Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Ghoo power 5200 mA-es külső akkumulátor (hordozható aksi telefon tablet töltő microUSB USB univerzális csatlakozókkal)

2012. augusztus 18. 14:45 - Kinai cuccok blog

Ghoo Power 5200mA 1.jpg

Korábban teszteltem már egy 5200mA-es és egy 1500mA-es hordozható akkumulátort mely csalódás volt hiszen a ráírt kapacitásnak csak a felét tudták. Mivel továbbra is szükségem volt egy megbízható, hordozható áramforrásra így most biztosra vettem és megrendeltem egy népszerű itthoni üzletben, garanciával, számlával.

A Ghoo power-re esett a választásom mert más is jó véleménnyel volt róla. Létezik 2500mA-es (7000 Ft), 5200mA-es (9000 Ft), 6000mA-es (10000 Ft), 10000mA-es (16000 Ft) illetve 11000mA-es (17500 Ft) változatban is.

A két legkisebb súlyú és méretű akkumulátor a 2500mA-es és az 5200mA-es, formájukban, megegyezik, árban nem sokkal drágább a dupla kapacitású ezért ez utóbbi mellett töltöttem. A 6000mA-es már sokkal nagyobb és nehezebb, a többi pedig árban is sokkal drágább.  Ár/érték/súly/méret arányban az 5200mA-es volt a legjobb választás.

Megrendeltem a speedshop-ban, másnap már át is vehettem és nekiállhattam tesztelni. Egy Samsung Galaxy Tab Plus-al (4000mA) és egy Desire HD-vel (1350mA) volt a segítségemre. A dobozban egy microUSB kábel és további 6 féle csatlakozót tlaáltam, nagy örömömre az Apple csatlakozója mellé végre beletették a Samsung Galaxy Tab széles, lapos csatlakozóját is. Sajnos ez a csatlakozó csak töltésre jó, adat szinkronizálásra nem.

A hozzáadott csatlakozók: Apple Iphone/IPod/IPad, Sony Ericsson, Mini USB, Micro USB, Samsung Galaxy Tab, Nokia 2.0mm, Nokia 3.0mm, Samsung.

A kialakítása is tetszett ugyanis az akkumulátor egy hagyományos USB csatlakozóval rendelkezik, a hozzáadott kábelnek pedig microUSB a vége. Vagyis az esetek 90%-ban nem is kell átalakító, használhatjuk mindenféle eszköz töltésére. Ha még is speciális csatlakozásra lenne szükségünk akkor a hozzáadott 6 átalakítót a microUSB végére kell csatolni és máris lehet tölteni a kívánt kütyüt, nem kell mindenféle kábelt magunknál tartani. A csatlakozók is szorosak, nem fognak szétcsúszni.

Az akkumulátort a be és kikapcsoló gomb hosszan nyomásával vagy a kábel bedugásával lehet bekapcsolni. A töltés során érdekesség hogy ha bedugjuk a káblet akkor bekapcsol a töltő, a tetején található kék led világít, majd 10 másodperc múlva kialszik a led, további 20 másodperc múlva pedig a töltés is lekapcsol. Ha ezután dugjuk rá a töltendő készüléket a kábel másik végére akkor nem fogja tölteni mivel ilyenkor a feszültség leesik 5V-ról 3V-ra és bár a telefon töltést jelez, áram nem folyik, az akkumulátoron található töltést jelző led sem világít. A bekapcsológomb megnyomásával a készülék feléled és valóban elkezdi tölteni a rá kötött eszközt. Ez feltehetően a takarékosság miatt van vagyis hogy ne fogyasszon üresen annyit a készülék, feltehetően emiatt nem is jelzi hogy ő már nem fog tölteni. Hogy a harminc másodperből ne csússzunk ki, érdemes először a töltendő készülékhez csatlakoztatni a kábelt (feltenni az átalakítót) és csak akkor dugjuk be a külső akkumulátorba a kábelt. Ha a kábelt bedugva hagyjuk, a készülék lemegy készenlétbe de nem kapcsol ki ezért célszerű mindig kihúzni a kábelt hogy ne merüljön magától.

Ghoo Power 5200mA 3.jpg

A töltöttséget a tetején található három kék led jelzi, mely szintén kikapcsol egy idő után az aktuális funkciót mutatva. Az akkumulátor töltése közben a 3 led lépcsőzetesen villog, lemerült akkumulátor esetén az az első led villog majd kialszik, egy készülék akkumulátorról való töltése során pedig első led folyamatosan világít. Tölteni a hozzáadott microUSB kábelen lehet, a bemeneti microUSB port a készülék oldalán található.
Kb. 6-7 óra alatt éri el a teljes töltöttséget, feltéve hogy sikerül 1A áram erősséggel tölteni és a kábel is jó minőségű (a hozzá adott kábel biztosan). A töltéshez hiányoltam egy fali töltőt ami nem biztos hogy minden háztartásban megtalálható, ha van is lehet hogy csak a megszokott 500mA-es. A számítógép USB portjáról maximum 500mA-t tud felvenni az akkumulátor ami közel duplázza a töltési időt.

A kapacitását tekintve valóban tudja az 5200 mA-ert aminek örülök hisz sok készülék kevesebbet tud mint ami a specifikációjába szerepel. (Itt is igaz a mondás hogy a festék sok mindent elbír) A töltési árammal is meg vagyok elégedve, az 1A-es kimeneten a tabletet 950 mA-el töltötte, a Desire HD készüléket is 850 mA-el tudta tölteni így a telefon kicsi akkumlátorát közel másfél ór aalatt teljesen feltöltötte és a tabletnek is elég volt négy és fél óra a 4000 mA-es akkumulátor teljes feltöltéséhez.

Ghoo Power 5200mA 2.jpg

Összességében nagyon meg vagyok elégedve ezzel az aksival, a megbízhatóság a legfontosabb és ezt jó minőségben nyújtja is ezért mindenkinek ajánlom! Igaz az a mondás hogy nem minden gagyi ami kínai, csak meg kell fizetni az árát! :)

Ami tetszett: Kellemes tapintású, formás, kicsi, jó minőségi termék, átgondolt koncepcióval, valós akkumulátor kapacitással, sokféle csatlakozóval

Ami nem tetszett: Nem volt használati útmutató, (a készenléti üzemmódot ki kellett tapasztalni), fali töltő hiánya, adatátvitelre nem alkalmasak a kábelek

Az akkumulátort 9990 Ft-ért a speedshop webáruházban vásároltam.

A bolt értékelése (váci úti): gyors és kedves kiszolgálás, könnyű megközelíthetőség, ha a termék nincs készleten akkor másnap átvehető.

 

Frissítés (2017. 04. 10.)

Sok évnyi használat után már csak 1000mAh-t tud.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr574714047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGALI 2012.08.31. 20:26:46

Szabad tudni, hogy melyik magyar boltban vásároltad meg? Megkérlek add meg a weboldalukat, lehet, hogy én is megrendelem ezt a típust! ;)

Anaria 2012.12.31. 19:14:46

Hi

Lehet, hogy hülye kérdés, de ez hogy működik? Ha mondjuk veszek egy 5200 mA-est és a telefonom akkuja 1500mA-es akkor erről fel tudom tölteni háromszor? Vagy csak egyszer? Vagy ha lemerül a telefon akkor ezt bedugva kell tartani folyamatosan?
Soha nem használtam ilyet, eddig nem is volt rá szükségem.

Előre is köszi a segítséget

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.12.31. 20:03:49

Szia!
Igen, kb. 3.5x fel tudod tölteni róla. Ha nem tudja annyiszor, akkor a külső akkumulátornak nem valós a ráírt kapacitása. (Nem ajánlom a kínai eredetű külső akkumulátor töltőket)
Ez nekem tökéletesen bevált.
Ugyanúgy tölti mint a normál töltő, kb. 2.5 óra alatt teljesen feltölti és le lehet venni róla.
süti beállítások módosítása