Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

DOMINO DM68 Fitnesz óra, karkötő - Teszt

2017. június 29. 16:00 - Kinai cuccok blog

Karóra, pulzus, vérnyomás merő, lépés számláló, bluetooth smartband fitness tracker

domino-dm68-okosora-okos-ora-karora-karkoto-okoskarkoto-fitnesz-pulzusmero-vernyomasmero-lepesszamlalo-aktivitasmero-kaloria-kaloloriaszamlalo-bluetooth-4-00a.jpgKorábban nem próbáltam okosórát, így kíváncsian vártam mit is tud egy ilyen eszköz. Elvárásaim nem voltak, a választás során igyekeztem egy jó minőségű, funkciókban gazdag, de még megfizethető árú eszközt beszerezni. Az olcsóbb eszközökről olvastam, hogy a méréseik nem pontosak, van amelyiknél közel véletlenszerű értékeket ír ki, ezért is választottam egy közepes árfekvésűt. Mivel új típusról van szó, a korábbi modellek értékeléseit néztem meg. Ezek jó voltak, így bátran megrendeltem.

 

Doboz

A doboz egy fehér, kemény kartonból készül darab az óra fényképével. Egyszerű de ízléses csomagolás, szalaggal átkötve ajándékdoboznak is megfelelő. A dobozban az óra egy karton gyűrűre volt felfűzve, a kijelzőt fólia védte. A dobozban volt még az USB-s töltőkábel és a leírás. A leírás hat nyelvű, köztük az angol, német, francia és spanyol nyelv. A leírás jól használható, szükség is van rá az óra beüzemeléséhez.

Kinézet

Az óra szögletes formájú, teljesen fekete színű (kapható még bordó kerettel is), unisex kinézetű. A szíja gumi, de nagyon kellemes, finom tapintású. Mindkét szíjon a sport felirat van belenyomva. Az óra kerete műanyagból van, matt borítással. A felső részen található a közel egy colos (2.54 cm) OLED kijelző, illetve egy érintő gomb. Az alsó részen található a töltő csatlakozó és az érzékelő.

Beüzemelés

Az óra beüzemelését az angol nyelvű leírás alapján végeztem. Letöltöttem a szükséges alkalmazást, melyet H-Band néven találunk a Google Play vagy az Apple Store alkalmazás boltban. Én Androidon próbáltam és H Band 2 néven találtam meg. A telepítéskor a világ összes engedélyét elkéri, nem tudunk mit tenni, adjuk meg. Az alkalmazást elindítva a belépő, illetve regisztrációs képernyő fogadott. A regisztrációt megnyomva először a születési dátumomat, súlyomat, magasságomat, majd a célokat kellett beállítanom. Célok közül a lépésszám és az alvás idejét lehetett megadni. Alap beállításnak 24000 lépés és 8 óra alvást ajánl fel. A 24000 lépés nagyon soknak tűnik, 50 cm-es átlag lépésekkel számolva is 12 km, meglátjuk mennyi jön össze :)

A szükséges adatokat megadva a következő képernyő az adatokat összesítő felület.

Következő lépés az óra bekapcsolása volt, melyet az érintő gomb 3 másodperces megnyomásával tudunk megtenni. Ezután bekapcsoltam a telefonon a Bluetooth-t és csatlakoztattam az órát, majd a H-Band 2 alkalmazásba lépve ott is csatlakoztattam az órát. Ekkor az óra, a kijelzőjének felső részén egy Bluetooth ikonnal jelezte, hogy kapcsolódott a telefonhoz. Az óra használatra kész.

Használat

Az órán számos funkció található, ezek egy részéhez még telefon sem szükséges. Az óra kijelzője energiatakarékossági okból 5 másodperc alatt kikapcsol. Bekapcsolni a érintőgomb megnyomásával vagy a karunk elfordításával lehet (mintha megnéznénk az időt). Ez utóbbi funkció nekem nagyon tetszett. Azt figyeli, hogy a számlap a szíj alkotta kör mentén vízszintesbe fordul-e. Emiatt viszont az ágyban fekve, az órát felénk fordítva nem kapcsol be, ekkor az érintő gombot kell használni (ha minden hirtelen irányváltoztatásra bekapcsolna, akkor hamar lemerülne).

A kijelző első képernyőjén felül a dátum, a Bluetooth kapcsolat ikonja és a töltöttséget jelző ikon található. Alatta az időt jelzi ki, nagy számokkal. Összességében a kijelző kevesebb mint egy col, de így jól használható.

A következő képernyőn az aznap megtett lépések száma látható. Ez valóban lépésenként mér és meglepően pontos. Kézben tartva akárhogy forgatom, lóbálom, kocogtatom, nem lépteti a számlálót, csak akkor, ha valóban járunk (valószínűleg több paramétert is figyelembe vesz). Reggelente nullázódik, így mindig az adott napi teljesítményt mutatja.

A következő képernyőkön a megtett távolság és az elégetett kalória látható (Kcal), melyeket a lépésekből számol ki (ez természetesen csak becslés).

Az ötödik képernyőn a vérnyomást lehet mérni. Ez elég sokáig eltart, átlagban 40 másodperc telik el mire kiírja az eredményt a megszokott higany milliméterben (mmHg).

A hatodik képernyőn a pulzus számot mutatja BPM-ben.

A következő képernyőn az éjszaka alvással töltött időt mutatja. Ez nekem elsőre nem működött, félidőben le is vettem az órát és reggelre 9 órát mutatott. Ezt még ki kell tapasztalnom.

Az utolsó előtti képernyő a telefon keresésére szolgál. Ha van Bluetooth kapcsolat a telefon és az óra között és három másodpercig nyomva tartjuk az érintőgombot, akkor a telefonunkat megcsörgeti. Addig csörög, amíg ismét meg nem érintjük a gombot. Sajnos ha rezgőre van téve vagy le van némítva teljesen a telefon, akkor ez kevésbé használható funkció. De szerintem ötletes és hasznos.

Az utolsó képernyő az óra kikapcsolására szolgál.

Az órát tölteni a hozzá adott USB-s töltővel lehet. A töltőfej két kis mágnessel tapad fel az órára, így a mágnes két polaritása nem engedi, hogy rosszul csatlakoztassuk. Az óra üzemideje használattól függően 15 nap, nekem kb. 1 hét alatt merült le, de rengeteget nyomogattam a teszt során.

Az óra a Bluetooth kapcsoltnak köszönhetően jelzi ha hívásunk vagy üzenetünk érkezett a telefonunkra. A hívófelet is kijelzi, így tudjuk hogy érdemes-e a telefont elővenni. A hívást indítani, fogadni vagy visszautasítani viszont nem tudunk róla.

A teszt következő részét itt olvashatjátok.

Ami tetszett: Sok funkció, jó minőség, hosszú üzemidő, kedvező ár

Ami nem tetszett: Erős napfényben a kijelző alig látható

Hol kapható

A Domino GM68 Bluetoot okosóra A GearBest-en fekete és bordó színben 7800 Forintért kapható.

A GearBest-en több száz okosóra és fitnesz karkötő közül választhatunk.

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr1512625611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PeZo1990 2017.09.05. 12:29:25

Szia egy kérdés, vettem egy ilyen órát ma jött meg viszont az órán ki van kapcsolva a Bluetooth sehogy nem tudtam bekapcsolni így csatlakozni sem a telefonhoz a leírásban nem nagyon találtam erre megoldást! Ötlet?

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2017.09.05. 12:49:35

@PeZo1990: Úgy emlékszem, hogy nem kell bekapcsolni, a jel azt mutatja, hogy csatlakotatva van-e a telefonhoz. Kapcsold be a telefonon a bluetooth-t, párosítsd az órával és már az óra is azt fogja mutatni, hogy van bluetooth.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2017.09.05. 21:51:01

@PeZo1990: Az nem hangzik jól :( Más telefon sem látja az órát? Emlékeim szerint az órán nem lehet állítani semmit. Vagyis először a telefonnak kell látnia.

PeZo1990 2017.09.06. 07:08:46

@Kinai cuccok blog: Na sikerült tegnap asszony telefonjával beüzemelni a történetet, a két telefon ugyanaz, modell számban térnek el egymástól az övé Samsung Galaxy Grand Prime G530 az enyém ugyan ez csak G531:D:D Amúgy édesapámnak vettem egy Xiaomi Mi Band 2-őt és neki csak a tablettal hajlandó kommunikálni szal pl a program írók ezen változtathatnának!

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2017.09.06. 10:00:18

@PeZo1990: Sok mindenen múlhat miért nem tudnak egymással kommunikálhatni, de a lényeg, hogy végül sikerült!
süti beállítások módosítása