Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Q80 gyerek telefon karóra és nyomkövető - Teszt

2019. január 17. 22:40 - Kinai cuccok blog

q80-gyerek-telefon-karora-es-nyomkoveto-teszt--gyermek-okosora-04.jpg

Az alábbi tesztben egy gyermek karóráról olvashattok. A teszt olyannyira autentikus, hogy valóban egy gyerkőc viselte (köszi Zazi!), így lentebb az elmúlt hét tapasztalatait olvashatjátok. Az óra egyben mobiltelefon is, hasznos funkciókkal felvértezve.

 

 

 

Kinézet, csomagolás

Egyszerű, rajzzal díszített dobozban érkezik, sugallva, hogy belül gyermekeknek szánt termék van. A leíráson kívül a töltésre szolgáló micro USB kábel található még a dobozban. Az óra szilikon szerű anyagból van, amely kellemes tapintású, ámde kissé vastag.

Az oldalán három gomb található, ezekről lesz még szó később. A másik oldalon a védőburkolat alatt a micro USB aljzat található a töltéshez. A kijelző fényben is jól látható.

Működési és használati tapasztalatok

A teljes funkcionalitáshoz szükségünk lesz egy sim kártyára minimális adatkerettel. A mini sim kártyát a hátlap levétele után az akkumulátor alatti tálcába tegyük. Első alkalomkor eléggé nehézkes az akksi kivétele, ügyeljünk rá, hogy ne sérüljön meg!


A következő lépés a mobil applikáció letöltése a telefonunkra iOS és Android rendszerre is megtalálható. Bár tud magyarul is az alkalmazás, a helyenként nem túl fényes fordítások miatt az angolt tanácsolom inkább. Ezután a hátulján lévő QR kód beolvasásával tudjuk párosítani az órát a telefonhoz. A QR kódot szintén vegyük le, hogy egy esetleges elvesztéskor más ne tudja használni.

Mint már az elején említettem az óra oldalán három gombot találunk, ezek az alábbi funkciókat kapták:


A felső gomb a bejövő hívás felvételére és a hívás kezdeményezésére szolgál, valamint a telefonkönyvet érhetjük még el a gomb rövid megnyomásával. A telefonkönyvben az alsó és felső gombbal navigálhatunk, majd a felső gomb hosszan tartó nyomásával kezdeményezhetünk hívást.
A középső gomb rövid megnyomásával kiléphetünk a telefonkönyvből, a hosszan tartó nyomással bekapcsolhatjuk az SOS funkciót. Ez azt jelenti, hogy az előzőleg megadott SOS számot automatikusan felhívja az óra. Két számot adhatunk meg SOS-ként, ha az elsőt nem veszi fel senki a másodikat hívja.
A harmadik gomb elvileg arra szolgál, hogy ha másik gyermeknél is van ilyen óra automatikusan hozzáadhatjuk, ezt sajnos másik eszköz hiányában nem tudtam tesztelni.
Mobil applikáció
Nagyon jól paraméterezhető az óra a mobilalkalmazásban. A teszt során az Androidos appot használtuk. Beállítható, a ne zavarjanak funkció, ez idő alatt nem lehet hívást fogadni a karórán, az iskolaidőben ez nagyon hasznos. Itt állítjuk be a telefonkönyvben megjelenő számokat, tudunk riasztást küldeni az órára, bekapcsolhatjuk a mikrofonját így hallható mi történik a gyermek közelében, illetve a GPS-nek és az adótornyos valós idejű lekövetésnek hála láthatjuk merre (és mennyit) mozog a csemete. Lehetőségünk van természetesen üzenetet is küldeni az órára.

Állíthatunk be egy virtuális kerítést, amennyiben ezt elhagyja az órát viselő, az applikációnak riasztást küld az eszköz. Amennyiben az akkumulátor 20% alá csökken szintén riasztást kapunk. Amennyiben a gyerkőc elhagyja vagy levesz az órát szintén kapunk értesítést 3 perc múlva.
A már-már szokásos lépésszámláláson túl alvás monitor is van az órában, ezt én nem tudtam kibogozni, mert valami egészen extrán annyit ír például, hogy „Sleep: 253 times”.

Akkumulátor

A 400 mAh akkumulátor egy feltöltéssel, folyamatos helymeghatározással, valamint az új eszköz ilyenkor szokásos full használata mellett, 1,5 napot bírt ki.

Összegzés

Ez valóban egy nagyon jó eszköz arra, hogy biztonságban tudjuk gyermekeinket. Azért is ajánlom, mert mégsem egy telefon, az ára is megfelelő, és a minimális adatfelhasználás miatt a havi költsége sem az eget veri. A kinézet teljesen jó sugárzik róla, hogy ez egy gyermek karóra.
Ha el tudjuk engedni az értelmezhetetlen alvásadatokat, mindenképpen ajánlott vétel.

Hol kapható

Akciósan 15 dollár körüli áron kapható az alábbi oldalakon:

GearBest

AliExpress

Ebay

Rengeteg féle gyermek okosóra kapható:

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

A tesztért köszönet murzil-nak!

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr7914555098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása