Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan rendelj az AliExpressről! - Okosság

2018. február 17. 17:30 - Kinai cuccok blog

AliPay, rendelés, reklamáció

kinaicuccok-aliexpress-kisokos.pngHa kínai cuccokat akarunk rendelni, akkor sokaknak az AliExpress jut eszébe először. Az oldal az Alibaba Csoport tulajdonában van, ami a világ legnagyobb és legértékesebb kereskedője. Az oldal már Magyarországon is évek óta szárnyal, egyre több honfitársunkat éri el a kínai vásárlási láz. Azonban Facebookon és a blogon is sok megkeresést kapunk, hogy mégis hogyan kell rendelni erről a fránya weblapról? Nincs ebben semmi szégyellni való, először én is szkeptikus voltam és könnyen elvesztem az AliExpress hatalmas kínálatában. Ha te is ebben a cipőben jársz, jó helyre jöttél, ebben a Kisokosban lépésről lépésre be fogom mutatni, hogyan keress, rendelj és fizess az oldalon. Amint átrágtad magad rajta, te is profi vásárlóvá válhatsz az AliExpressen, és akár angol tudás nélkül is halomra rendelheted a jobbnál jobb cuccokat, hiszen “Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)”.

Nyelvválasztás

Az Aliexpress.com első induláskor angolul jelenik meg, ugyan elérhető még franciául, spanyolul és portugálul is, de magyarul sajnos nem. Viszont ezt meg tudjuk kerülni, köszönhetően a Google Fordító integrációjának. A dolog ugyan megoldható pl. Mozilla Firefoxban is, de a legnépszerűbb Chrome böngészőben alapból be van építve ez a funkció.

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-01.png

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-02.png

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-03.png

A cikk hátralévő részében én angolul fogom használni az oldalt, hogy azoknak is segítsek, akik nem szeretnék ezt a fordítós megoldást használni.

Regisztráció

Ugyan a kínálatot regisztráció nélkül is böngészhetjük, de a vásárláshoz szükségünk lesz egy AliExpress fiókhoz. Nézzük, hogyan kell “regelni” az oldalra!

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-04.png

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-05.png

Kész is vagyunk a regisztrációval, az oldal néhány másodperc múlva automatikusan beléptet az újonnan kreált profilunkba. Ezután érdemes beállítani a szállítási címet, ahova csomagjaink fognak érkezni. A legtöbb esetben napközben fog csöngetni a postás, futár ezért fontos, hogy olyan címet adjunk meg, ahol napközben is elérhetőek vagyunk (pl. munkahely). A címbe ne írjunk ékezetet! Az irányítószámot érdemes ebben a formátumban megadni: HU-XXXX.

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-06.png

Keresés, a megfelelő termék kiválasztása

A regisztráció és a szállítási cím megadása után nyugodtan keresgélhetünk az oldalon. Lehetőségünk van egy adott termékre keresni vagy teljes termékkategóriákat is böngészhetünk.

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-07.png

Az alábbi képen Bluetooth hangszórókra keresetem rá. Látható, hogy az oldal rengeteg lehetőséget ajánl fel, amivel tovább lehet szűkíteni a találatok listáját: Free Shipping (csak ingyenes kiszállítás), csak 4 vagy annál jobb értékelésű termékek stb. Rendezni is lehet a találatokat: Best Match (Legjobb találatok), Orders (Rendelések száma), Newest (Legújabb termékek), Seller Rating (Eladó értékelése) és természetesen Price (Ár) alapján is. Az oldal bal oldalán pedig az adott termékre specifikus szempontok alapján lehet szűkíteni a keresést, ez egy hangszóró esetében pl. a csatornák száma, vezetéknélküli-e stb.

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-08.png

AliExpress terméklap, mire érdemes figyelni?

Ha kiválasztottuk a nekünk tetsző terméket, ez esetben az Edifier hatalmas hangszóróját, kattintsunk rá, majd nézzük meg, hogy a terméklapon milyen információkat kapunk az eszközről. Az oldal tetején látható a bolt neve, erre rákattintva az összes terméküket megtekinthetjük. Mellette látható egy plecsni, ami jelzi számunkra, hogy ez egy Top Brand, hiszen az Edifier tényleg nagyon minőségi hangszórókat gyárt. Most pedig térjünk rá magára a terméklapra.

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-09.png

Haladjunk fentről lefelé. A termék neve alatt ismét megnézhetjük annak értékelését, értékelések számát és, hogy hányan rendelték meg. Itt nem érvényesül a kevesebb, néha több elve, minél többen rendeltek meg egy eszközt, annál biztosabb, hogy minőségi árut kapunk. Sajnos eléggé termék függő, hogy a rendelések számánál mi számít jónak, pl. Bluetooth hangszóróknál akár több száz, több ezer rendelést is fel tud sorokoztatni egy-egy eszköz, érdemes ezeket választani. Viszont, ha valamit kevesebb, mint 10-20 ember rendelt az adott termékből, nem érdemes kísérleti nyulat játszani.

Ár: Aliexpressen a legtöbb termék szinte állandóan akciós. Van, hogy adott darabszám után jár kedvezmény (Bulk price), gyakran egy bizonyos ideig kínálják azon az áron a terméket, máskor meg a mobil appból rendelve szakíthatunk nagyokat. Ezek hitelességét inkább hagyjuk, keressünk rá az interneten, hogy máshol (vagy akár Alin egy másik eladónál), mennyiért árulják a terméket, ezzel jó képet kaphatunk, mennyire igaz az a -13%. Ha kötőjeles értéket látunk (pl. US $18.99-19.99), akkor a termék különböző verzióit (pl pendrive-nál kapacitás) más áron kínálja az eladó. Előbb ki kell választani a kiadást, ezután a helyes összeget fogja mutatni az oldal.

Ország: azaz, hogy melyik országból fog érkezni az áru. Ez az opció gyakran meg se jelenik, hiszen sok eszköz csak egy raktárból rendelhető. Az általános elv, hogy rendeljük lehetőleg Európából az adott cikket, hiszen ilyenkor nem kell vámmal és áfával számolni. Azonban Magyarországra gyakran csakis a kínai raktár szállít, a német, francia, spanyol stb. ritkán, az orosz pedig szinte soha.

Szín, anyag stb.: na itt kell nagyon odafigyelni. Az eladók ugyanis gyakran több hasonló cikket raknak föl egy adatlappal. Ezzel nem is lenne gond, hiszen így sokkal egyszerűbben válogathatunk egy telefontok esetében a színek közül, mintha mindenegyes kiadásnak külön oldala lenne. A gond viszont ott kezdődik, hogy a megnevezések gyakran hibásak. Pl. gyakran az anyag alatt választhatjuk ki, hogy a telefontok melyik mobilhoz passzoljon, a színek között van elrejtve, hogy az adott kábel microUSB vagy USB-C kimenettel rendelkezik-e stb. Érdemes alaposan átnézni, nehogy rossz változatot rendeljünk a termékből. Választani a gombra vagy a kis képre kattintással lehet. Ha a kis kép fölé mutatunk az egérrel, kiírja az adott színt pl.

Szállítás: következő buktató, az AliExpress egyik legnagyobb rákfenéje. A sor elején általában egy rövid szöveg vagy egy összeg van. Ha a piros Can not deliver feliratot látjuk, az adott országból nem szállít hozzánk a kereskedő. A Free shipping a mindenki által hangoztatott ingyenes szállítás. Vagy akár egy adott szállítási költség is szerepelhet itt, ami nincs benne a fenti árban! Mellette pedig a szállítási címhez beállított ország és a szállítási mód szerepel, amire rákattintva válogathatunk az opciók közül.  A GearBesttel ellentétben itt nincsenek az EU Expresshez hasonló gyöngyszemek, viszont itt sem mindegy mit választunk. Rengeteg eladó, több országból árulja portékáit az AliExpressen, ezért rengeteg szállítási opció létezik. A Seller’s Shipping Methodot én nem ajánlom, általában ez a leghosszabb és gyakorlatilag fogalmunk sincs mit kapunk. Az ePacket általában fizetős megoldás, viszont sokan ajánlják. Az ingyenes opciók közül az AliExpress Standard Shipping az egyik leggyakoribb, ez 19-27 napos szállítási idejével jó viszonyítási pont lehet a többi opcióhoz. Gyakran elérhető DHL, FedEX és AliExpress Premium Shipping is, mint opció, de ezek horrorárukkal nem túl ajánlottak, maximum igen értékes termékek esetében.

(Itt kérném meg tapasztaltabb olvasóinkat, hogy a kommentekben jelezzék, hogy nekik milyen tapasztalataik vannak az egyes szállítási módokkal kapcsolatban, hiszen több szem… több shipping methodot lát)

Teljes összeg: ebbe már a szállítási költség is bele tartozik, illetve ha több darabot rendelünk, akkor az összesnek az árát láthatjuk itt. Amíg nem választjuk ki a színt, országot stb. addig itt nem jelenik meg semmi.

A kuponokra és kedvezményekre különösebben nem szeretnék kitérni, mert eladóról eladóra változnak. A lényege általában az, hogy bizonyos összeg elköltése után néhány dollár kedvezményt kapunk. Kezdő vásárlóknak kissé átláthatatlan a dolog, az Ali itt igencsak egyszerűsíthetne a rendszerén.

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-10.png

Lejjebb görgetve ezeket az opciókat látjuk a terméklapon. A különböző fülekre kattintva érhetjük el az ahhoz tartozó információkat.

Termék leírása (ez az aktív fül a képen): itt a termékadatok érhetőek el, lejjebb görgetve pedig sok-sok képet és leírást találunk az áruról

Szállítás, fizetés: itt ismét megtekinthetjük a szállítási módokat, illetve a fizetési opciókat (erről később)

Eladói garancia: az eladó által garantált szállítási határidő, illetve a visszatérítési irányelv. Ezek a legtöbb terméknél megegyeznek, mert maga az AliExpress határozza meg (erről is később). A szállítási határidő maximum 60 nap szokott lenni, de lehet ennél kevesebb is. Ha ennyi idő alatt nem érkezik meg a termék, akkor jogunkban áll Dispute-ot nyitni (kitaláltad, erről is később lesz még szó részletesen).

Értékelések, vélemények: itt azon felhasználók értékeléseit és rövid kis tesztjeit olvashatjuk, akik már megkapták a terméket. Ezek szavahihetősége változó, ráadásul gyakran a saját nyelvükön vagy nagyon rossz angolsággal írják le véleményüket. Népszerűbb áruk esetében magyar véleményt is találhatunk, amik már jobb képet szoktak adni az eszközről. Továbbá érdemes a véleményekhez becsatolt képeket is megnézni, gyakran olyan dolgok is kiderülnek róluk, amit a terméklapról nem tudunk meg (pl. csomagolás minősége)

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-11.png

Kosár, rendelés, fizetés

A megrendeléshez a feljebb említett Buy Now vagy Add to Cart gombra kell kattintani. Én az utóbbi opciót ajánlom, akkor még egyszer átnézhetjük a kosarunkban, hogy biztosan a jó terméket választottuk. Amint rákattintunk, ez az üzenet jelenik meg.

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-12.png

Ha végeztünk a vásárlással, ugorjunk a Kosarunkhoz és véglegesítsük a rendelést.

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-13.png

Látható, hogy a kosárban lévő termékeket egyesével, vagy akár együtt is megrendelhetjük. Érdemes odafigyelni, nehogy véletlenül a kosárba maradt terméket is megvegyük, illetve még egyszer ellenőrizzük le, hogy stimmel-e a darabszám, szállítási mód, összeg stb. Ezután kattintsunk a rendelésre, ahol ezt a képet fogjuk látni:

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-14.png

Ha rákattintunk a Confirm & Pay gombra, elmentett kártya esetén (erről is később) az oldal automatikusan levonja az összeget, ha nincs elmentett kártyánk, akkor a fizetési oldalra kalauzol minket.

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-15.png

Itt tudjuk véglegesíteni a fizetést, illetve lemondani azt. A lemondással maga a rendelés nem törlődik, hanem a My Orders (Rendeléseim) oldalon, mint fizetetlen rendelés továbbra is ottmarad és akár később is kifizethetjük. 24 óra után azonban automatikusan törli a teljes rendelést az oldal.

Fizetési módok - Alipay

A fizetési oldal alapján ezen fizetési módokat használhatjuk AliExpressen Magyarországról:

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-16.png

Mint látható, az egyik legnépszerűbb online fizetési szolgáltatás, a PayPal nincs közte. Ennek oka rendkívül egyszerű, az Alibaba (az oldal tulajdonosa, illene emlékezni a bevezetőből) ugyanis rendelkezik egy nagyon hasonló Alipay nevű szolgálatatással, az AliExpressen pedig exkluzívan csak ezt engedi használni. Az Alipay gyakorlati haszna kb. abban kimerül, hogy nem kell minden rendelésnél megadni a bankkártya adatainkat, hanem megjegyzi azt. A féltve őrzött kártyaadatink végül így is, úgy is eljutnak a céghez. Az Alipayt elérhetjük az AliExpressről is, de néhány plusz adatot és egy külön jelszót kell megadni használatához.

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-17.png

Rendelés követése, garanciák

A rendelés követésére a My Orders menüpont alatt van lehetőségünk. (A pendrive-ot és a hangszórót csak a cikk kedvéért rendeltem meg, de lemondtam utána)

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-18.png

Kattintsunk a Track Order gombra, ahol követhetjük a rendelést.

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-19.png

A rendelés után az Alinak jóvá kell hagynia a fizetést, majd feldolgozási idő is van. Ezután átadják a kiválasztott postának, logisztikai cégnek, akik kihozzák a küldeményt. A maximális szállítási idő 60 nap szokott lenni, néhány eladó kevesebbet is vállal a szállítási módtól függően. Ha nem érkezik meg a csomagunk időben, vagy megérkezik, de sérült, nem felel meg a leírtaknak vagy szimplán valamilyen okból kifolyólag még sem szeretnénk azt a terméket, lehetőségünk van Dispute-ot nyitni.

Dispute

A dispute szó vitát jelent, az AliExpressen így hívják, amikor panaszt akarunk tenni, vagy vissza akarjuk küldeni az árut.

Dispute nyitására, ahogy említettem több okunk is lehet. Határideje a szállító által vállalt maximális szállítási idő + 15 nap, azaz a legtöbb esetben a rendeléstől számított 75 nap. Két főbb kategóriája van: az egyik a Refund Only, ez esetben visszakérjük a pénzünket, mert nem érkezett meg a termék vagy hibás, nem felel meg a leírásban szereplőknek. A másik opció a Return Goods, amikor vállaljuk, hogy visszaküldjük a terméket és utána kapjuk vissza a kifizetett összeget, de ilyenkor nekünk kell állni a postaköltséget, ami igencsak borsos lehet. Az utóbbira viszont akkor is lehetőségünk van, ha csak szimplán meggondoltuk magunkat és még sincs szükségünk a termékre. A pénzvisszatérítés mértéke pedig változó lehet. Van, hogy a teljes árat visszakapjuk, néha csak egy bizonyos összeget,

ha pl. sérülten érkezik vissza az eladóhoz a termék. Sőt, elég pofátlanság, de ha hibás terméket kapunk és értelemszerűen nem akarjuk visszaküldeni, akkor az AliExpress szabályzata szerint csak részleges pénzvisszatérítésre van jogunk (de természetesen arra is lehetőségünk van, hogy kérjünk egy új, működő példányt ingyen).

A dispute nyitás menetét nem szeretném lépésenként bemutatni, mert elég sokféle opció van, ráadásul egy rövid leírást is kér az oldal a hibáról, ezért érdemes egy angolul tudó ismerős segítségét kérni, ha nyelvi problémákba ütközünk (mondjuk az eladók válaszának értelmezéséhez néha az is kevés, ázsiai barátaink között kevesen tanultak anglisztikát).

Egyéb funkciók, okosságok

Itt szeretném még bemutatni az AliExpress néhány egyéb funkcióját, ami hasznos lehet, de eddig nem került még szóba.

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-20.png

 

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-21.png

Továbbá rendeléseknél érdemes odafigyelni a vámhatárra. Néha előfordulhat, hogy az Aliról érkező nagy értékű csomagok is átcsúsznak az ellenőrzésen de érdemes úgy rendelni, hogy ha Áfát vagy Vámot kell fizetni, akkor is megérje. Hivatalosan ezek az értékhatárok rendelt termékek esetében:

hogyan-rendelj-az-aliexpressrol-kisokos-okossag-kinai-ali-express-rendeles-22.png

Mint látható itt az összegek euróban vannak, de az Ali dollárban kereskedik. Egy termék pontos árának kiszámításához itt találjátok az aktuális dollár devizaárfolyamot (az eladási, azaz a jobb oldali oszlopot kell nézni), ebből pedig át lehet számolni euróba.

Fontos hogy bár ezek a szabályok jelenleg is érvényben vannak, viszont jött egy új törvény, melynek értelmében kb. 42 dollárig lesz Áfamentes a rendelésünk!

GearBestről EU Expressel és Banggoodról European Direct Mailel rendelve Áfa és Vám mentes lesz a rendelésünk!

Európai raktárból történő rendelés esetén szintén nem kell aggódni extra az költségektől!

Az útmutatóért köszönet Szénási Beninek!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr3113676920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GBhun 2018.02.17. 21:40:06

Köszi a cikket! Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha egy eladótól szeretnék több terméket venni akkor azt külön-külön vagy egy csomagban fogja küldeni? A szállítási mód mindegyiknél kiválasztható, ezért attól tartok, hogy hiába egy az eladó külön fogja küldeni a cuccokat.

GBhun 2018.02.17. 21:45:47

@GBhun: Közben rájöttem, hogy ha azonos szállítást választok, akkor van olyan opció, hogy egybe küldje és csak annak az egynek az árát kell fizetni.

eßemfaßom meg áll 2018.02.19. 08:44:12

ami az alin van az ugyanannyiért az ebayen is van, és én speciel jobban megbízok a paypalban mint a kínaipalban

Liberális Artúr · arturfilm.blog.hu 2018.02.19. 08:46:33

Először rendeltem volna, rögtön elbukott a fizetési kísérlet és mindenféle hivatalos iratot kért... :(

Kiss Éva 123556789 2018.02.19. 08:57:11

Szegény leendô átvert Aliexpressz vásárlók! Pár eladói átverési módot listázok ide, sajnos a lista szinte végtelen és napról napra bôvül: többdarabos tételrôl csak egy jön, vagy csak egy névjegy lesz a borítékban, vagy egyátalán nem azt küldi, amit rendeltél. Ha sikerül valami kedvezményt, kupont alkalmaznod a vásárláskor, és olcsón vásároltál, akkor felkeres az eladó, hogy töröld a rendelest, mert csak véletlenül, szerintük "szoftver hiba miatt" tudtad megvenni ilyen olcson az arut. Aztan ha elkezdesz vele egyezkedni, az ali letiltja az accountodat. Más orszàgba kuldik az ajanlott csomagodat, vagy ugyan Magyarorszagra, de mas varosba es at is veszi valaki. Ekkor, ha reklamalsz, az ali altalaban nem fogadja el, mert hiszen atvettek., Ha kicsomagolasi kepeket keszitesz a hibas arurol, akkor videot ker, ha videot csinalsz, akkor azt nem tudja megnyitni.... szoval a loved kell, de arut azt vagy kapsz vagy nem. Ezt nevezik a vilaban ugy egy masfel eve alilottonak.... ugyhogy jol gondolja me mindeni.... a listat az atveresekrol napestig folytathatnam.... 2 ev tapasztalataibol meritve. Sok sikert mindenkinek.

