Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Nut 2 Bluetooth kulcskereső - Teszt

2018. március 05. 23:00 - Kinai cuccok blog

kulcs kereso iTag wireless tracker locator vt01

nut-2-bluetooth-kulcskereso-kulcs-kereso-teszt-wireless-tracker-key-finder-04-2.jpgGyakran látni a kuponajánlatok között 1-2 dolláros Bluetooth trackereket, de akinek már érkezett meg ilyet tartalmazó csomag Kínából, az bizonyára tudja, hogy mennyire jó és használható eszközök ezek... Ha azonban valaki rászánnak ötször annyi pénzt is, hogy 8-10 dollárért vegyen minőségi és tényleg működő trackert, aminek ráadásul működő és angol nyelvű alkalmazása is van, annak a NUT és a NUT Mini tökéletes választás lehet!

A doboz

Bár eltérő méretűek - a NUT Mini a NUT kétharmadát teszi ki -, a dobozuk ugyanakkora, egy-egy apró négyszögletes egység. A csomagban maga a tracker, egy apró szíj és egy 3M kétoldalú ragasztó található. Ja, és a legfontosabb: egy QR kód az alkalmazás letöltéséhez!

Kinézet

A trackereket kézbe fogva már megmondható, hogy jó minőségű cuccokról van szó, a műanyag nem a fröccsöntött gagyi fajtából származik, nem recseg-ropog összenyomáskor, viszont az elemcsere során sem törik le a körmünk. A mellékelt apró hordszíj elég praktikus, főleg ha kulcsok mellé vagy táska szíjára szeretnénk feltenni. A nagyobbik NUT hívó funkcióval is rendelkezik, ezért egy nagyobb gomb is van a felületén, ezt megnyomva a telefonunk csengeni kezd.

Beüzemelés

A beüzemelés elég egyszerű: a NUT Miniből egy műanyag lapkát kell csak kihúzni, így folyamatosan aktívvá válik, a nagyobbik társát pedig úgy lehet bekapcsolni, hogy hosszan nyomjuk a gombját. Az app letöltése simán ment, nem vitt gyanús tartalmú kínai oldalakra és nem is akart más appokat leszedni mellette. Regisztráció, megerősítő email és már bent is vagyunk a kezelőfelületen. Mivel nem szeretek használati útmutatókat olvasni, ezért külön öröm volt, hogy minden teljesen gördülékenyen és logikusan van felépítve az appban. A párosítás is elsőre összejött, az app még azt is mutatja, épp mennyire messze van a telefontól a NUT egység.

Használat

Nagyjából 25-30 méterre érzékeli a tracker a telefont, így lakáson belül, vagy az udvaron elhagyván biztosan megtaláljuk a kulccsomót vagy pénztárcát a NUT segítségével. Az appnak folyamatosan a háttérben kell futnia, de például a helymeghatározás bekapcsolását nem követeli olyan aggresszívan, mint néhány olcsóbb kínai tracker-app. Ahhoz, hogy a NUT fel tudja hívni a telefont - ha épp nem találjuk, de a NUT nálunk van - nem kell a helymeghatározásnak bekapcsolva lennie, szóval ez nagy plusz. Ugyanez vissza irányban is igaz: ha nincs bekapcsolva a telefon GPS-e, az appból ugyanúgy fel tudjuk hívni a trackert.

Összegzés

A minőségnek ára van, ez a mondás most igaz: bár 2500 forint talán soknak tűnhet egy apró kínai kütyüért, egy bosszankodás-mentes app és egy jól összerakott tracker ennyit mindenképp megér. Aki csak a kulcsait veszíti el a lakásban, annak elég egy NUT Mini, aki viszont néha a kulcsait, néha a telefonját, annak a nagyobb NUT-ot ajánljuk!

Ami tetszett

Forma, kivitelezés, minőség, megbízhatóan működő alkalmazás, viszonylag diszkrét riasztási dallamok.

Ami nem tetszett

Nem volt ilyen, majd a hosszabb távú használatnál kiderül, meddig bírja a CR2032 és a CR2016-os gombelem a trackerekben.

Hol kapható

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

A tesztért köszönet Simor Máténak!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr1013718378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tehetséges ugandai buzi 2018.03.06. 08:18:45

@Kinai cuccok blog: Magyarázd el nekem a józan paraszti ész nevében, hogy mi a rákért kell REGISZTRÁLNI egy kulcskereső programot? Már persze csak adatvédelmi okokból. Mi közve van bárkinek ahoz, hogy ki-hol-mikor vett egy kulcskeresőt?

Te nyilván nyomtad a next-next-finist, hogy túl legyél rajta és működjön és meg tudd írni ezt a beszámolót. De belegondoltál már abba, mi köze van a gyártónak egy ilyen filléres holminál _akármilyen_ adatodhoz? Mi a rosseb értelme van a regisztrációnak?

Valakinek aggódnia is kell az adatokért. Hát most én vettem a nyakamba ezt a szerepet.

SpydeR 2018.06.17. 06:35:24

Sziasztok!
Ha 1-2$-ért vehetek egy "jó és használható" kütyüt, akkor miért szórnék el 5x annyi pénzt egy másikra?

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2018.06.17. 09:49:53

@SpydeR: Egy jó minőségű és drága kütyü esetén is problémás szokott lenni a szoftver. Örültünk, hogy ennek végre használható. Ha a tiédnek is jó, akkor felesleges lecserélni. Mi kb. 5 fajtát próbáltunk és eddig ezé volt a legjobb.
süti beállítások módosítása