Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

USB-s külső hangkártya fülhallgató kimenettel és mikrofon bemenettel

2012. szeptember 15. 15:00 - Kinai cuccok blog



USB hangkártya 1.jpgBár manapság már minden számítógépbe alapból szerelnek hangkártyát, néha még is szükség lehet egy külső eszközre.
Legtöbbször akkor van  szükség rá ha elromlik a számítógépbe épített hangkártya és nem éri meg vagy nem lehet kicserélni. Laptopoknál ez gyakran előfordul. Ekkor jön jól ez az 1-2 ezer forintos kis hangkártya mely kézi telepítést sem igényel. Csak rádugjuk a Windowsos gépünk USB portjára és ha először használjuk akkor automatikusan feltelepül. Második alkalommal már csak pár másodpercre van szükség hogy felismerje a Windows és beállítsa alapértelmezett hangkártyának. Ekkor átállítja az alapértelmezett hang kimenetet illetve a mikrofon bemenetet is. Nekünk csak csatlakoztatni kell a fülhallgatót és a mikrofont és már is használhatjuk.
Hangminőség terén ne várjunk csodákat, a kimenet enyhén sistereg, ez azonban nem zavaró ha zenét hallgatunk, a mikrofon bemenete is zajos de ahhoz hogy skypeon beszélgessünk rajta, teljesen megfelelő.
Többet is próbáltam és mind azonos funkciókkal bírnak, a minőség tekintetében azonban elég nagy a különbség. Volt ami tiszta és csendes volt, míg volt amelyiknél a sistergés már zenehallgatás mellett is hallható volt.
Mindenképp érdemes próbálni mielőtt megvesszük, a garancia nem biztos hogy érvényes arra ha sistereg.
Kompatibilis az XP-vel, a Vistával és a Windows 7-tel is.

Ami tetszett: Kicsi méret, egyszerű használat, telepítést nem igényel, olcsó
Ami nem tetszett: Változó minőség, gyengébb példányoknál zavaró sistergés, recsegés

Megvásárolható a GearBest-en 300 Ft-ért.

Sok más hangkártya is kapható itt.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr824777247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2012.12.06. 13:54:34

Van ebből 5.1 - 8.1 változat is, ami különösen jól jön, ha pl. laptopról szeretne az ember térhatású hangot előcsalni.

Sőt, a nagy zenegép múltú Creative is adott ki ilyet (12e Ft körül mérik aukciós oldalakon..) igazából a hozzáadott sw-ben különbözik, de a leírás szerint a jel-zaj viszony 110, jelentsen az bármit :) én úgy gondolom, hogy egy külső elektronika jobban árnyékolható dobozba is szerelhető, a 6 hangfal, az optikai kimenet.. nem rossz termék.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.12.06. 22:22:57

Ismerem az 5.1-est, sokat használtam én is és tényleg jól működik. Már nincs meg de ha szerzek megint egyet akkor írok arról is egy tesztet.
süti beállítások módosítása