Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Xiaomi Mijia VIOMI 460ml vákuumos termosz - Teszt

2018. május 04. 17:30 - Kinai cuccok blog

xiaomim-mijia-viomi-460ml-vakuum-termosz-teszt-vacuum-00.jpgA nagy reggeli kapkodás során gyakran elő fordult már mindenkivel, hogy elfelejtett valamit. Esetleg nem reggeliztünk vagy nem ittuk meg a reggeli kávénkat. Sok-sok kávézó adhat erre megoldást, de sokkal jobb lenne, ha a megszokott kávét tudnánk inni napközben. Erre a gondra tökéletes megoldás lehet egy jó minőségű termosz. Sajnos itthon gyakran súlyos pénzeket tudnak érte kérni a gyártók és nem gondolja reálisnak az ember ezeket az árakat. A mai termék lehet a megfelelő megoldás, ha egy jó minőségi, strapabíró viszont egy olcsóbb termoszt szeretnél.

Doboz

A termosz egy egyszerű fehér dobozban érkezik néhány információval egyetemben. Kinyitva megláthatjuk a terméket papírba csomagolva.

xiaomim-mijia-viomi-460ml-vakuum-termosz-teszt-vacuum-03b.jpg

Kinézet

A test egy matt fekete fém borítást kapott, amiről meglepő módon nem igazán kopik le a festék. A felső „ivó” rész műanyagból és egy keményebb gumiból készült.

A véletlen kinyitást egy retesz akadályozza meg. Ezt elhajtva egy gombnyomásra kinyílik a rugós tető, ezáltal a használata is nagyon egyszerű. Teljes mértékben jól szigetel, sose folyt ki egy csepp folyadék sem a táskámban.

xiaomim-mijia-viomi-460ml-vakuum-termosz-teszt-vacuum-04b.jpg

Használat

A külső része nem melegszik, köszönhetően a vákuumos kialakításnak. A felső részén, ahol a vákuum test véget ér, már érezni, hogy enyhén meleg, ott veszíti a legtöbb hőt.

A felső része levehető, így könnyen tisztítható.

xiaomim-mijia-viomi-460ml-vakuum-termosz-teszt-vacuum-05.jpg

Óvatosan kell vele bánni! Többször is előfordult velem, hogy beleraktam a forró kávét és órákkal később mikor inni szerettem volna a nyelvem szinte teljesen leégett, mivel nagyon jól tartja a hőt. Ezt az alábbi mérésekben is jól látszik.

A tesztelést 90 fokos vízzel kezdtem el. Ez jelenti a 0. órát.

  1. óra: 90 fok
  2. óra: 83,5 fok
  3. óra: 79,3 fok
  4. óra: 75,5 fok
  5. óra: 72,5 fok
  6. óra: 69,9 fok
  7. óra: 66,6 fok
  8. óra: 64,4 fok
  9. óra: 62,5 fok
  10. óra: 57,2 fok
  11. óra: 56,3 fok
  12. óra: 54,2 fok
  13. óra: 52,3 fok

21.óra: 41,7 fok

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a mérések között nem öntöttem ki a vízből, tehát ha napközben lassan fogy belőle a folyadék, akkor gyorsabban tud hűlni.

Összegzés

Szépen hozta a gyártó által ígért értékeket, mely szerint 100 fokról 60 fokra 6 óra alatt, 40 fokra pedig 24 óra alatt hűl le. Jó minőségű, könnyen használható eszközről van szó.

Ami tetszett

- Kiváló szigetelés

- Strapabíró, fém kivitel

Ami nem tetszett

- Kis űrméret

Hol kapható?

23 dollár körüli áron kapható az alábbi oldalakon:

GearBest

AliExpress

Ebay

Hazai beszerzés

XiaomiShop

 

A tesztért köszönet Búr Milánnak!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

A Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr3413890124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása