Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

A legolcsóbb kézi gimbal telefonhoz, X-Cam SIGHT2 - Teszt

2018. február 04. 19:30 - Kinai cuccok blog

olcsó 2 tengelyes telefon, mobiltelefon képstabilizálás, mobil kamera, 2 axis stabilizer, bluetooth

x-cam-sight2-2-tengelyes-telefon-mobiltelefon-gimbal-teszt-olcso-kepstabilizalas-mobil-kamera-2-axis-stabilizer-bluetooth-self-timer-brushless-handheld-gimbal-00-a.jpg

2017-ben nőtt meg igazán a mobilhoz tartozó gimbalok iránti kereslet, ami egyben az árakat is lenyomta. Még mindig azt tartjuk, hogy a Zhiyun Smooth Q nevű, három motorral ellátott gimbalja a nyerő ebben a mezőnyben, főleg ár/érték arányban és néha 100-110 dolláros áron, de mi van akkor, ha valaki egy olcsóbb modellt szeretne? Ha nem fontos a márkanév és a csili-vili app, akkor itt az X-Cam Sight 2!

 

A doboz

A Sight 2 doboza akkora, mint egy 5"-os mobilé, kemény karton, az elején egy kép a termékről. Van még rajta pár fotó arról, hogy miként is kell használni a cuccot, de ennyi elég is, nézzük a doboz tartalmát!

Kinézet

Amit kapunk: egy gimbal, egy puha textil tok, egy USB kábel. A gimbal elsőre nem néz ki túl prémium terméknek, és legyünk őszinték, másodikra sem. Mivel négyszögletes a fogantyúja, ezért nem hozza a henger alakú gimbalok kényelmét, de meg lehet szokni. Az elég praktikus, hogy össze lehet hajtani, így utazás közben is elfér egy zsebben, nem kell félni attól, hogy letörik róla valami.

x-cam-sight2-2-tengelyes-telefon-mobiltelefon-gimbal-teszt-olcso-kepstabilizalas-mobil-kamera-2-axis-stabilizer-bluetooth-self-timer-brushless-handheld-gimbal-01.jpg

x-cam-sight2-2-tengelyes-telefon-mobiltelefon-gimbal-teszt-olcso-kepstabilizalas-mobil-kamera-2-axis-stabilizer-bluetooth-self-timer-brushless-handheld-gimbal-03.jpg

x-cam-sight2-2-tengelyes-telefon-mobiltelefon-gimbal-teszt-olcso-kepstabilizalas-mobil-kamera-2-axis-stabilizer-bluetooth-self-timer-brushless-handheld-gimbal-02.jpg

Beüzemelés

Egy töltés után mehet is a teszt: mint minden gimbalt, ezt is ki kell súlyozni a bekapcsolás előtt. A roll tengely egyensúlyát a telefon ide-oda csúsztatásával lehet megtalálni, a tilt tengelyét a roll kar előre vagy hátra hajlításával. Ez kicsit körülményes, de megszokható. Mivel pan tengely nincs, csak két motoros a gimbal, így azzal nem kell foglalkozni.

Használat

A használat meglepően pozitív volt, én ugyan egy Zhiyun Crane 2-höz és a DSLR világhoz vagyok szokva, de ez a kis eszköz is hozza, ami tőle telik. Persze érdemes a mobilunkon is bekapcsolni az optikai képstabilizátort (már ha van), egyébként fel és le irányban tudjuk a markolatról dönteni a mobilt.

Összegzés

A kéz remegéseit egészen jól kiszűri, aki most kezd ismerkedni a gimbalok világával és nem akar appokat is letölteni a videózáshoz, annak tudjuk ajánlani, mivel tényleg egy faék egyszerűségű termékről van szó, viszonylag kedvező áron.

Ami tetszett

- Egyszerű felépítés
- Igényes csomagolás
- Nem túl bonyolult használat

Ami nem tetszett

- Kissé fura műanyag váz
- Szögletes markolat
- Az átlagnál körülményesebb finomhangolás

Hol kapható

40-50 dolláros áron kapható az alábbi oldalakon:

Banggood

Ebay

AliExpress

A tesztért köszönet Simor Máténak!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr4013633346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása