Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Olcsó 10 colos tablet a hétköznapokra, Teclast P10 - Teszt

2018. április 09. 13:00 - Kinai cuccok blog

2GB, 32GB memória, 10.1 colos full HD kijelző, Android 7.1, 8 magos processzor

teclast_p10_teszt_2gb_32gb_memoria_10_1_inch_col_fullhd_kijelzo_android_7_1_10_mag_2gb_32gb-01.pngA tabletek piacán manapság elég nagy a pangáns. Az Apple iPadjei szinte vetélytárs nélkül vezetik az eladásokat, a többi gyártó évi egy-egy próbálkozása ritkán arat sikert. Azonban az olcsóbb, kínai megoldások egyáltalán nincsenek halálra ítélve, hiszen médiafogyasztásra manapság is sokan keresnek tabletet. Ilyen darab a Teclast P10-ese is, ami kicsivel 100 dollár fölött kínál egy 10 colos Full HD kijelzőt, 8 magos processzort és fémházat. Megéri?

Csomagolás, kinézet

A tablet egy nagy fehér dobozban érkezik, ennek teteje ügyesen ki van bélelve szivaccsal, hogy épségben tartsa az eszközt. A csomagolás nem sok érdekességet rejt, még töltőfejet sem kapunk csak egy microUSB kábelt és egy használati utasítást.

A figyelem tehát magára a tabletre összpontosul, ami egyáltalán nem probléma. Az árához képest meglepő, de a P10-et fémházba öltöztette a Teclast, ami prémium érzetet kölcsönöz neki és a fehér/szürke festéssel kifejezetten jól is mutat. A dizájn egyébként igen egyszerű és letisztult, igaz tabletek esetén ezt nehéz elrontani.

teclast_p10_teszt_2gb_32gb_memoria_10_1_inch_col_fullhd_kijelzo_android_7_1_10_mag_2gb_32gb-02.png

Az előlapon nincsen Home gomb, navigálni a szoftveres megoldással tudunk. A Power gomb és a hangerő szabályzók a tablet tetején találhatóak, közepes minőségűek, de lehet érezni, ha lenyomjuk őket. A portok érdekes módon a tablet jobb oldalára kerültek, név szerint a 3.5 mm-es jack, a microSD káryta foglalat (amivel a 32 GB-os tárhelyet bővíthetjük további 64 gigabájttal), a microUSB port és egy DC csatlakozó is töltésre.

Ezenkívül két oldalt még találunk két hangszórót is, amik gyengébb minőségűek, de legalább hangosan szólnak.

Hardver, teljesítmény

Egy tablet legfontosabb “része” a kijelző. A P10 egy 1920 x 1200 pixeles, 16:10-es képarányú megjelenítőt kapott. 10 colos méretnél ez a felbontás elengedhetetlen, ezen az áron megfelelő választás. A panel legnagyobb hibája a gyenge fényereje, érdemes sötétebb környezetben használni filmnézésre, Youtube-ozásra stb. Itt kell megemlítenem egy újabb negatívumot,  ami ugyan szőrszálhasogatásnak tűnhet, de pont ez a felhasználási módot rontja el. A tablettel rendben lejátssza a FullHDs Youtube videókat is.

teclast_p10_teszt_2gb_32gb_memoria_10_1_inch_col_fullhd_kijelzo_android_7_1_10_mag_2gb_32gb-03.png

Ha már teljesítmény, folytassuk a processzorral. A meghajtásról a Rockchip RK3368 nyolcmagos egység gondoskodik. A core szám ne tévesszen meg senkit, a teljesítmény illeszkedik az árhoz. Előfordul hogy a menürendszer pillanatra megakad, az animációk. Geekbenchben 1751 pontot hozott össze a tablet a multi-core oldalon. Az Antutu tesztjén 44000 ért el, ami egy alsó középkategóriás telefonnak felel meg. Ha egyszerre csak pár alkalmazást tervezünk futtatni, (amire a 2 GB RAM elegendő), akkor viszont megfelelő. Komolyabb 3D-s játékokra vagy munkára nem alkalmas a P10, de a hétköznapokban átlagos felhasználásra jó partner lehet.

Kamera, akkumulátor

Igen tisztában vagyok vele, hogy a kamerának semmi köze az akksihoz, de nem szeretnék vele többet foglalkozni, mint amennyit a Teclast tette. Ne szépítsük a dolgot, mind a hátlapi, mind az előlapi kamera borzalmas képeket produkál. De mivel tablettel nem fotózunk, ez nem is probléma.

teclast_p10_teszt_2gb_32gb_memoria_10_1_inch_col_fullhd_kijelzo_android_7_1_10_mag_2gb_32gb-04.png

Az akkumulátor már ennél fontosabb kérdés. A P10-es akksija 4 és fél óránál nem húzta tovább a saját használatom alatt,  ami videó és filmnézést jelent viszonylag magasra húzott fényerővel. A töltési idő több, mint 3 óra, a gyors töltést nem támogatja. Tölteni a telefonunk töltőjével tudjuk, mivel a csomagban nincs töltőfej.

Szoftver

A tableten Android 7.1.2 fut, méghozzá egy nagyon letisztult skinnel a tetején. A Teclast néhány saját appot hozzáadott/ megváltoztatott a Google gyári szoftvercsomagjához képest. Ilyen pl. egy hasznos fájlkezelő, vagy egy teljesen felesleges e-mail app.

Végül, de nem utolsó sorban megemlíteném, hogy több helyen írnak problémákat a wi-fi és Bluetooth kapcsolattal kapcsolatban (micsoda rím). A tablet papíron támogatja a 2.4 Ghz és 5 Ghz-es bandet és a 802.11/a/b/g/n/ac szabványokat is, illetve a BT 4.0-át. Szerencsére az én modellemnél ilyen problémák csak egyszer-kétszer jelentkeztek.

teclast_p10_teszt_2gb_32gb_memoria_10_1_inch_col_fullhd_kijelzo_android_7_1_10_mag_2gb_32gb-05.png

Összegzés

A P10 ellen több negatívumot is fel lehetne sorolni, de a Teclast olyan kedvező áron kínál egy Full HD-s, fémházas tabletet, hogy ezek felett könnyen szemet lehet hunyni. Ahogy korábban is említettem, ha visszaveszünk az elvárásainkból a teljesítményt tekintve, egy nagyon jó kis (igazából elég nagy) tablet vár ránk személyében.

Akinek a teljesítmény is számít, annak a Teclast Master T10 a jó választás!

Hol kapható

Az eszköz 130 dollár körüli áron kapható. A GearBestről EU Expressel Áfa és Vám mentesen rendelhető.

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

A tesztért köszönet Szénási Beninek!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr6313801182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása