Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Megfizethető moziélmény - Excelvan CL720D LED Projektor - Teszt

2018. december 13. 23:16 - Kinai cuccok blog

excelvan-cl720d-led-projektor-00.jpgVolt már pár projektor a kezem között és nagyjából azt gondoltam, az olcsó sosem jó. Most az Excelvan CL720D után azonban változott a véleményem.

A dobozban található a kivetítő, távirányító, VGA kábel, tápkábel, RCA kábel, tartalék biztosíték és felhasználói kézikönyv.

Az Excelvan CL720D hasonló kialakítású, mint bármely más projektor. Elöl van az objektív és a távirányító érzékelő illetve két 5W-os hangszóró helyezkedik el a két oldalon. A robosztus felépítésű, több, mint 3 kg-os eszköz jó szerelési minőségről tanúskodik.

Tovább
Szólj hozzá!

Bluedio TM Bluetooth fejhallgató - Teszt

2018. december 12. 20:46 - Kinai cuccok blog

bluedio_tm_bluetooth_fejhallgato_3.jpgA Bluedio neve biztosan ismerősen cseng azoknak, aki böngészték már a kínai webáruházak polcait fejhallgató után kutatva, az egyik legnépszerűbb gyártó ebben a szegmensben. Ennek ellenére nekem még nem volt szerencsém kipróbálni egyetlen terméküket sem, ez változott meg a TM, vagy teljes nevén a Turbine Monitor megvásárlásával. A TM a gyártó egyik legújabb és legolcsóbb modellje, de az értékelések alapján talán a legjobb is. Igaz ez? Járjunk utána!

Tovább
Szólj hozzá!

Jumper Ezbook 3S - a mindennapi laptopom

2018. december 02. 15:30 - Kinai cuccok blog

Nem akartam sokáig laptopot, azt gondolván ha veszek, többet fogok dolgozni. Aztán eljött a pillanat, amikor mégiscsak vettem (ez nagyjából az volt, amikor elkezdtem ide teszteket írni). A munkaeszköz ily módon tesztalannyá is vált.

Kinézet

A laptop határozottan nem nagy. Mind a méretét, mind a súlyát nézve az ultrabook kategóriába sorolható. Mindössze 7,3 mm széles és 1,3 kg súlyú, ami hasonló a Samsung ultrabookjaihoz. Az ezüst színű műanyag ház nem gagyi hatású sőt a fekete billentyűkkel és a fekete trackpad-del határozottan jól mutat. Felül három apró led visszajelző, ezeken kívül más nincs is a felső részen. A kijelző kávája nem vastag kb. 7-8 mm. A zsanér középen biztosan tartja a kijelzőt, nem lötyög, nem mozog. Az alsó káva vastagabb, a bal oldalon helyezkedik el a 0,3 MP-es webkamera.

jumper-3s-02

Tovább
Szólj hozzá!

Terepre termett - JJRC Q39 távirányítós autó - Tesz

2018. november 27. 21:14 - Kinai cuccok blog

RC kocsi, akkumulátoros mini terepjáró

Nagyon szeretem a távirányítású autókat, a mostani tesztalany amolyan "játék felnőtteknek" stílusú autó. Nézzük mire is jutottunk egymással!

A méretes dobozt kibontva ezeket találjuk:

 • JJRC Q39 Highlander 1:12 RC Desert Truck
 • 2.4GHz kézi vezérlő
 • Kézikönyv
 • Szerszámkészlet
 • Alkatrészek
 • 7.4V LiPo akkumulátor
 • Akkumulátortöltő

A kézikönyv jó angolsággal íródott, bár pár dolgot kihagy. Ezekről kicsit később még írok. 

Szerelési minőség, felépítés

Meg kell vallani ez egy jól összerakott gép. A gumiabroncsok nagyszerűek, a lengéscsillapítók nagyok, a felépítmény eléggé strapabíró. A JJRC autója nagyon jól is mutat. Az autó első része független felfüggesztéssel rendelkezik. 

JJRC-Q39-Highlander-01

Tovább
Szólj hozzá!

Nem jó nekünk a kék sugárzás - Xiaomi TS Mijia Anti-Blue-Rays Protective szemüveg - Teszt

2018. november 21. 19:03 - Kinai cuccok blog

Xiaomi-szemuveg-3Amikor hosszabb ideig számítógép előtt ülünk, a szemünk hajlamos a gyors kiszáradásra illetve az elfáradásra. Az emberi szemet elérő és behatoló fény két külön részre oszlik: a 380 és 780 nm közötti hullámhosszú látható fényre, valamint a nem látható fényre. Ez az ultraibolya és az infravörös tartomány. Az UV fényről régóta tudjuk, hogy káros a bőrre és a szemre is. Ezekre általában megfelelő védelem a naptej és a napszemüveg. A látható kék ibolya fény is károsíthatja a szemet. Bár ez a fény kisebb energiájú az ultraibolyánál, gyakorlatilag mindenféle szűrés nélkül halad át a szemünkön, eljutva a retinához. Az ultraibolya fénynek csak a kb. 5 %-a jut el ugyaneddig.

A 380 és 500 nm közötti tartományban levő fény kék összetevőjét nagy energiájú látható (HEV) kék fénynek nevezzük. A 380 és 440 nm közötti hullámtartományban levő kék ibolya különösen káros hatású, és valószínűsíthetően a retinában a nagy energiájú beeső fény által okozott kár, a fotoretinitisz egyik oka. (forrás: Zeiss)

Érdekes adat, hogy a szemünket 30-szor annyi kék fény éri egy átlagos borús napon a szabadban eltöltött egy óra alatt, mint egy monitor előtt töltött ugyanennyi idő alatt. A tesztünk alanyát éppen ezért elsősorban a szemfáradtság ellen javaslom. Informatikusként én is sokat ülök a monitor előtt, így jó tesztalany voltam a feladatra.

Tovább
Szólj hozzá!

Középkategóriás Bluetooth hangszóró meglepő teljesítménnyel és hangzással - Tronsmart Element Mega 40W - Teszt

2018. november 18. 20:33 - Kinai cuccok blog

Emlékszem a régi szép időkre amikor még walkmannel - a menőbbek már discmannel - sétáltak az utcán, vagy otthon egy kényelmes fotelben pihenve hallgattuk a kedvenc zenéinket. Ma is szeretünk zenét hallgatni, ahol csak lehet és erre sok új eszköz is rendelkezésünkre áll. Ma már minden mobiltelefon és táblagép rendelkezik Bluetooth kapcsolattal. Míg régebben fájl küldése-fogadásra használtuk, ma már ez megváltozott, hiszen a Bluetooth technológiát nagyon sok mindenre használhatjuk. Okos otthon csatlakoztatásra, kamerák csatlakoztatására, illetve audió eszközökkel való kommunikálásra. Most egy nagyon klassz vezeték nélküli hangszórót szeretnék bemutatni, a Tronsmart Element Mega 40w.

Tovább
Szólj hozzá!

Három elektromos roller egymás ellen? A Xiaomi M365, Ninebot ES2 vagy az ETWOW lesz a nyertes? - Teszt

2018. október 30. 22:43 - Kinai cuccok blog

Három darab elektromos roller tesztet szeretnék bemutatni nektek.

Ma már mindenki rohan, egyre többen kerülik a tömegközlekedést, de autóval nagyon nehéz a nagyobb városok, főleg Budapesten közlekedni. Sok az ápolatlan, agresszív, veszélyes ember a tömegközlekedésen.
Sajnos nem egyszer voltam szemtanúja ennek-annak, emiatt elhatároztam, hogy vásárolok egy elektromos rollert.
Annak idején 2 éve, nem volt ekkora választék mint ma van. Így vagy egy 40kg-os vas monstrumot vásárolok vagy Etwow Boostert. Nos én 165cm magas és 55kg-os emberke vagyok, így szóba sem jöhetett a 40kg-os roller. Nem volt rossz vezetési élménynek, de cipelni ide-oda katasztrófa. Eddig közel 7000km-mentem a 2 éves rolleremmel, így úgy érzem elég nagy tapasztalattal rendelkezem.

Elsőnek egy Xiaomi M365, majd egy Ninebot ES2 és végül egy Etwow booster.

Xiaomi M365

Kezdeném az egyik kedvencemmel, a közkedvelt Xiaomi M365-el. Miért is ezzel? Egyrészt egy nagyon jól összerakott, szép megjelenésű ügyes rollerről van szó, aminek az ára is kedvező.

Tovább
1 komment

Hogy rakd ki a Rubik kockát 1 perc alatt!!! - Xiaomi Giiker Bluetooth Magic Cube - Teszt

2018. október 28. 20:59 - Kinai cuccok blog

Mostanában kevés dolgot vártam úgy, mind az okos Rubik kockát. Mindig is csodáltam a zsenialitását. Sokszor próbáltam, de magamtól nem tudtam, könyvek, de még androidos alkalmazások sem segítettek igazán benne. Így felvillanyozott a lehetőség, hogy egy olyan kockát rendelhetek, mely tudja követni a forgatásokat és meg tudja mutatni, hogy is kell kirakni. Ezt vártam tőle, de az eredmény ettől sokkal több lett! Nézzük, mit is tud az okos kocka!

Doboz

A megszokott szürke nejlonzacskó egy fekete dobozt rejtett, melyen minimális infó van, az is kínai nyelven. Elől a kocka képe látható, Giiker felirattal, két oldalt található QR kód, mely a Xiaomi kínai oldalára visz, hátul pedig egy három lépéses útmutató, melynek középső QR kódja a Kínában népszerű WeChat oldalát nyitja meg. Alul már található pár technikai infó, de az is kínai nyelven. Ha csak ennyit látnék egy áruház polcán, nem biztos hogy megvenném. Meglépő, hogy nincs rajta sem Xiaomi felirat, sem logó, annak ellenére hogy a Xiaomi nevével hirdetik a terméklapon. És mivel Xiaomi, bátran nyomtam rá az előrendelésre.
A dobozban a kockán kívül egy fejhallgató szerű csatlakozó van, melynek microUSB portján keresztül tölthető a kocka. A fura csatlakozó két oldalt található tüske segítségével tölti a készüléket. Ötletes megoldás, jól néz ki és jól működik! MicroUSB csatlakozót viszont nem tálalunk a dobozban, nem nagy dolog, de bele tenni sem lenne az.

 

Kinézet

A kocka felépítése nem rejt meglepetést. A rajta lévő matricák formája az elemek pozícióján megfelelően egyedi. A sarkokon egy oldalt erősen lekerekített négyzet, a szélén levő középső kockák a belső felén lekerekített négyzetek, középen pedig minden oldalról lekerekített négyzet van. Azért emeltem ki így a formákat, mert a használatban segítséget jelentenek. A kocka színei inkább pasztel színek, a fehér, sárga, kék, zöld rózsaszín és narancs. Kicsit élénkebb színek jobbak letten volna, de esztétikailag jól mutatnak. A kocka nagyon könnyen forgatható, versenykocka szerű, oldalai egy ujjal is elfordíthatóak.

Beüzemelés

A használatba vétel nem ment könnyen, mivel a doboz és a rövid használati utasítás kínaiul van. A leírásban szereplő QR kód ismét a WeChat alkalmazást nyitja meg. Az egyetlen angol szó a Giiker volt, arra rákeresve viszont azonnal megtaláltam az alkalmazást, mely SuperCube néven fut (érdekes módon "Geeker" néven is ezt dobja fel). Az alkalmazás sok, számára lényegtelen dologhoz kér hozzáférést, helyadatok, telefon és tárhely, sosem örülök az ilyennek. Szerencsére ezek közül megelégszik a helyadatokkal is. A nélkül viszont nem fog tudni kapcsolódni.
Az alkalmazás is kínai nyelven indul, ami kezdett megijeszteni, de szerencsére hamar angolra váltott. A kockához szeretett volna kapcsolódni a telefonnal, de alapból nem sikerült. Mozgattak, hátha attól bekapcsol, de úgy sem ment. Kis idő múlva előjött egy leírás, hogy miket próbáljak meg. Szerencsére ott volt az is, hogy teljesen töltsem fel és kapcsoljam be a GPS-t, így egy fél órára a töltőre raktam. Töltés után az alkalmazás gond nélkül kapcsolódott, annak ellenére, hogy nem adtam hozzá a Bluetooth eszközök közé. (Pedig ott is megjelenik)
A kocka és az alkalmazás egymásra hangolódott, indulhat a móka!

Használat

Az alkalmazás

Beállítások

Az alkalmazás fő képernyőjének bal felső sarkában egy kinyitható sáv található, melynél kikapcsolható a hang, lekérhetjük az alkalmazás verzióját (jelenleg 2.1.0) és a nyelv váltás található (Angol és Kínai).

Profil

A jobb felső sarokban a kocka sziluettje visz a profil oldalunkra. A profil oldalunkon a törpe ikon alatt láthatjuk a nevünket és az egyedi azonosítónkat. Alatta a kocka képe (mely forgatható) az aktuális pozíciókat megjelenítve. Lentebb átnevezhetjük a generált nevünket, mutatja az összes pörgetés számát és a telefon töltöttségét, valamint a kocka szoftverének a verzióját. (Firmware edition 35).
Lent pedig szét lehet kapcsolni és alap helyzetbe lehet állítani a kockát.

A fő képernyőre visszatérve választhatunk a tanulás (Learn) és a játék (Game) között.

Tanulás

A tanulásnál 8 oktató játék van. mindegyiknél választható a tanulás és a teszt között. A tanulásban játékosan bemutatja az elemek 3 fő pozícióját és szerepüket (középső a király (King), mely uralja a királyságot, kereszt alakban a varázslók (Mage), melyeknek két színe van, védik a királyt és tartják a szövetséget a szomszédos királysággal, a sarkokon pedig a harcosok (Warrior), melyek 3 színűek és őrzik a határt, illetve szintén tartják a szövetséget a két szomszédos királysággal. Utána jönnek a szintek, felső lap (U face), felső szint (Top Layer), középső szint (Middle Layer), alsó szint (Bottom Layer) és az alsó lap (D Face). Majd az irányokat és a forgatások mértékét magyarázza el. Ezeket megismerve pedig egy rövid tesztet kell végigvinni, hogy megértettük, megjegyeztük-e az alapokat. A egész nagyon egyszerű és hasznos. A második tesztben már apró feladatokat kell végrehajtani, pontos utasítások alapján. Mindegyik szintet csak az előző elvégzése után kezdhetjük el.

Játék

Játékból négy fajtát találunk.
Color Memory: Egy oldalt két megadott színt kell a megfelelő pozícióba forgatni időre.
Pixel Puzzle: Megadott mintát kell kirakni egy oldalon időre.
Cube Crash: A leeső színeket kell forgatással eltalálni.
Cube Miner: A korábban említett figurákkal kell a kockán úgy vándorolni, hogy a megadott értéket összegyűjtve eljussunk a kijáratig adott lépésszámmal.

Ebből az utolsó a legérdekesebb, bár a hetedik szinttől már nagyon nehéz.

Kirakás

A főképernyőn a bal alsó ikon egy kis rakéta, ami segít kirakni a kockát. Egy jól összekevert kocka kirakható 30-40 lépésből, ami meglepett. A kirakás egyszerű, csak a megadott irányba kell forgatni a kockát (a középső színek felül fehér, bal oldalt kék, jobbra pedig narancs, mindig ez az alapállapot) majd a képernyőn mutatott forgatást kell elvégezni. A forgatás sebességét lehet állítani. Teljesen kezdőként is kb. 1 perc alatt kirakható. Ha elrontjuk a lépést, akkor ismét a megfelelő pozícióba kell fordítani a kockát, majd mutatja a következő forgatást. Természetesen a megtett lépéseket nem kell megismételni, a kocka mindig tudja az aktuális helyzetét és kiszámolja a megoldáshoz vezető lépéseket.

Világranglista

A főképernyőn alul középen a játékok statisztikáit látjuk, játékonként mutatja a világranglistát.

Stopper

A főképernyőn jobb oldalt pedig egy stopper található, mellyel le tudjuk mérni  hogy mennyi idő alatt és hány forgatás segítségével raktuk ki.

Összegzés

Sokkal többet kaptam, mint amit vártam. A kb. 9000 forintért nem csak egy remek minőségű kockát kapunk, amihez az alkalmazás segít kirakni a kockát, hanem sok oktató anyagot és több játékot is, kiterjesztve a kockában lévő lehetőségeket. Rég voltam ennyire elégedett egy termékkel. A kezdeti minimális zökkenőket bőven kárpótolja a kapott élmény.

Ami tetszett

 • Remek minőség, könnyen forgatható
 • Tökéletes alkalmazás (Androidon próbáltam)
 • Oktatóanyag
 • Több fajta játék
 • Ötletes töltés

Ami nem tetszett

 • A beüzemelést könnyebbé tenné egy angol nyelvű leírás
 • A pasztel színek helyett jobb lenne kicsit élénkebb színeket használni

Hol kapható

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

 

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

Szólj hozzá!

Legyél te is drón pilóta! - Xiaomi Mitu Wifi Drón - Teszt

2018. augusztus 24. 14:09 - Kinai cuccok blog

720P-s élő videó képpel, FPV quadcopter

A Xiaomi MITU részlege egyebek között a játékokért fejlesztéséért is felel. Tesztünk következő alanyát - bár a gyártó is játéknak titulálja - használat közben nem csak annak éreztem. A Xiaomi nem titkoltan a DJI Tello ellenfelének indította a MITU drónt szórakoztató funkciókkal felvértezve.

Csomagolás

A Xiaomi Mitu akkumulátorral, töltőkábellel, 6 rotorral, védőkeretekkel érkezik. A doboza szép színes, játékot sugalló.

xiomi_mitu_dron_01

A Xiaomi Mitu 91 × 91 × 38mm méretével elég kicsi és csak 88g súlyú. Wifi és bluetooth kapcsolatokat kezel, okostelefonnal vagy külön megvásárolható vezérlővel irányítható (ezt nem próbáltam). Elöl található a kamera, amely 2 MP-es és 30 fps-sel képes 720 videókat rögzíteni, valamint 1600 × 1200 képpont felbontású fotókat. Az egyik oldalán a ki- és bekapcsoló, a másikon az akku kivételét segítő gomb található.

A kamera alatt egy infravörös szenzor, amely harci módban lesz használva. Ez azt jelenteni, hogy ha egy barátunknak is van egy MITU drónja hatalmas légicsatákat vívhatunk egymással. Az alkalmazáson belül egy virtuális hatókört láthatunk. Így, amikor megcélozzuk a másik Mitu drónt és tüzelünk, találatkor megrázkódik a célbavett drón és ezt a képernyőn is látni lehet. Alul egy ultrahangos szenzor található, ez felel a magasságtartásért, a motorok szénkefések, oldalról tudjuk felpattintani rá a csomagolt védőkeretet.

xiomi_mitu_dron_02

Használat

Összeszerelés és feltöltés után már használható is a masina. Olyannyira egyszerű kezelni, hogy erről nem is írnék litániákat. A telefonra fel kell telepíteni a Xiaomi Mitu appot (Androidra és iOS-re is ingyenesen beszerheztő). A csatlakoztatáshoz keressünk rá a wifi kapcsolatokon belül a drónra (a kezdeti jelszó 123456789). Majd mehet is a móka. Az alkalmazáson belül megtalálhatóak a virtuális joystickok, de a telefon mozgatásával (a telefon gravitációs érzékelőjével is) is repülhetünk, ez nálam valamiért 10-ből 4-szer nem ment. Vannak dedikált gombok a drón fel- és leszállásához, valamint egy gomb a kézből felszálláshoz is. Pár perc alatt minden elsajátítható és remek móka tud lenni bel- és kültéren egyaránt.

A vezérlés elég könnyű, ami furcsa az a gyors megindulás és a megállás. A lebegést stabilan hozza. A maximum magasság 25m, ez állítható az applikációban. A belső tárhely 4 GB, ide rögzíti a képeket és a videókat az eszköz. A letöltéshez az USB-s kapcsolatot ajánlom, mielőtt megőrülnétek, mert nem sikerült túl fényesre a wifin át töltögetés. 

A Xiaomi elvileg dolgozik még azon, hogy programozható legyen az eszköz, ahogyan a versenytársnál. Ha ezt sikerül megoldani mindenképpen a legjobb lesz ár/teljesítményben, enélkül azért azt kell mondjam a DJI megoldása jobban tetszik (bár az ára is magasabb kb. 15.000 Ft-tal). Ajánlom ezt az eszközt azoknak, akik még csak most ismerkednek a drónozással, illetve azoknak is akik már régóta művelik, de elkél egy játékszer is a profi drónjuk mellé.

Ami tetszett:

- beépített memória
- nagyon stabil, könnyű kezelni
- nagyon szimpatikus ár

Ami nem tetszett:
- a fizikai kontroller nekem hiányzott
- nincs EIS (elektronikus képstabilizálás)
- eléggé fapados még az applikáció

Hol kapható

A Xiaomi Mitu drón már 20 ezer forint alatt elérhető. 
A GearBesten Priority line szállítási móddal Áfa  és Vám mentesen rendelhető!

Gearbest

Banggood

AliExpress

Ebay

A tesztért köszönet Murzil-nak!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!  

A Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

Szólj hozzá!