teszt_fitnessz_karperec_pant-03.jpg

Kijelző, akkumulátor

Nos az igazi problémák itt kezdődnek. A V66 ugyan rendelkezik raise to wake funkcióval, azaz ha felemeljük a csuklónkat, bekapcsol a kijelző. A valóságban ez viszont nagyon ritkán működik, valamint a megjelenítő gyakran még az érintéseinkre se reagál. Így óraként eléggé leszerepel a Diggro, hiszen kiér rá többször összetapigálni a karkötőt, csak hogy az időt leolvassa. Na meg a fényerő terén sem vagyunk éppen elkényeztetve, napfényben alig látszik a kijelző. Az eszközt pedig főleg kinti használatra tervezték, ott pedig elég gyakran előfordul a napsütésnek nevezett jelenség.

Üzemidő terén sem sokkal jobb a helyzet. A V66 a gyártó szerint 7 napot bír egy töltéssel, de nekem még ennyit sem sikerült kisajtolni belőle. Összehasonlításképpen a Xiaomi Mi Band 2 akksija kb. háromszor hosszabb ideig bírja. A töltéshez egyébként egy csipesszel kell összecsippenteni a karkötőt, amiből kiáll két kis tű és ezekkel kell beletalálni az óra alján található 2 lyukba. Ez a megoldás szerintem elég nevetségesen néz ki, ráadásul nehéz is eltalálni a megfelelő pozíciót, amikor ténylegesen tölteni fog az eszköz.

diggro_v66_okoskarkoto_teszt_fitnessz_karperec_pant-04.jpg

Vízállóság

A V66 IP 67-es védettséggel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy por ellen teljesen védett, 1 méteres víz alatt pedig 30 percig bírja. Fürdésre, úszásra nem alkalmas, kézmosáshoz viszont nem kell levennünk.

Összegzés

A V66-nak vannak hasznos funkció és összességében élveztem is a használatát, viszont a felsorolt negatívumok erősen beárnyékolják az összképet. Ráadásul olyan erős konkurencia, mint a Xiaomi Mi Band 2 mellett tényleg megfontolandó, hogy érdemes még 2000 forintot rááldozni, és abban biztosan nem fogtok csalódni.

Ami tetszett

  • alkalmazás
  • a funkciók nagy része jól és pontosan működik

Ami nem tetszett

  • kijelző gyakran nem kapcsol be és gyenge a fényereje
  • alvás monitorozás nálam nem működött
  • töltési megoldás
  • a szíj nem cserélhető

 Hol kapható

A Diggro V66 ezeken a helyeken kapható:

GearBest

AliExpress

Ebay

A Xiaomi Mi Band 2 pedig ezeken a helyeken. Ebay és AliExpress esetén gondosan vásároljunk, mert a Mi Band 2-ből nagyon sok a hamisítvány!

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

A tesztért köszönet Szénási Beninek!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr5713621048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

khedron 2018.03.08. 09:54:38

Sziasztok
Hogy lehet a lépésszámlálót resetelni? Nekem nem megy... :(
süti beállítások módosítása