Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Bluedio TN Bluetooth fülhallgató teszt – Bluedióhéjban az alsó-középkategóriáról

2018. április 25. 11:00 - Kinai cuccok blog

bluedio-tn-bluetooth-fulhallgato-teszt-04.jpgA Kínában méltán híres audiótechnikai márka, a Bluedio egyik olcsóbb kategóriájába tartozó, aktív zajszűréssel ellátott, Bluetooth-os fülhallgatóját teszteltem. A fülhallgató hallójáratba illeszthető, ún. „agybadugós” kialakítással készült, személy szerint nekem csak ezek a fülesek kényelmesek, a hagyományos verziót képtelen vagyok használni.

 

A termék csomagolása és tartozékai

A terméket az Aliexpress oldaláról rendeltem, korrekten becsomagolták óriás, levegőbuborékos tasakba, és ezután került a jól megszokott szürke „zacskóborítékba”. A csomagból kivéve egy fekete, matt doboz tárul elénk. A doboz igényesen lett kialakítva, szép, letisztult grafikával. Elején bemutatja a gyártó, hogy mit tartalmaz a karton, a hátulján viszont extra információkat is találhatunk. Egy sematikus ábrát a készülékről, ahol a gombok funkcióit is megtaláljuk (ez a használati útmutatóban is szerepel természetesen). Emellett még a Bluedio közösségi oldalainak, és az ügyfélszolgálat elérhetőségeit is fellelhetjük.

bluedio-tn-bluetooth-fulhallgato-teszt-01.jpg

A dobozt felnyitva elénk tárul légbuborékos fóliába és visszazárható zacskóba csomagolva a termék maga, az USB-C-s töltőkábel, a különböző méretű fülharangok és a használati utasítás.

bluedio-tn-bluetooth-fulhallgato-teszt-02.jpg

Az eszköz használata

A termék használata pofon egyszerű, 3 kezelőgombot találunk a vezérlőegységen. A bekapcsoló gomb egy kis LED-del ellátott, többfunkciós gomb, hasonlóan a hangerőszabályzó gombokhoz. Ez a gomb, az ún. „MF” gomb, hosszan nyomva a készülék be- és kikapcsolását eredményezi. A headset bekapcsolás után már rögtön párosításra kész. Zenehallgatás közben ez a gomb („MF”) az éppen játszott zene szüneteltetésére, és elindítására szolgál. E gomb mellett található a hangerőszabályzó, amelynek egyszeri, rövid megnyomása a hangerőváltozást eredményezi, hosszan nyomva pedig a zenéink között lépegethetünk. Végül, a szélen található kétállású kapcsoló az aktív zajszűrés be- és kikapcsolására használható.

bluedio-tn-bluetooth-fulhallgato-teszt-03.jpg

Néhány szó a hangzásvilágról

A fülhallgató az adatlapja szerint 116dB-es hangnyomást ígér, ezt mérni nem tudtam, de tesztelés alapján megközelíti ezt az értéket. A frekvenciaátvitel specifikációk alapján 20Hz-től 20kHz-ig terjed, 13mm-es driverekkel szerelték a füldugókat és Bluetooth 4.2-es verziója segítségével kapcsolódik a kívánt eszközünkhöz a headset. Ezek összességében egy nagyon tiszta, erőteljes hangzást kínálnak, erős mélyekkel és szép hangzású magas hangokkal. Az aktív zajszűrés jól teljesít, a fővárosi járművek hangos zaját is képes megfelelő módon kiszűrni.

bluedio-tn-bluetooth-fulhallgato-teszt-04.jpg

Összegzés

Ez az alsó-középkategóriába tartozó audiótechnikai eszköz személyes véleményem szerint többet mutat a besorolásánál, még második vizsgálatra is. Hangzásvilága több, mint jó, anyaghasználata kicsit gyengébb, a kábel egy picit vékonyabb a kelleténél, és a vezérlő tokozása kicsit sorjás maradt. De összességében ezért az árért (20-25$ - 5000-6500Ft) egy jól használható, kellemes hangzású, kényelmes fülhallgatót tudhatunk magunkénak.

Hol kapható

Banggood

AliExpress

Ebay

A tesztért köszönet Szunai Csabának!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr4413854862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

123Attila 2018.06.22. 20:42:19

Vettem egyet, a hangminőséggel nincs problémám, az üzemidő is elfogadható. Az egyetlen problémám az ANC (Active Noise Cancellation, aktiv zajszűrés) szerintem nem működik. Semmi különbséget nem találok a be és kikapcsolt állapot között. Különböző internetes teszteken is ezt olvastam, mások szerint sem működik ez a funkció. Van másnak erről valami tapasztalata?

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2018.06.22. 21:35:49

@123Attila: Szerintem is ez elsősorban marketingfogás, gyakorlatban nem hiszem, hogy sok haszna van. Nem kizárt, hogy csak műszerrel mérhető a hatása.
süti beállítások módosítása