Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

USB feszültség és áramerősség mérő, tesztelő (V/A, áram, volt mérő műszer)

2014. április 01. 22:47 - Kinai cuccok blog

aram-es-feszultseg-mero-1.jpg

Néhány hete megérkezett Kínából egy kütyü, amit eredetileg azért rendeltem, hogy az USB-ről táplált mikrovezérlős projektek fogyasztását valamennyire lássam. Itt nyilván nem a mikro vagy nanoamperes mérés volt megcélozva, hanem az, hogy legalább a 10 milliampereket lehessen sejteni.

Maga az eszköz egyszerű, mint egy faék. Van rajta egy IN feliratú USB­-A dugó és egy OUT feliratú USB­-A aljzat. Emellett van rajta egy 4 számjegyű LED kijelző is. A felirat tanulsága szerint "CHARGER Doctor", a mérési tartományokat is rászitázták. Feszültséget 3.5 és 7 V között, áramerősséget pedig 0 és 3 A között mér. Ami nincs rászitázva, de a kütyü netes adatlapján szerepelt: a lehetséges hiba értéke 0.1 V és 0.01 A.

 

aram-es-feszultseg-mero-4.jpg

 

USB aljzatba bedugva a kijelzőn megjelenik az aktuálisan mért feszültség, illetve a kütyün átfolyó áramerősség. Másodpercenként kb. egyszer mér és 3-5 másodpercenként vált a két üzemmód között. Az utolsó karakterből (A vagy v) tudható, hogy feszültséget vagy áramerősséget mutat éppen.

 

aram-es-feszultseg-mero-3.jpg

 

Hétköznapi embernek mire jó? Egyfelől a töltőről azonnal megállapítható, hogy működik-e (világító számok, 5 Volt +/ 0.2V-ot mutat), másfelől a készülék észrevette-e a töltőt? (Ha nem, akkor 0.00A-t látunk.)

 

Ami tetszett: az ára és az egyszerűsége

Ami nem tetszett: jobb lett volna, ha nyomógombbal lehet váltani a két üzemmód között

A készülék 1000 forint körüli áron vásárolható meg a GearBest-en.

Sok más USB-s feszültségmérő kapható még

 

A tesztért köszönet Medve Zoltánnak!

Ha tetszett a cikk, kérlek ne felejtsd el lájkolni a blogot a facebook-on! :)

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr235885940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez az 2014.07.09. 12:17:39

Köszönet a bemutatóért.
süti beállítások módosítása