Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem kínából származik, az hamisítvány :)

Columbia túlélő kés, kukri - Teszt

2017. június 21. 08:40 - Kinai cuccok blog

USA, U.S.A. tőr, penge

columbia-kukri-tulelo-kes-teszt-bozotvago-tor-gb-usa-penge-vatera-02.jpgMostanában egyre ritkában járok pórul kínai termékekkel, köszönhetően annak, hogy alaposan utánanézek mit és hol vásárolok. Mindig elolvasom a termék értékeléseket, megbízható oldalakon vásárolok és betartok néhány alapvető szabályt. (vásárlási tanácsok)

Van azonban, hogy néha engem is elcsábít a termék hirdetése, az ára vagy a kinézete. Általában nem végződik jól. Egyszer a Vaterát nézegetve megtetszett a képen szereplő kés. Szeretem az ilyen kukri formájú késeket, az ára is jó volt, így megvettem.

Tovább
4 komment

Teleszkópos önvédelmi led lámpa, sötét alakok ellen - Teszt

2017. június 19. 07:00 - Kinai cuccok blog

onvedelmi-lampa-teszt-teleszkopos-rud-baseball-uto-formaju-lampa-zoom-li-ion-nimh-q5-08b.pngA lámpák nézegetése közben akadt meg a szemem ezen az érdekes darabon. Önvédelmi lámpának hirdetik, ami a formájából adódik. Korábban már vettem baseball ütő formájú lámpát, de az nagy volt és ormótlan. Ez viszont teleszkópos, így kisebb és nem olyan feltűnő. Rendeltem is kettőt, mert lámpa mindig kell, a több meg ráadás. A kocsiban és a bejárati ajtó mellett is jó helyen van. Nézzük mit is tud!

 

Tovább
Szólj hozzá!

Ganzo G104 multifunkciós szerszám, multitool - Teszt

2017. június 15. 07:30 - Kinai cuccok blog

kicsi-es-nagy-ganzo-g104-multitool-teszt-multifunkcios-szerszam-kombinalt-fogo-csillagfeju-laposfeju-csavarhuzo-furesz-reszelo-tulelo-eszkoz-02b.jpgVan aki imádja és van aki feleslegesnek tartja a multitoolokat. Én az előbbiek közé tartozom, ezért többféle méretű és fajtájú is van. Normál méretűt tartok az autóban és viszek kirándulásra, a táskámban pedig a mini verzió lapul. Mivel a Ganzo késekkel meg vagyok elégedve (pl. Ganzo G722 kés teszt) így a Ganzo multitoolból is bátran vásároltam egy kicsit és egy normál méretűt is. Ezeket szeretném most bemutatni.

 

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: teszt műszaki

Kínai cuccot Vám és Áfa mentesen?

2017. június 12. 16:00 - Kinai cuccok blog

stop-sign.pngA Kínából (vagy az Európai Unió területén kívülről) történő rendeléskor a legnagyobb félelem mindig az, hogy megállítja a vám. Ekkor a kézbesítő cég (Magyar Posta, DHL, egyéb) értesít minket arról, hogy a terméket vámkezeltetni kell, ehhez pedig ki kell tölteni egy nyomtatványt. Szükség lesz még az áruk tételes, pontos megnevezésére és a fizetési bizonylatra (banki levonás, paypal számla)

Ez egyrészt kényelmetlen, másrészt ha a vásárolt termékek ára és szállítási díja 22 Euró felett van, akkor áfát is kell fizetnünk, 150 Euró felett pedig vámot is. Ez persze máris megnövelte kb. 30-35%-al a rendelt termék árát, illetve fizetni kell a vámügyintézés pár ezer forintos díját is.

A vámolásról a posta oldalán, az ado.hu oldalán és a NAV oldalán, Ebay oldalán.

Tovább
4 komment
Címkék: okosság

EyeBre 20-60x60 zoom távcső, spektív - Teszt

2017. június 08. 13:00 - Kinai cuccok blog

spotting scope, kónusz, céltávcső, firefield

tavcso-eyebre-20-60x60-tavcso-spektiv-latcso-monocular-megfigyelo-vadasz-loter-madar-figyelo-termeszet-kirandulas-spective-allvany-01.JPGA korábban tesztelt kis panda távcső praktikus ha kirándulni megyünk, de a körülbelül tízszeres nagyítása nem túl nagy. Szerettem volna venni egy jóval erősebb megfigyelő távcsövet. A méret itt már nem számít, így is úgy is nagy lesz, akkor inkább legyen minél nagyobb teljesítményű, mellyel távoli dolgokat is részletesen meg lehet figyelni. Mivel nem profi felhasználásra, hanem csak nézelődni kell, így a korábban is tapasztalt kínai, olcsó távcsövek hibái nem zavarnak. Az 50 szeres nagyításúak között keresgéltem, melyek itthon kb 50 ezer forinttól kaphatóak. Sajnos nekem ennyit már nem ér meg, így megnéztem, mit és mennyiért tudok rendelni Kínából.

Az EyeBre (Firefield) nevű távcsőre esett a választásom, melynek sok jó értékelése volt már, így nem féltem megrendelni.

Tovább
14 komment