Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Xiaomi Mijia Car DVR, autós kamera - Teszt

2018. március 07. 14:30 - Kinai cuccok blog

Menetrögzítő baleset videó fekete doboz

xiaomi-mijia-car-dvr-autos-kamera-teszt-menetrogzito-baleset-video-fekete-doboz-03-2.jpgA Xiaomi Mija Car DVR autós kamerája pontosan arra jó, amire kitalálták: egy gomb megnyomása után jó minőségben rögzíti az úton történteket! Sokáig csak kínai nyelven volt elérhető, de a "Mi Dash Cam" android app segítségével végre angol nyelvre is frissíthető. Nézzük is, hogy mit tud!

 

A doboz

A kamera doboza a Xiaomi termékeknél megszokott prémium feelinget kelti: kemény karton, ami fixen tartja a benne rejlő kamerát, USB kábelt, tapadókorongos állványt és szivargyújtó töltőt. Utóbbi tényleg kell, mivel nincs akksi a kamerában, így állandó tápellátás szükséges a működéséhez.

Kinézet

A lencse kicsit, a sok hűhó a semmiértet idézi, jó széles alumínium vázban ül egy apró, nagylátószögű kamera, hátul pedig egy kijelző. Ez nem érintős, viszont négy apró érintős gomb lapul alatta, ezekkel tudunk a menüben navigálni. A kábel és a töltő minősége a Xiaomitól megszokott. Az állvány egy spéci fejjel illeszkedik a kamerába, de jó hír, hogy elég rázódásbiztos, szóval aki terepen használja, nem kell leeséstől tartania.

Beüzemelés

A Mija DVR elég jó kis szerkezet: ha nincs microSD vagy áram, el se indul, ha adott mindkettő, csak egy gombnyomás kell és már rögzít is. Alap beállítással az időt és a dátumot a felvételbe égeti. A kamera 160 fokban lát, szóval a teljes szélvédőt le fogja fedni, enyhe torzítással a szélek körül, de ez ilyen látószögben természetes. Nem igényel sok tanulást, tényleg a dátum és idő beállítása után használatra kész.

Ha kínai verziót kaptunk, akkor sincs probléma, mert az alkalmazáson keresztül frissíteni lehet angol nyelvre. Ehhez segítségnek itt van egy youtube videó.

Az alkalmazáson keresztül látjuk a kamera képét és néhány alap beállítást is meg tudunk tenni. 

Használat

Amitől tartottam, az az éjszakai üzemmód volt, végül a kamera hozta a YouTube-on látott tesztek szintjét, tényleg látható minden, aminek látszódnia kell. Mivel van on és off státusza, ezért sok mindent nem lehet róla írni, mint hogy egyszerűen megy, ahogy kell. Ami pluszpont, hogy a szivargyújtó táp elég fixen ül a helyén, ez sok ilyen egységről nem mondható el, de kirázódástól - és ezzel spontán áramtalanodástól - nem kell tartani. A cucc 1080p-ben rögzít, amiben azért bőven látszik minden, ha netán bizonyításként kéne használni a felvételeket.

Összegzés

A Mija DVR jelenleg 52 dolláros áron kapható Gearbesten, ami egy bevált márkáért és egy megbízhatóan működő autós kameráért nem sok, tekintve, hogy egy jobb autós USB töltőért is 3000 forint körüli összeget kérnek el az üzletekben, itt pedig a csomagban kapjuk. Egy belső akksit igazán tehettek volna bele, legalább egy-egy véletlen kihúzás áthidalására, de úgy látszik ez volt az olcsó ár negatív oldala.

Ami tetszett

- Egyszerű megy/nem megy eszköz
- Sok tartozék
- Minőség

Ami nem tetszett

- Ragasztós tapadókorong
- Belső akkumulátor hiánya

Hol kapható

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

Hazai beszerzés

XiaomiShop

A tesztért köszönet Simor Máténak!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr9413718462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása