Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

USB-s Digitális DVB-T tuner Mindig TV

2012. március 10. 15:50 - Kinai cuccok blog

A készülék segítségével a digitális föld felszíni sugárzású adásokat lehet fogni és számítógépen nézni.
A készülékhez tartozik egy kis antenna, egy CD, egy távirányító  és maga az USB csatlakozású készülék.
Az antenna mágneses talppal rendelkezik, elsősorban akkor használható ha kocsiban akar laptoppal tévézni az ember. A készülék nem igényel külön tápellátást, azt az USB-ről veszi le.

Az antenna ezért erősítés nélküli, kell a jó vétel ahhoz hogy használni lehessen. Nem megfelelő jelerősség esetén a készülék szobaantennához is kapcsolható ami erősíti a jelet is sokkal jobb vételt biztosít. Mivel a készülék antenna bemenete jóval kisebb mint a koax csatlakozó, így kell venni hozzá egy átalakítót is ami szintén könnyen beszerezhető ott ahol a készüléket vettük. A CD-n található a driver és a lejátszó program is. A telepítés könnyen és gyorsan lezajlik, utána már csatlakoztathatjuk az eszközt amit a windows gyorsan telepít is. Már csak a csatornákat kell megkeresnünk és élvezhetjük is az adásokat. Nálam a vétel elég gyenge volt így kicsit gyenge volt a képminőség is, a HD adásokhoz pedig kevés volt. A készüléken van egy zöld led ami akkor világít ha az antennáról veszi a jelet a készülék. Mivel digitális jelről van szó, van egy pont ahol már nem képes kikódolni az adást ezért az antenna 10-20 centiméteres mozdításával is elérhető hogy a nem fogott jelből rendesen nézhető adást kapjunk. A készülék jó minőségű, nagyon könnyű volt beüzemelni és megbízhatóan működik ezért nekem nagyon tetszett!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr164350441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alekiborg 2012.04.24. 00:57:38

hello

ez hogy mukodik mindigtvvel? mit csinalok a kartyaval? :)

koszi

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.04.24. 10:00:50

Feltelepíted a drivert a számítógépre, rádugod a tunert egy USB portra, a windows felismeri és telepíti. Antennát felteszed magasra, elindítasz egy tuner programot, ha kell kiválasztod ezt a tunert, mehet a csatornakeresés és már van is ingyen TV-d! :) Kódolt adásokat nem tud venni.

azbest 2012.05.26. 19:06:23

Hehe, ilyen külsővel nekem három fajta is van. Régebben af9015 chipsetesek voltak. Egy rtl2832u változattal is találkoztam, az dab+ vételre is jó és fm rádiót is tud. Most a legelterjedtebb talán az it9135 változat, szerencsére már sikerült találni hozzá olyan drivert ami 64 bites windows alatt is megy... ja és mindhárom működésre bírható linux alatt is :) Volt már piros és kék ledes is.
Neked úgy tűnik megint más fajtát sikerült kifogni, de megérik az árukat.

azbest 2012.05.26. 19:16:21

A kódolt adások kapcsán megoldás egy külön smartkártya olvasó, például ebay-en 12 dollárért ez100pu. A homesys ingyenes program bármilyen tunerrel és kártyaolvasóval megy. 20 dolcsiból megvan így az extrához való felszerelés.
süti beállítások módosítása