Raketta25 2018.02.19. 10:29:11

@eßemfaßom meg áll: lassan nem lesz már paypal az ebay-en, úgyhogy kezdheted a jobban megbízást másban. ;)
money.cnn.com/2018/02/01/technology/paypal-ebay-payments-split-adyen/index.html

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.02.19. 14:01:54

@Kiss Éva 123556789: Többszáz rendelés, néhány sikeres dispute alapján nekem más a véleményem. A postás már azt is kitalálja, mit hoz éppen :) Amióta lehet ajánlott küldeményként kérni a szállítást, nagyon kevés áru tűnik el - az "elveszett" csomagokat viszont eddig szó nélkül visszafizette az Ali. Vagyis én még nem buktam egy centet sem.
Szóval nem olyan rossz a helyzet, mint te hiszed ...

BéLóg 2018.02.19. 14:34:44

Isten tartsa meg a jó szokásodat, hát ez egy KIVÁLÓ és alapos munka, innen látni hogy vannak még a világon filantrópok és segítők. Én ugyan mindent tudtam, de egyszerűen ÉLVEZTEM végigolvasni ezt , mert így én is tanultam egy kicsit TANÍTANI másokat.
Nem is tudom, tényleg, hogy lehet ilyesmit megköszönni!

BéLóg 2018.02.19. 14:44:35

@Kiss Éva 123556789: Ez is egy érdekes és biztos igaz szempont.
Én karácsonykor jártam úgy a Gearbesten, ami egy sokkal inkább reklámozott oldal, hogy a megrendelt áru egy (kisebb) részét nem küldte, mert mint kiderült (?) az nincs. AZÓTA levelezgetek velük, hogy legyenek szívesek visszaküldeni a pénzt vagy az árut postázni.
A SAJÁT visszaigazolásukban szerepel, hogy mit nem küldtek, azt hiszem szarnak bele. Kb. 20 USD áru ragadt bent, ezek után hajlamos vagyok azt gondolni, hogy szándékosan.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2018.02.19. 14:54:53

@BéLóg: Köszönjük! :)

A GearBesten, ha nem vezet eredményre az ügyfélszolgálattal való levelezés, akkor Paypal vitát kell nyitni. (ha nem Paypal-al lett fizetve, akkor pedig a kártyatársaságnál ChargeBack-et)
Előfordul, hogy külön postázzák, mert az egyiket csak később tudják beszerezni.
De ennyire azért nem kéne elhúzniuk. Szerintem most már csak a pénzt kérd vissza. Max. újra megrendeled, vagy ott, vagy máshol.

eßemfaßom meg áll 2018.02.19. 15:01:01

@Raketta25: az még 2 év aztán ha odaértünk ahhoz a hídhoz akkor megpróbálunk átmenni rajta.

troni 2018.02.19. 15:26:30

@Kiss Éva 123556789: Nekem eddig (több mint 150 alkalom) mindig az jött, amit rendeltem. Áru 2 esetben tünt el, mindkettő Magyarországon a követési rendszer szerint. Akkor is fizettek, bár lassan és nem örömmel.

