Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Wotofo Bravo, az új dual coilos RTA - Teszt

2018. február 22. 17:23 - Kinai cuccok blog

wotofo-bravo-dual-coil-rta-teszt-ecigi-elektromos-cigi-kazan-01.pngEbben a cikkben a Wotofo új dual coilos RTA-ját mutatom be nektek, amely a Bravo nevet viseli. Mit kapunk a pénzünkért ? Milyenek a gyári tekerések? Lehet belőle az év sikerterméke ? A következőkben ezekre a kérdésekre keresem a választ.

Tovább
1 komment

iLike BSP-2180 Bluetooth hangszóró - Teszt

2018. február 21. 11:30 - Kinai cuccok blog

ilike-bsp-2180-bluetooth-hangszoro-teszt-00.jpg

Az iLike BSP-2180-t itthon vásároltuk, dobozán is magyar feliratok találhatóak. A márkaneve és a típusszáma is kitalált, máshol ezzel a névvel nem találjuk meg. Kíváncsi lennék a BSP-család többi tagjára is :D

De mivel ez a testvéremé, és nekem is feltétlenül kellett, hogy legyen saját, szétnéztem az interneten, külföldről honnét lehetne beszerezni. Meg is találtam, én 3,5-4 dollár körül vettem, ami átszámítva olyan 1000-1200 forint volt. Most kicsivel drágábban, 5,65-ért találtam meg csak.

Az enyém annyiban különbözik, hogy kék illetve az aktivált  funkciót közlő hang másmilyen. Ezen kívül mindenben azonosak. Így a saját képeken ezüst illusztrálja az írásomat, mert a kék kölcsön adtam.

Tovább
Szólj hozzá!

Lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan rendelj az AliExpressről! - Okosság

2018. február 17. 17:30 - Kinai cuccok blog

AliPay, rendelés, reklamáció

kinaicuccok-aliexpress-kisokos.pngHa kínai cuccokat akarunk rendelni, akkor sokaknak az AliExpress jut eszébe először. Az oldal az Alibaba Csoport tulajdonában van, ami a világ legnagyobb és legértékesebb kereskedője. Az oldal már Magyarországon is évek óta szárnyal, egyre több honfitársunkat éri el a kínai vásárlási láz. Azonban Facebookon és a blogon is sok megkeresést kapunk, hogy mégis hogyan kell rendelni erről a fránya weblapról? Nincs ebben semmi szégyellni való, először én is szkeptikus voltam és könnyen elvesztem az AliExpress hatalmas kínálatában. Ha te is ebben a cipőben jársz, jó helyre jöttél, ebben a Kisokosban lépésről lépésre be fogom mutatni, hogyan keress, rendelj és fizess az oldalon. Amint átrágtad magad rajta, te is profi vásárlóvá válhatsz az AliExpressen, és akár angol tudás nélkül is halomra rendelheted a jobbnál jobb cuccokat, hiszen “Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)”.

Tovább
16 komment

Xiaomi Mi Amplifier 2 WIFI ismétlő, erősítő - Teszt

2018. február 15. 12:00 - Kinai cuccok blog

jelerősítő, jelismétlő

xiaomi-mi-wifi-ismetlo-erosito-amplifier-2-teszt-04.png

A kínai óriás népszerű USB-s wi-fi ismétlője, erősítője (ki hogy hívja) járt nálunk tesztelésre. Az eszköz bármilyen routerrel működik, nemcsak a Xiaomi saját routereivel, ezért sokaknak jó választás lehet. Nézzük, hogy muzsikált.

 

 

 

 

Tovább
3 komment

Nem kell Áfát fizetni 42 dollárig, ha Kínából rendelsz! - Okosság

2018. február 13. 11:30 - Kinai cuccok blog

nem_kell_afat_fizetni_38_dollarig_ha_kinabol_rendelsz_okossag_import_szabalyok_22_euro_10_afa_vam.jpgSokak számára ismert, hogy az EU-n kívülről rendelt termékek esetében 22 Euró (kb. 25 dollár) az értékhatár, mely alatt nem kell Áfát fizetni.
Az utóbbi időben egyre több helyen lehetett olvasni, hogy már nem ezt az értékhatárt veszik figyelembe, hanem kb. 42 dollár felett szabják csak ki az Áfát.
Velem is előfordult, hogy 37 dollár értékű csomagra nem kellett Áfát fizetnem. Így azért, hogy ne csak másodkézből származó információkra kelljen hagyatkozni, megkérdeztem a NAV-ot a fenti dolgokról.

Tovább
Szólj hozzá!