Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

KXL - E40 Lézeres távolságmérő - Teszt

2017. december 18. 11:28 - Kinai cuccok blog

Laser Rangefinder

lezeres-tavolsagmero-kxl-e40-laser-rangefinder-40m-00.jpg

Egy lézeres távolságmérő hasznos új lakás tervezésekor és egy már meglévő helyiség berendezésekor egyaránt. A KXL - E40 Laser Rangefinder mindent tud, amit kell, sőt, még annál is többet: míg a magyar piacon a pusztán térfogat számítására képes távolságmérők ára 12 ezer forinttól kezdődik, addig ez a kis szerkezet meg is lepett az extra tudásával!

 

 

A doboz

Kemény karton dobozban érkezett az E40, plusz egy műanyag zacskó és egy kijelzővédő fólia is óvta a hosszú úton. A használati útmutató meglepetésemre angol nyelvű, nagyon igényesen kivitelezett darab, ami számtalan ábrával is részletezi a mérő működését és funkcióit. Ezen kívül egy pluszban ráköthető hordszíjat is találunk a dobozban.

Kinézet

A KXL - E40 itt ismét meglepett, ugyanis nyoma sincs az ennyi pénzért kicsit várt "kínai" érzésnek, eldolgozott illesztések és jó minőségű gumi borítás jellemzi az eszközt. Igényes csomagoláshoz igényes termék, így kell ezt!

Beüzemelés

Bár a használati útmutató szerint két AAA-s elemet is kellett volna találnom a csomagban, ezeket nekem kellett beszereznem, ugyanis nem jártak a termékhez. Ezeket belepattintva már használatra is kész az eszköz, ami nagyjából a következőkre képes: távolságmérés, terület- és térfogat számítás, távolságok összeadása, kivonása, szorzása, Pitagorasz számítás, szögmérés. A pontosságát +/-1,5mm-ben határozták meg, a mérési tartománya 5cm és 40 méter közötti.

Használat

A mérő használata nagyon egyszerű: a Units gomb segítségével válthatunk a méter / láb / hüvelyk egységek között, a Menu gombbal pedig a sima távolságmérés, a terület- és térfogat számítás, valamint a Pitagorasz számítás között válthatunk. A szögmérő állandóan működik, ezt nem kell külön működésbe hoznunk. Különösen hasznos a fordított kijelző: a számok világítanak a sötét háttéren, így rossz fényviszonyok mellett is le tudjuk olvasni az értékeket.

Mérés

Az első képen lévő távolságot mérőszalaggal 94mm-nek mértem.
A második képen lévőt 124mm-nek. Többször mértem, hogy látni lehessen az eltérést is.
Igyekeztem a műszert mozdulatlanul tartani, de kicsit akkor is mozgott, így lehet az ajtó festésének és csiszolásának az egyeletlensége is bejátszott. Sajnos ez falnál még kevésbé volt kivitelezhető.
meres.jpg

Összegzés

Ha még nincs ilyen eszköz a háznál, mindenképpen ajánlom: nem csak új otthonokba praktikus, de egy-egy átrendezés vagy új bútor vásárlásakor is roppant hasznos tud lenni. Pontossága hobbi célra megfelelő, a mérőszalagot a legtöbb esetben kiváltja.

Ami tetszett

Egyszerű kezelhetőség és minőségi felépítés.

Ami nem tetszett

Sajnos a szögmérő csak 60°-ig mér, utána már nem, de ezzel együtt lehet élni, a 0-59.9°-os tartományt gond nélkül kezeli.

Hol kapható

15 dollár körül kapható az alábbi oldalakon:

Gearbest

Banggood

Aliexpress

Ebay

A tesztért köszönet Simor Máténak!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr2213508121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony Almeida 2018.01.09. 09:00:35

Elnézést, de ez nem teszt, a ternékleírás elolvasása után bárki össze tud dobni ilyet akkor is, ha sosem fogta a kezében, gyakorlati tapasztalat nulla.
Pl. kíváncsi lettem volna a cucc gyakorlati pontosságára.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2018.01.09. 11:40:27

@Tony Almeida: Hobbi célra megfelel. Szerintem egy 500 forintos mérőszalaggal vagy derékszöggel felesleges összevetni, komolyabb műszerem pedig nekem sincs.
Én is használtam, amire nekem kell, ara jó, a hivatásosok pedig úgysem ilyennel dolgoznak.
süti beállítások módosítása