Sz. Beni 2018.02.19. 18:35:46

@BéLóg: Nagyon szépen köszönöm. Jól estek a kedves szavak!:)

janisch 2018.02.19. 20:40:40

@Kiss Éva 123556789: Én sem tudom osztani a véleményedet, több tíz - mind free shipping - tranzakciónál még mindig ugyanazt megkaptam ugyanannyiért, amit megrendeltem: a farmerzakótól a tv- szabaantennán át a LED-es asztali lámpáig.
Teljesen le van dokumentálva a folyamat, és volt, hogy Kínából hamarabb megkaptam a cuccot, mint egy magyar webáruházból. Én egyébként virtuális bankkártyát használok fizetésre és így maximum a rendelés árát veszthetném. Sőt szerintem, ha reklamációm lenne, az eladók nagy része ismét megküldené ugyanazt az árut ...

Kösz a cikket a szerzőnek!

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2018.07.28. 11:16:32

@Sháv: Sajnos nem tudom, én nem csináltam még. Kérdezz rá a csoportban is, hátha valaki csinált már ilyet:
www.facebook.com/groups/kinaicuccok/

Joco1114 2018.08.10. 12:57:26

@Kiss Éva 123556789: 2011 óta 531 rendelésem volt az Alitól, nem tudom, hány százezres értékben. (egyszer jó lenne összeszámolni...) Eddig minden rendben volt, max. én néztem félre valamit. Volt olyan, hogy nem tudtak szállítani, jelezték, visszajeleztem, visszautalták. Egyszer lemaradt a csomagból egy füles (kb. $0.1 árú termék), azt is külön elküldték, ahogy jeleztem nekik - természetesen ingyen. Még sosem vesztettem miattuk pénzt, de több terméket kaptam ingyen, miután a határidő letelte után sem kaptam meg a terméket, visszautalták az árát, majd 1-2 hétre a termék is megérkezett. Ilyenkor szólok nekik a lelkiismeretem miatt, de sosem mondták, hogy küldjem vissza a terméket, legtöbben úgy reagálnak, hogy ez az ajándék, mert olyan sokat vártam.

Egy dolgot meg kell érteni, bár lassan ez is idejétmúlt vélemény: ezek kínai termékek! De bizony már itthon a boltokban is találkozom ugyanazokkal az árukkal, csak 4-5x-ös áron.

Szóval az Ali fogyasztóvédelme példaértékű, csak ajánlani tudom.

Vogel Zsolt 2018.09.02. 21:20:38

Kétszer rendeltem az Aliról telefont, mind a kétszer rendben megjött. Az elsőnél ingyenes szállítással, persze vámolták. A másodiknál DHL hozta + 26 dollárért: egy hét alatt megkaptam vám és áfa nélkül. Ez kb. harmada mint az első elvámolva.....

BéLóg 2018.09.07. 15:41:04

@Sz. Beni: Szívesen.

A 20 USD-t meg "leírtam", több is veszett már Budán kutyavásár! Ugye. :-)

Bandrus Nikolett 2018.09.27. 13:27:37

De jó évek óta rendelek Aliról és azért akadt benne olyan itt ebbe a kis segítségbe amire mégnem jöttem rá eddig iy köszönöm a segítséget !

Viszont igen mint mindenkinek vannak pozitív és negatív élmények hat nekem mind 2 van de inkabb mondanám pozitívnak az Alis rendelést

aliexpress 2018.10.19. 06:17:44

Én a rendszeresen Aliról rendelek. Az utóbbi 5 évben csak ott vettem telefont. Eddig minden rendben volt.

tibizene 2019.11.04. 11:26:59

Üdv Mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy ha az aliexpressről olyan terméket rendelek ami ÁFA és VÁM köteles, akkor azt nekem kell intézni, vagy az oldal úgy jeleníti meg a vételárat, hogy ezek az összegek benne vannak?

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2019.11.04. 16:21:30

@tibizene: Neked kell mindent intézni utólag. Nem nehéz, pár sort kell kitölteni és emailben elküdeni a postának. 3500 Forint az ügyintézési díj.
süti beállítások módosítása