Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Három ledes fejlámpa - Teszt

2018. július 03. 19:20 - Kinai cuccok blog

biciklis lámpa, kirándulás, túrázás, 18650 Cree Q5, Cree XM-L T6

harom-ledes-fejlampa-teszt-18650-cree-q5-cree-xm-l-t6-biciklis-lampa-kirandulas-turazas-kemping-00b.jpg

Sokszor előfordulhat, hogy éjszaka, vagy sötétben van dolgunk, és szükség van arra, hogy mindkét kezünk szabadon maradjon. Ilyen esetekben jól jöhet egy megfelelő fejlámpa. A megszokott egy ledes kialakítás helyett három led található a lámpában.

Kinézet

Dobozban érkezik a megszokott kínai design elemekkel. Oldalán a termék fényképe látható a funkciók felsorolásával, ami a következő: A középső led világít, a két szélső led világít, vagy mind a három világít. (Van olyan is, hogy villog, de valamiért ezt nem tüntették fel).

Használat

A középső led XM-L T6-os, ami egy erős, de elérhető árú led. A két oldalsó led Q5-ös, melynek a kisebb fényereje kedvezőbb fogyasztással párosul.

Hozzám az a változat jutott, ami semmilyen tartozékot nem tartalmaz. Így a már előzőleg megvásárolt 2 darab 18650-es akkumulátort raktam bele. Egy  akkumulátorral is működik, a két akkumulátor dupla üzemidőt biztosít. A működési időtartamról épp ezért nem is tudok írni, mert ez az akkumulátortól függően változik. Az akkumulátortakaró gumis anyagból van megoldva. Nekem nem a kedvencem, de mivel a tarkónkra kerül, és amúgy is megmarad a műanyag tartón, így nem rossz. Az egyébként eléggé masszív szerkezetet megfelelően széles, és erős szíjazással látták el, így a fejünkre igazított beállítás mellett, eléggé stabilan megmarad, akár futni vagy kerékpározni is lehet benne. De egy megfelelően kialakított sisakra is fel lehet rakni. A mellékelt képeken megpróbáltam érzékeltetni a funkciók közötti különbséget.

Összegzés

Éjszakai horgászathoz, futáshoz, kerékpározáshoz, autószereléshez szerintem megfelelő tud lenni. Barlangászni én személy szerint profibb lámpát vennék. De gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. :) Viszont ha a helyén tudjuk kezelni, akkor bőven elég feladatot lehet találni ennek a lámpának is, amiben jeleskedni tud.

Ami tetszett

Kellően masszív, jó a minősége. Nekem kényelmes volt. Pont úgy görbül a fejem, ahogy az elején a műanyag tartó rész. Mondjuk ez mindenkinél változó. :) Az elemtartón is világít egy piros led a funkciónak megfelelően. Így pl futásnál, biciklizésnél hátulról is látszódunk.

Ami nem tetszett

Én nem szeretem ezt a gumis akkumulátor fedél megoldást, annak ellenére, hogy ellátja a feladatás. A töltő csatlakozó lehetne microUSB. Főleg, ha tartozék nélkül veszi az ember, akkor bosszantó. Igaz ezt egy külön 18650-es töltővel ki lehet kerülni.

Hol kapható

GearBest

AliExpress

Rengeteg más fejlámpa kapható

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

A tesztért köszönet Mucsi Gábornak!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr814091205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DexaN90 2018.07.26. 00:29:05

Nekem az egyik oldali Q5-ös lámpa valamiért jobban melegszik mint a T6 és a másik Q5, de lehet egyedül vagyok vele (még nem volt pofám szétszedni, mert apunak adtam ajándékba :D )

DexaN90 2018.07.30. 18:18:02

@DexaN90: Szédszedtem, sajnos itt is csak peremeken adják le a háznak a hőt a LED-ek, mögöttük nincs alu. De legalább a T6-os LED mintha eredeti lenne (legalább a CREE felirat a hűtőcsillagon van, a Q5-ösöknél még azt se láttam)
süti beállítások módosítása