Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Hogy rakd ki a Rubik kockát 1 perc alatt!!! - Xiaomi Giiker Bluetooth Magic Cube - Teszt

2018. október 28. 20:59 - Kinai cuccok blog

Mostanában kevés dolgot vártam úgy, mind az okos Rubik kockát. Mindig is csodáltam a zsenialitását. Sokszor próbáltam, de magamtól nem tudtam, könyvek, de még androidos alkalmazások sem segítettek igazán benne. Így felvillanyozott a lehetőség, hogy egy olyan kockát rendelhetek, mely tudja követni a forgatásokat és meg tudja mutatni, hogy is kell kirakni. Ezt vártam tőle, de az eredmény ettől sokkal több lett! Nézzük, mit is tud az okos kocka!

Doboz

A megszokott szürke nejlonzacskó egy fekete dobozt rejtett, melyen minimális infó van, az is kínai nyelven. Elől a kocka képe látható, Giiker felirattal, két oldalt található QR kód, mely a Xiaomi kínai oldalára visz, hátul pedig egy három lépéses útmutató, melynek középső QR kódja a Kínában népszerű WeChat oldalát nyitja meg. Alul már található pár technikai infó, de az is kínai nyelven. Ha csak ennyit látnék egy áruház polcán, nem biztos hogy megvenném. Meglépő, hogy nincs rajta sem Xiaomi felirat, sem logó, annak ellenére hogy a Xiaomi nevével hirdetik a terméklapon. És mivel Xiaomi, bátran nyomtam rá az előrendelésre.
A dobozban a kockán kívül egy fejhallgató szerű csatlakozó van, melynek microUSB portján keresztül tölthető a kocka. A fura csatlakozó két oldalt található tüske segítségével tölti a készüléket. Ötletes megoldás, jól néz ki és jól működik! MicroUSB csatlakozót viszont nem tálalunk a dobozban, nem nagy dolog, de bele tenni sem lenne az.

 

Kinézet

A kocka felépítése nem rejt meglepetést. A rajta lévő matricák formája az elemek pozícióján megfelelően egyedi. A sarkokon egy oldalt erősen lekerekített négyzet, a szélén levő középső kockák a belső felén lekerekített négyzetek, középen pedig minden oldalról lekerekített négyzet van. Azért emeltem ki így a formákat, mert a használatban segítséget jelentenek. A kocka színei inkább pasztel színek, a fehér, sárga, kék, zöld rózsaszín és narancs. Kicsit élénkebb színek jobbak letten volna, de esztétikailag jól mutatnak. A kocka nagyon könnyen forgatható, versenykocka szerű, oldalai egy ujjal is elfordíthatóak.

Beüzemelés

A használatba vétel nem ment könnyen, mivel a doboz és a rövid használati utasítás kínaiul van. A leírásban szereplő QR kód ismét a WeChat alkalmazást nyitja meg. Az egyetlen angol szó a Giiker volt, arra rákeresve viszont azonnal megtaláltam az alkalmazást, mely SuperCube néven fut (érdekes módon "Geeker" néven is ezt dobja fel). Az alkalmazás sok, számára lényegtelen dologhoz kér hozzáférést, helyadatok, telefon és tárhely, sosem örülök az ilyennek. Szerencsére ezek közül megelégszik a helyadatokkal is. A nélkül viszont nem fog tudni kapcsolódni.
Az alkalmazás is kínai nyelven indul, ami kezdett megijeszteni, de szerencsére hamar angolra váltott. A kockához szeretett volna kapcsolódni a telefonnal, de alapból nem sikerült. Mozgattak, hátha attól bekapcsol, de úgy sem ment. Kis idő múlva előjött egy leírás, hogy miket próbáljak meg. Szerencsére ott volt az is, hogy teljesen töltsem fel és kapcsoljam be a GPS-t, így egy fél órára a töltőre raktam. Töltés után az alkalmazás gond nélkül kapcsolódott, annak ellenére, hogy nem adtam hozzá a Bluetooth eszközök közé. (Pedig ott is megjelenik)
A kocka és az alkalmazás egymásra hangolódott, indulhat a móka!

Használat

Az alkalmazás

Beállítások

Az alkalmazás fő képernyőjének bal felső sarkában egy kinyitható sáv található, melynél kikapcsolható a hang, lekérhetjük az alkalmazás verzióját (jelenleg 2.1.0) és a nyelv váltás található (Angol és Kínai).

Profil

A jobb felső sarokban a kocka sziluettje visz a profil oldalunkra. A profil oldalunkon a törpe ikon alatt láthatjuk a nevünket és az egyedi azonosítónkat. Alatta a kocka képe (mely forgatható) az aktuális pozíciókat megjelenítve. Lentebb átnevezhetjük a generált nevünket, mutatja az összes pörgetés számát és a telefon töltöttségét, valamint a kocka szoftverének a verzióját. (Firmware edition 35).
Lent pedig szét lehet kapcsolni és alap helyzetbe lehet állítani a kockát.

A fő képernyőre visszatérve választhatunk a tanulás (Learn) és a játék (Game) között.

Tanulás

A tanulásnál 8 oktató játék van. mindegyiknél választható a tanulás és a teszt között. A tanulásban játékosan bemutatja az elemek 3 fő pozícióját és szerepüket (középső a király (King), mely uralja a királyságot, kereszt alakban a varázslók (Mage), melyeknek két színe van, védik a királyt és tartják a szövetséget a szomszédos királysággal, a sarkokon pedig a harcosok (Warrior), melyek 3 színűek és őrzik a határt, illetve szintén tartják a szövetséget a két szomszédos királysággal. Utána jönnek a szintek, felső lap (U face), felső szint (Top Layer), középső szint (Middle Layer), alsó szint (Bottom Layer) és az alsó lap (D Face). Majd az irányokat és a forgatások mértékét magyarázza el. Ezeket megismerve pedig egy rövid tesztet kell végigvinni, hogy megértettük, megjegyeztük-e az alapokat. A egész nagyon egyszerű és hasznos. A második tesztben már apró feladatokat kell végrehajtani, pontos utasítások alapján. Mindegyik szintet csak az előző elvégzése után kezdhetjük el.

Játék

Játékból négy fajtát találunk.
Color Memory: Egy oldalt két megadott színt kell a megfelelő pozícióba forgatni időre.
Pixel Puzzle: Megadott mintát kell kirakni egy oldalon időre.
Cube Crash: A leeső színeket kell forgatással eltalálni.
Cube Miner: A korábban említett figurákkal kell a kockán úgy vándorolni, hogy a megadott értéket összegyűjtve eljussunk a kijáratig adott lépésszámmal.

Ebből az utolsó a legérdekesebb, bár a hetedik szinttől már nagyon nehéz.

Kirakás

A főképernyőn a bal alsó ikon egy kis rakéta, ami segít kirakni a kockát. Egy jól összekevert kocka kirakható 30-40 lépésből, ami meglepett. A kirakás egyszerű, csak a megadott irányba kell forgatni a kockát (a középső színek felül fehér, bal oldalt kék, jobbra pedig narancs, mindig ez az alapállapot) majd a képernyőn mutatott forgatást kell elvégezni. A forgatás sebességét lehet állítani. Teljesen kezdőként is kb. 1 perc alatt kirakható. Ha elrontjuk a lépést, akkor ismét a megfelelő pozícióba kell fordítani a kockát, majd mutatja a következő forgatást. Természetesen a megtett lépéseket nem kell megismételni, a kocka mindig tudja az aktuális helyzetét és kiszámolja a megoldáshoz vezető lépéseket.

Világranglista

A főképernyőn alul középen a játékok statisztikáit látjuk, játékonként mutatja a világranglistát.

Stopper

A főképernyőn jobb oldalt pedig egy stopper található, mellyel le tudjuk mérni  hogy mennyi idő alatt és hány forgatás segítségével raktuk ki.

Összegzés

Sokkal többet kaptam, mint amit vártam. A kb. 9000 forintért nem csak egy remek minőségű kockát kapunk, amihez az alkalmazás segít kirakni a kockát, hanem sok oktató anyagot és több játékot is, kiterjesztve a kockában lévő lehetőségeket. Rég voltam ennyire elégedett egy termékkel. A kezdeti minimális zökkenőket bőven kárpótolja a kapott élmény.

Ami tetszett

  • Remek minőség, könnyen forgatható
  • Tökéletes alkalmazás (Androidon próbáltam)
  • Oktatóanyag
  • Több fajta játék
  • Ötletes töltés

Ami nem tetszett

  • A beüzemelést könnyebbé tenné egy angol nyelvű leírás
  • A pasztel színek helyett jobb lenne kicsit élénkebb színeket használni

Hol kapható

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

 

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr8114329391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása