Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Középkategóriás Bluetooth hangszóró meglepő teljesítménnyel és hangzással - Tronsmart Element Mega 40W - Teszt

2018. november 18. 20:33 - Kinai cuccok blog

Emlékszem a régi szép időkre amikor még walkmannel - a menőbbek már discmannel - sétáltak az utcán, vagy otthon egy kényelmes fotelben pihenve hallgattuk a kedvenc zenéinket. Ma is szeretünk zenét hallgatni, ahol csak lehet és erre sok új eszköz is rendelkezésünkre áll. Ma már minden mobiltelefon és táblagép rendelkezik Bluetooth kapcsolattal. Míg régebben fájl küldése-fogadásra használtuk, ma már ez megváltozott, hiszen a Bluetooth technológiát nagyon sok mindenre használhatjuk. Okos otthon csatlakoztatásra, kamerák csatlakoztatására, illetve audió eszközökkel való kommunikálásra. Most egy nagyon klassz vezeték nélküli hangszórót szeretnék bemutatni, a Tronsmart Element Mega 40w.

A doboz

A doboz egy kellemes, igényes megjelenést mutat. Már itt látszik, hogy nem egy olcsóbb, kevésbé minőségi termékről van szó. Ez a termék az árához képest nagyon jól mutat és szól. A doboz súlyán már érezni a minőséget.

Tartalmaz egy microUSB töltőkábelt, illetve egy 3,5mm-es jack csatlakozót és egy használati útmutatót.

Kinézet és használat

A műanyag hangszórót egy fém rácsos szerkezet öleli körbe, ami matt felületű. Felül találhatóak a kezelő gombok, amik érintés érzékenyek és világítanak. Akárcsak az egész hangszóró teteje egy keretben. Egy módváltó, egy előző és következő zene, egy lejátszás/megállítás és hangerő csúszka, illetve egy NFC ikont is. A termék hátulján egy 3,5mm jack bemenet, egy bekapcsoló gomb, egy microSD kártya foglalat és egy microUSB töltő csatlakozó található. Az alján pedig 2db gumírozott csúszásgátló talp van.

Három féle bemeneti mód közül választhatunk, Bluetooth, SD kártya illetve jack bemenet.

Nos ha van egy microSD kártyánk tele MP3 fájlokkal, akkor onnan letudjuk játszani kedvenc zenéinket. De ha laptopunkat szeretnénk összekötni és nincs benne Bluetooth, akkor jól jön a jack csatlakozós összeköttetés.

A Bluetooth verziója 4.2, ami körülbelül 20 méteres hatótávval bír.

Használata egyszerű. Bekapcsoljuk hátul, majd vagy NFC-vel, kábellel, vagy pedig Bluetooth segítségével megkeressük és párosítjuk az eszközt. A sikeres kapcsolódást hangjelzéssel nyugtázza. A Bluetooth párosítási láthatóságot a lejtászó gomb hosszanti nyomásával hozhatjuk elő, ilyenkor kék színben villog.

Beépített akkumulátorának köszönhetően a szabadban is használható.
Méretei: 193cmX57cmX82cm , súlya 662gramm.

Hangzás

Méretéhez képest nagyon szép és telt hangzása van. Amint megszólal, nem hiszünk a fülünknek! Szép erős mélyek, kellően szép közép és magas tartomány. Hangerőt illetően elég hangos, bár nagyobb hangerőn hajlamos a torzításra. A telt, mély, 3D-s hangzásról a beépített DSP processzor gondoskodik. A hangerőt változtatni egy érintő csúszkával lehet.

Hardver

A hangszóró egy 3300mAh-ás akkumulátorral szerelt, kb. 15 óra lejátszást ígér.

Bluetooth 4.2-vel kommunikál, így a kapcsolattal és az energia takarékossággal nem lesz gondunk. Kapott egy NFC-t is, amivel nagyon egyszerű lesz a párosítás.

A Tronsmart Element MEGA HiFi minőségű mélynyomója erőteljes hangzást biztosít 40W teljesítményig.

Összegzés

Egy jól megtervezett szépen dizájnolt, remekül használható hangszóró, ami hordozható is. Több féle bemenettel rendelkezik. Beépített NFC és világítós érintőpanelek. Az ára is elég barátinak mondható.

Ami tetszett

  • Jó hangzás erős mély
  • Praktikus méret
  • Beépített akkumulátor
  • Nfc
  • Megvilágított érintőpanel

Ami nem tetszett

  • Magasabb hangerőnél torzítás
  • Nincs equalizer
  • Nincs akkumulátor szint jelző

Hol kapható

newteq.eu

A tesztért köszönet Szűcs Tamásnak!

LájkoldFacebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr4914379880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása