Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Három elektromos roller egymás ellen? A Xiaomi M365, Ninebot ES2 vagy az ETWOW lesz a nyertes? - Teszt

2018. október 30. 22:43 - Kinai cuccok blog

Három darab elektromos roller tesztet szeretnék bemutatni nektek.

Ma már mindenki rohan, egyre többen kerülik a tömegközlekedést, de autóval nagyon nehéz a nagyobb városok, főleg Budapesten közlekedni. Sok az ápolatlan, agresszív, veszélyes ember a tömegközlekedésen.
Sajnos nem egyszer voltam szemtanúja ennek-annak, emiatt elhatároztam, hogy vásárolok egy elektromos rollert.
Annak idején 2 éve, nem volt ekkora választék mint ma van. Így vagy egy 40kg-os vas monstrumot vásárolok vagy Etwow Boostert. Nos én 165cm magas és 55kg-os emberke vagyok, így szóba sem jöhetett a 40kg-os roller. Nem volt rossz vezetési élménynek, de cipelni ide-oda katasztrófa. Eddig közel 7000km-mentem a 2 éves rolleremmel így úgy érzem elég nagy tapasztalattal rendelkezem.

Elsőnek egy Xiaomi M365, majd egy Ninebot ES2 és végül egy Etwow booster.

Xiaomi M365

Kezdeném az egyik kedvencemmel, a közkedvelt Xiaomi M365-el. Miért is ezzel? Egyrészt egy nagyon jól összerakott, szép megjelenésű ügyes rollerről van szó, aminek az ára is kedvező.

Ez a roller egy picit magasabb, mint a megszokott rollerek. A kormányoszlop kellően vaskos, nem túlzó. Elől hátul led lámpa. Ez a típus rendelkezik gyárilag csengővel, tárcsafékkel és felfújható kerekekkel. Sajnos a rugózás ebből a típusból kimaradt, bár a felfújható kerekek eléggé ügyesen elnyelik a rossz útból eredő rázkódást.

A tárcsafék különösen nagy előny egy olyan járgánynál, ami 25-30km/h sebességgel száguldozik. Fékből 2db van, egy tárcsafék és egy motorfék. Van hozzá mobilos alkalmazás, akksi-cella feszültség szintet lehet nézni, állítgatni a motorféket, amiből 3 féle is van, gyenge-közepes-erős. Ha gurulunk le egy leejtőn szépen fékez, így tölt is vissza. De bekapcsolt tempomatnál tartja a sebességet és szintén tölt vissza. Kellően gyors roller, alattam 28km/h (55kg) sebességgel száguld.
Az alkalmazás mér még fogyasztást, sebességet ,stb. ami jó ötlet, mert sajnos a rolleren a kijelzőt kispórolták! Amit nem igazán értek, hogy miért!?Helyette pár darab led pötyike jelzi az akkumulátor szintet, illetve ha be van kapcsolva az Eco mód. (Sebesség korlátozás)

Az akkumulátor alul a talpunk alatt található, ami Samsung akksi cellákat rejt. A töltési idő kb. 5 óra.

Ez a roller körülbelül 20-25km hatótávot tud megtenni egy feltöltéssel. Ez persze sok mindentől függ, testsúly, szél erőssége, emelkedők, stb. de a reálisan 20km.

Hátul piros féklámpa világít. Itt jól látszik a tárcsafék.

A roller egyébként eléggé jól hekkelhető, aki szereti az ilyesmit. Már lehet színes kijelzőt rakni rá, illetve a firmware hekkeléssel, gyorsabb lesz, stb. Bár nem ajánlott a firmware babrálása, mert garancia vesztéssel jár. Mint minden rollernek, ennek is megvannak a maga hibái. A csavarok időnként kilazulnak, defekt, 1-2 típusnál akksi celláinak leszakadása, bár azt olvastam, hogy ami Április utáni gyártású, azzal nincs gond. Előfordul még sárvédő törése és záró csavar törése.

Egy elég erős rollerről van szó. Én meglepődtem amikor kipróbáltam. Emelkedőn szépen felvitt. Sípszó jelzi, ha bekapcsol a tempomat. Munkába járáshoz, vagy csak a városban szaladgálni vele tökéletes választás lehet.

Azonban van kettő dolog, ami nem igazán tetszett. Egy egyik, amikor el szeretnénk indulni, elég erősen meg kell lökni, hogy elinduljon, illetve az összecsukás.

Összecsukott állapotban sajnos vállra felkapni nem lehet, de kézben lehet vinni. Ez inkább akkor lehet gond, amikor boltba bemegyünk vele. Sajnos ha lemerülne, nehéz vele haza rollerezni ezért figyeljünk oda. Kettő színben kapható: Fehér illetve a fekete.

Egy kis gyári adat

-8.5” kerekek.

-25km/h sebesség, eco módban 18km/h.

-30km hatótáv.

-250wattos motor, ami időnként tud 500wattot leadni.

-280wh akkumulátor

-12.5kg a súlya

Végszó

Mindenkinek szívesen ajánlom. Szerethető roller. Jól használható, ha odafigyelünk rá.  Az ára verhetetlen, itthoni vásárlással kb 130,000ft. Kínából rendelve 100-110 ezer forint.  Biztos boldoggá teszi a jövendőbeli gazdáját.

Pro:                                    Kontra:

- Hatótáv                               - Felfújható kerék

- Sebesség                           - Kijelző hiánya

- Könnyű                               - Töltési idő lehetne rövidebb    

- Jó árazás                            - Picit nagy

- Jó nyomaték                      - Idegesítő hibák időnként

Hol kapható

GearBest

Banggood

Hazai beszerzés

M365 - XiaomiShop

 

A következő roller a Ninebot ES2 dupla akkumulátoros kivitel

Sajnos ez a típusú roller kevés ideig volt a kezeim között, de aki sokat használ elektromos rollert az tudni fogja, hogy miket kell figyelni. Ez a roller számomra egy picit furcsa roller. Miért is?  A kormányoszlop nekem nagyon magas és orrnehéz, túlzóan vastag, mert a kormányoszlopban található az akkumulátor is. Igen, mert ehhez a rollerhez vásárolható egy külső akkumulátor is ami megnöveli a hatótávot, illetve a nyomatékot is. Így akár 45km hatótávolságot is kaphatunk. Sajnos a magassága nem állítható. Viszont rugózásból jól állunk. Kapunk is belőle 2-dbot. Egyet elől, egyet hátul. A teszt alanynál a rugózás elég keményre volt állítva így nem éreztem azt a finomságot mint a saját Etwow rolleremnél. (Állítható a hátsó rugózás erőssége). A szokásos fékek, bár itt nincs tárcsafék, csak fizikai fék, ami a hátsó kereket, fogja meg (mint a hagyományos rollernél) illetve az elektronikus motorfék. Itt is ugyanaz az elv, mint a Xiaomi rollernél, leejtőn leguruláskor illetve bekapcsolt tempomatnál nem fog gyorsabban gurulni a roller, hanem szépen visszatölt.

Jól látszik, hogy még egy mobiltelefon tartó is elfér a kormányon, ami jól jöhet. Bal oldalt a fék, jobb oldalon pedig a gáz kar található. Plusz egy utólagos ledes lámpa . Bár van gyári ledes lámpája de nem túl erős. Én még nem találkoztam olyan rollerrel, aminek elég erős lámpája lenne.

Extrákból kapunk bőven. Színes kijelzőt, alul RGB -ambient világítást, telefonos alkalmazás vezérlést, extra akkumulátor csatlakozási lehetőséget és első-hátsó led lámpát. Sajnos a kijelző hiányos. Csak az akkumulátor szintet, sebességet, Bluetooth kapcsolatot és a hibákat tudja mutatni. Nem értem, hogy miért maradt ki, hogy mennyi km-et tettünk meg aznap. Bár a telefonos alkalmazás mindent tud.

Én a dupla akkumulátoros kivitelt próbálhattam ki. Nagyon nagy  nyomaték illetve sebesség állt így a rendelkezésre. Értelemszerűen, ha csak egy akksival használjuk a hatótáv és a nyomaték csökken így vele együtt a sebesség is. 33km/h sebességet mutatott alattam. Ami azért azt kell mondjam nagyon is jó! A roller súlya kellemes. Mindössze 12kg, 100kg-ig terhelhető. A gyári egy akkumulátoros kivitel körülbelül 20-25km megy el egy töltéssel és 25km/h a végsebessége. Azt hiszem ez is elégé remeknek mondható.

Bár ennek a rollernek is megvannak a hibái. Csavar lazulások, idő korai amortizálás jelei, nyáron a nagy melegben a kormány felhevülhet és mivel ott vannak az akkumulátorok, azok is felhevülnek és a roller nagyon csúnyán leveszi a teljesítményt. Ez leginkább sebességben és hatótávban vehető észre. