Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

MicroUSB, MiniUSB, Samsung és univerzális kábel tesztje

2012. szeptember 02. 15:25 - Kinai cuccok blog

microUSB 1.jpgE heti tesztben az olcsó kábeleket veszem górcső alá. Korábban is feltűnt hogy nem minden kábelem tölti rendesen a készülékeket, van amelyikkel ötször lassabban töltődik a telefon. Először az 230V/USB adapterekre gyanakodtam így vettem több félét és teljesítményűt de a jelenség nem változott. Még a számítógép USB portjairól is észrevehetően lassabban ment az eszközök töltése egyes kábelekkel. Így elővettem a múlt héten tesztelt USB-s áramerősség és feszültség mérőt hogy megmérjem az USB kábeleimet. Mivel az eszköz egyben USB hosszabbító is, bármit rá tudok dugni ami USB-ről üzemel.

Először a microUSB kábeleket néztem végig. A sejtésem, hogy nagy különbség lehet a különböző kábelek minősége között beigazolódott. A készülékekhez kapott USB kábel illetve egy boltban vett kábel megfelelő eredményt  hozott, a HTC Desire HD telefonomat egy 1A-es fali adapterrel 450 mA-el töltötte így kevesebb mint 3 óra alatt teljesen feltöltődött.
A külföldről rendelt olcsó kábelek viszont csak 100-120 mA-t engedtek át így a telefon feltöltése még egy éjszaka alatt sem történt meg. Ezek után teszteltem az adatátvitel sebességét is amely szerencsére rendben volt mindegyik kábelnél. Szomorú hogy képesek 10 forintot spórolni és így árulni a töltésre használhatatlan kábeleket.

 

miniUSB 1.jpg

Volt pár miniUSB kábelem is. Egy miniUSB-microUSB átalakító segítségével csatlakoztattam a telefonomhoz. Mivel mindkettő tudta a 450 mA körüli értéket így az átalakító és a miniUSB kábel is rendben volt. Az adatátvitel sebessége is az elvártat hozta.

 










samsung galaxy tab 1.jpg

Kipróbáltam a Samsung Galaxy Tab Plus kábeleit is. A gyári kábel és a két külföldről rendelt kábel között nem volt jelentős eltérés, a 2A-es fali adapter segítségével kb. 1A-el töltötte a tabletet, így nem egészen 5 óra alatt teljesen feltöltött. Az adatátvitelben sem volt érdemi különbség így ezekkel a kábelekkel szerencsém volt.









10 in 1.jpg

Utolsóként egy általam csak polipnak hívott kábelt is kipróbáltam, olyat aminek 10 különféle csatlakozója van. Sajnos itt csak a miniUSB és a microUSB végűt tudtam kipróbálni. Maga a kábel 20 cm hosszú így meglepetés lett volna ha ez is csak 100 mA körül tudott volna tölteni. Bár nem hozta a Desire HD-hoz kapott microUSB kábel értéket de ezzel sikerült a telefont 350-400 mA-el tölteni. Valószínű hogy 1 méteres változatban már ez is csak 100-150 mA-t tudna.

Ezek alapján én csalódtam az olcsó kábelekben, könnyen belefuthatunk egy gyenge minőségű, a készülék töltésére alkalmatlan kábelbe, legyen akármilyen olcsó, ha egyszer használhatatlan, kár érte.

Mivel egy kábelről lehetetlen megállapítani mérés nélkül hogy mit tud, ezért csak a rendes bolti, garanciális kábel vásárlását ajánlom. A készülék árához képest valószínűleg nem nagy tétel, cserébe sok bosszúságtól szabadulunk meg.

Frissítés (2017. 04. 10)

Márkás, kínai kábeleket bátran vehetünk, melyek bár drágábbak, de jó minőségűek. Ajánlom a Blitzwolf kábeleit.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr34746678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kreta 2015.06.26. 21:57:22

Nagyon jó a blog!
Teljes értékű kábelnek nyilván kellhet a drágább márkás, de én asszem 690-ért vettem egy mikró-mini 25-cm-est, és az teljesen használható. Annyit tölt telefonra is mivel elérek egy rendes töltőig, az adat meg átjut rajta.
süti beállítások módosítása