Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

USB töltő és led elemlámpa egyben, Cree ledes lámpa, zsemlámpa, elemlámpa, telefon, tablet vésztöltő, USB kimenettel

2013. június 23. 20:15 - Kinai cuccok blog

A mai tesztben két olyan lámpát szeretnék bemutatni ami nem csak világít hanem van rajtuk egy USB kimenet is, így telefon, tablet, gps vagy bármilyen usb-ről tölthető eszköz vésztöltőjeként is funkcionálhat. Praktikus eszköz mert bár csak ritkán lehet szükség rájuk, ha kellenek akkor nagy segítséget jelentenek.

Elsőre egy Cree ledes nagy fényerejű lámpát mutatnék be. A korábbi ledes lámpatesztben még nem szerepel, ezért kicsit részletesebben írok róla.

A lámpa hagyományos kialakítású, zoomos típus. A XM-L T6 lednek köszönhetően a fényereje az egyik legnagyobb a piacon.

USB-s elemlámpa-zseblámpa-telefon-tablet-vésztöltö 1.jpg

Kialakítása

A zoomja a csúszkás típus, nem szorul de nem is laza, finoman állítható. Működés közben a megszokott módon melegszik, nem kényelmetlen. A lámpafejen található hatalmas bordák jól hűtik a lámpát és a hossza is segít abban hogy távol tudjuk megfogni a ledtől. A bekapcsoló gomba a lámpa első felén oldalt található mely a kényelmes használatot segíti. A bekapcsolóval szemben található az USB portja melyet egy gumi borítás takar, cseppállóvá téve a lámpát. A lámpatest végén egy kézre fűzhető zsinór található, használatával nem kell attól félnünk hogy elejtjük a lámpát.

A súlya 18650-es elemmel 300g. Hossza betolva 18.5 cm, kicsúsztatva 21 cm. Méretei és súlya alapján a nagyobb lámpák közé tartozik.

5 mód található rajta, nagy (2000mA áramfelvétel), közepes (1000mA áramfelvétel), alacsony (300mA áramfelvétel), stroboszkóp és SOS jel.

Tápellátás

A megszokott 18650-es Li-ion akkumulátorral használható. Ehhez azonban egy átalakító kell amit adnak hozzá. Az átalakító nélkül belefér a hatalmas 26650-es akkumulátorral is mely nagyobb méretéből adódóan 40%-al több energiát képes leadni. 3000 mAh-ás Trustfire akkumulátorral legnagyobb fényerővel közel 2 órán keresztül is működik, természetesen a névtelen kínai akárhány milliamperes akkumulátorok ennek kb. csak a felét/harmadát tudhatják.

USB port

Az USB portján 1600 mA tud átadni ha egy jó minőségű 3000 mAh-ás 18650-es akkumulátort teszünk bele. Ez egy átlagos okostelefont teljesen fel tud tölteni. Kb. 500 mA-t tud óránként átadni, így egy fali töltőhöz hasonló ideig kell tölteni a készülékeket. Természetesen ha a lámpa funkcióját is használjuk akkor kevesebb energiánk marad a töltésre, de tartalék elemet könnyen vihetünk. Az akkumulátora nem tölthető az USB kimenetén keresztül.

USB-s elemlámpa-zseblámpa-telefon-tablet-vésztöltö 8.jpg

Ami tetszett: hasznos funkciók, igényes és praktikus, kidolgozás, hatalmas fényerő, 26650-es akkumulátorral is használható, robosztus fém ház

Ami nem tetszett: kicsit nehezebb az átlagtól


 

A második USB adapteres lámpa sokkal kisebb és könnyebb. Akkumulátora 2600 mAh-ás 18650-es. A fényereje 1W, kb. egy mobiltelefon lámpájának fel meg vagyis messze elmarad az első lámpáétól. Nincs rajta zoom. 3 módban használható, nagy, közepes fényerő és villogás. A készletben az elterjedtebb telefonokhoz megfelelő csatlakozó található. Praktikus hogy az akkumulátor töltöttségét 4 led kijelzi.

Voltcraft USB 2.jpgVoltcraft USB 1.jpg

Hossza 12 cm, súlya 90 gramm.

Ami tetszett: kicsi és könnyű, alapból sok csatlakozót adnak

Ami nem tetszett: méretéből adódóan kisebb a teljesítménye, műanyag ház, nincs zoom, csak 18650-es aksival megy

 

Összegzés

Bár mind a két lámpa hasonló funkciókkal bír, mégis eltérő megközelítést alkalmaz.

Az első lámpa egy igazi, nagy teljesítményű lámpa, nagy kapacitású akkumulátorral üzemeltethető, amellett vésztöltőkén is jól használható. Kialakítását tekintve a teljesítmény volt az elsődleges.

A második lámpa inkább a hordozhatóságot tartja szem előtt, kisebb és könnyebb, emiatt gyengébb teljesítményű. Inkább egy hordozható külső aksi, ami átlagos fényerővel világítani is tud.  

 

Hol vásárolható meg

Az első lámpa 7990 Ft-ért a csakjoaruk.hu-nál kapható

A második lámpa 6990 Ft-ért a conrad.hu-nál kapható

 

Ha tetszett a cikk, kérlek ne felejtsd el lájkolni a blogot a facebook-on! :)

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr45374705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cun123 2014.06.01. 10:08:52

Helló.van egy tabletom . 2750 mAh-s ,Hányszor tudnám teljesen feltölteni?

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2014.06.01. 10:17:49

Az első lámpánál mértem:

"Az USB portján 1600 mA tud átadni ha egy jó minőségű 3000 mAh-ás 18650-es"

Vagyis kb. 40%-ről töltené vissza teljesen.

Trustfire 26650-es aksival ami 5000 mA-es, tudná egyszer teljesen feltölteni.

Ez elsősorban vésztöltő és telefonhoz való, a tableteknek elég nagy aksijuk van alapból.

cun123 2014.06.01. 10:23:25

És valami Olyat nem tudsz Ami teljesen fel tudná tölteni?

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2014.06.01. 10:54:38

Neked egy jó minőségű külső aksi kell, pl. ilyen:

kinaicuccok.blog.hu/2012/08/18/ghoo_power_5200_ma-es_kulso_akkumulator_hordozhato_aksi_telefon_tablet_tolto_microusb_usb_univerzali

Ebből már vehetsz 3000 mAh-at, az teljesen feltölti majd.

A speedshopban nézz körül, ott megbízható aksik vannak. Az apróhirdetést, vaterát hagyd mert ott sokszor kamu paraméterekkel hirdetik.
süti beállítások módosítása