Teccike?

Kérlek segítsd népszerűsíteni az oldalt! Nyomj lájkot a blog facebook oldalán, oszd meg a barátaidnak, énekeld a blog címét a buszon, rajzold a homokba, süssed sütibe vagy ami csak jólesik! :)

Mi ez a blog?

Az interneten könnyű vásárolni, de sosem tudni mit vesz az ember amíg ki nem próbálja. Néha a drága ugyanúgy gagyi mint az olcsó és az olcsó cuccok között is van minőségi termék. Ezen a blogon azoknak a termékeknek a szubjektív tesztjét találod, melyeket én már kipróbáltam. Ha van olyan terméked amit teszteltetnél, ha van olyan termék aminek a tesztjét szívesen látnád, esetleg te is írnál tesztet vagy érdekel hogy hol kapható, írj! kinaicuccok kukac gmail pont com

Eachine EV800, a megfizethető minőségű FPV szemüveg repüléshez

2017.03.23. 17:35 Kinai cuccok blog

eachine-ev-800-fpv-szemuveg-800x480-glasses-40-csatornas-automatikus-savkereses-02.jpgHa rendelkezünk FPV-s kamerával és monitorral, nagyszerű élmény repülni. Ettől már csak az a jobb, ha úgy repülünk, mintha benne ülnénk a gépben. Ehhez egy FPV-s szemüvegre van szükségünk. Ez a szemüveg nagyon hasonlít a VR szemüveghez, de nem két lencse van benne, hanem csak egy és úgy torzítja a képernyő képét, hogy úgy érezzük, egy hatalmas vászon előtt ülünk. Természetesen nem ad 3 dimenziós képet, de így is nagy élmény repülni vele. (drágább modellek viszont 2 képernyővel és két lencsével rendelkeznek)
Régóta vágytam én is ilyenre, de mindenhol csak a drága FatShark FPV szemüveget találtam, ahol a legolcsóbb is közel 50 ezer forint. Sajnos nekem ennyit nem ért meg. Voltak még olcsóbban, 12 ezer forintért borzalmas, 480x272 pixeles felbontást kínálva, de azt gondolom, hogy egy minimális minőséghez azért ragaszkodni kell, különben az élmény felemás lesz. Így találtam rá az Eachine EV800-asra, mely az 5 inches képernyőjével, 800x480 pixeles felbontásával és 16 ezer forintos akciós árával jó választásnak tűnt. Lássuk mennyire!

Szólj hozzá!

Opus BT-C3100 NiMh és Li-Ion akkumulátor töltő (Battery Charger, 18650, 26650, 14500 LCD)

2017.03.20. 16:15 Kinai cuccok blog

opus-bt-c3100-v2_2-li-ion-liion-aksi-tolto-akkumulator-teszt-tesztelo-smart-battery-charger-test-tester-eu-plug-01.jpgA korábban tesztelt XTAR VC4-es töltővel meg vagyok elégedve, egy dolgot még is hiányolok belőle, azt hogy merítéssel ugyanolyan körülmények között tudjam tesztelni az akkumulátorokat. Bár a VC4-es is kiírja hogy mennyit töltött az aksira, de az a lemerítéstől mértékétől függően mindig más feszültségről indul a töltés, így jelentősen eltérő értéket kaphatunk ugyanarra az aksira is. Illetve a kapacitást inkább merítéssel érdemes tesztelni. Ezért beszereztem egy OPUS BT-C3100 V2.2 töltőt is a GearBest-ről.

 

Szólj hozzá!

Kütyük, bigyók, izék

2017.03.18. 19:46 Kinai cuccok blog

 

Stresszoldó kocka, fidget

Nincs magyar neve az alábbi 5 dolláros kütyünek. Arra szolgál, hogy az ujjainkal tudjunk valamit bizdergálni. Mindenki ismeri a tollát csattogtató, folyamatosan doboló, papírt gyűrögető típust. Nekik van a stresszlabda is, de abban nincs sok lehetőség, így nyugodtan meglephetjük őket ezzel a kütyüvel, bízva abban hogy halkabb. 

fidget-01.jpgVolt már hasonló project a kickstarteren, ott 20 dollárért árulták és vitték mint a cukrot.

A hasonlóság nem véletlen, ha valami sikeres, hamar lemásolják és kapható lesz a kínai webshopokban.

2 komment

BitzWolf szelfibot (szelfi bot, selfie stick, szelfizés, fotó)

2017.03.16. 19:52 Kinai cuccok blog

blitzwolf-szelfi-bot-selfie-stick-01.jpgA szelfibot a turisták megszokott kelléke lett. Bár sokan nem szeretik, amikor valaki végig légkardozza a kirándulást vagy az utazást, de korrekt módon használva, valóban remek csoportképeket tudunk készíteni. (bár az már nem is szelfi)
Ezt kihasználva rengetegen gyártanak szelfibotot jobb vagy kevésbé jó minőségben. Bár nem egy rakéta tudomány, azért van mit elrontani rajta. Én a BlitzWolf szelfibotját választottam, mivel a korábbi termékeivel is meg voltam elégedve.

 

 

 

A doboz

A dobozban a szelfibot és egy rövid használati utasítás található. 

Szólj hozzá!

Endoszkóp kamera androidos telefonhoz (vízálló, ip67)

2017.03.15. 21:29 Kinai cuccok blog

endoszkop-kamera-mobil-android-vizallo-ip67-2m-vezetek-01.jpgBizonyára mindenkivel előfordult már, hogy valami lehetetlen helyre kellett volna benéznie, például hány zokni van a mosógép dobja mögött, milyen állapotban van az autó alváza, mi a sorozatszám a motortérbe, mi okozza a dugulást, stb.
Ritkán van rá szükség, de akkor nagyon, így kevesen ruháznak be egy drága eszközre. Valójában már pár ezer forinttól kaphatóak endoszkóp kamerák és ha szükség van rá, nagy segítség. A legolcsóbbak USB-sek, amelyeket számítógépre kötve tudunk használni, de ez még laptop esetén is körülményes. Én egy olyan verziót próbáltam ki, melyet a mobiltelefonunkra tudunk csatlakoztatni, így nem vagyunk helyhez kötve, bárhol, bármikor tudjuk használni.

Szólj hozzá!

Extra akciók a GearBesten a harmadik születésnapján!

2017.03.13. 11:21 Kinai cuccok blog

 

Gearbest BannerA tucatnyi feltörekvő külföldi webshop közül mostanában kiemelkedik a GearBest, mely erőteljes promóciókkal és kiemelt ügyfélszolgálattal kíván a vásárlók kedvében járni.

Most lett három éves, így a szokásos akciók mellett extra szülinapi akciókkal várja a vásárlókat!

Bár fiatal cégről van szó, rengetegen vásárolnak náluk, így a termékekhez sok értékelés is érkezik, mely alapján könnyebben el tudjuk dönteni, hogy érdemes-e megvásárolni az adott terméket vagy sem.

Főleg műszaki termékeket árul az élet minden területéről. Kínából közel 75 ezer terméket tudnak küldeni. Az EU-s raktár jóval kisebb, de a népszerű termékekből találni ott is. Árban nem olyan nagy a különbség és a gyors szállítás illetve a vámmentes rendelés miatt érdemes körülnézni ott is.

A GearBest-ről rendelt termékek 45 napig visszaküldhetőek és visszakapjuk a pénzünket. A legtöbb termékre 365 napos garanciát vállalnak. Nekem eddig egy esetben volt szükséges garanciális ügyintézésre, gyorsan megoldódott a probléma azzal, hogy újraküldték a hibás terméket.

Nézz körül te is, hátha kifogsz egy jó cuccot olcsón!

  Gearbest Banner

 

 

 

3 komment

Címkék: akció GearBest

iPega PG 9023 gamepad (bluetooth játékpad, controller, teleszkópos játék kontroller, vezérlő)

2017.03.11. 14:51 Kinai cuccok blog

ipega-pg-9023-gamepad-jatek-konzol-bluetooth-telefon-tablet-teleszkopos-kontroller-vezerlo-vr-game-03.jpgNapjainkra szinte teljesen kiszorították a mobiltelefonos játékok a kézi konzolos készülékeket. Az érintőkijelzős játékok újfajta játékélményt és egyben újfajta irányítást is jelentenek. Vannak azonban olyan játékok, amiknek az irányítása sokkal jobb volt a klasszikus joystickokkal, így ezeknél romlik a játékélmény (pl. autós, repülős és mászkálós játékoknál). Ezt az hiányt pótolni jelentek meg a mobiltelefont befogadni képes játékvezérlők. Ezek a játékvezérlők jellemzően bluetooth-on keresztül kapcsolódnak a telefonhoz és ugyanazt az élményt adják vissza, mint a kézi konzolok ötvözve a mobiltelefon szabadságával. A másik felhasználási területük a virtuális valóság ahol a mobiltelefont a szemüvegbe téve elveszítjük a játék kezelhetőségének nagy részét. Bár a telefon mozgatásával is lehet minimális vezérlést a játékba vinni, de ez nehézkes és ismét csak a játék élményt rontja. Ezekre a problémákra nyújt megoldást a most bemutatandó játékkonzol tartó.

Szólj hozzá!

Apple Lightning USB kábel teszt, iPhone, iPad, MFI

2017.03.09. 22:57 Kinai cuccok blog

lightning-vs-01.jpgHa valaki úgy döntött, hogy vesz egy Apple okostelefont vagy tabletet, bizonyára szembesült már a kellékek szintén túlárazott kínálatával. A következő nem túl reprezentatív teszt a töltéshez és adatátvitelhez is használatos utángyártott, leginkább ugye kínai lightning kábelekről szól.

 

 

 

Bevezető

Egy 1 méteres gyári USB-Lightning kábel hivatalos almaboltban 6.500 forint, ugyanitt utángyártott, de Apple által tanúsított (ún. MFI - Made For i*) csak 5.500 forint. Ha valaki hozzám hasonlóan szétszórt és/vagy mindig elhagyja a kábeleit (de az biztos, hogy sosem ott van, ahol éppen szükség lenne rá), az betáraz ilyenekből (micro usb-ből is van itthon 5-6 darab).
Listaáron ez meglehetősen drága lenne, de itt az ebay, a kínálat pedig szinte végtelen: 400 forintostól az 5.000 forintosig nagyon hosszú a lista. A válogatás sem volt egyszerű, de rendeltem hármat, amik a leírás és a képek alapján esélyesnek látszottak, ezeket teszteltem.

31 komment

Li-Ion akkumulátorok tesztje (18650, LiIon, Lithium Ion, led lámpa, ledes zseblámpa aksi)

2017.03.08. 13:17 Kinai cuccok blog

li-ion-18650-aksi-akkumulator-teszt.jpg

Több tucat fajta Li-Ion akkumulátor kapható, áruk ötszáz forinttól akár ötezer forintig is terjed. Bár a kapacitás jellemzően fel van tüntetve, ez sokszor valótlan így nehéz eldönteni, melyik is lenne a jó választás. Az olcsók között is vannak jó kapacitásúak és a legdrágábbak között is vannak csak átlagos kapacitásúak. Lássuk melyik mit tud!

 

 

 

 

 

 

 

A tesztről

Mivel a márkás opus-bt-c3100-v2_2-li-ion-18650-aksi-akkumulator-teszt-kicsi3.jpgakkumulátorokat sokszor hamisítják, így egy megszokott és megbízható webáruházból, a bangoodról rendeltem meg őket. (Itt olvashatunk arról, hogy hogyan vásároljunk külföldről)

A teszteket az Opus BT-C3100 V2.2-vel végeztem. A teszt során a töltő beépített tesztelő funkcióját használtam mely maximumáig tölti az akkumulátort, 500mAh-val meríti 2.8V-ig majd visszatölti. A merítés során a PCB-t (túlmerítés és túltöltés védelem) nem vizsgáltam. A védelem jellemzően 2.5V körül kapcsol csak be, így a tesztet nem befolyásolta.

1 komment

Fura lámpák fura helyzetekre (önvédelmi elemlámpa, kereső lámpa)

2017.02.20. 17:42 Kinai cuccok blog

harci-csajok.PNGMiközben böngészem a webáruházakat, sok érdekességet találok. Van hogy a termék fura és van hogy a hirdetés megmosolyogtató. Lássunk néhány érdekességet a lámpák világából!

 

 

 

 

1 komment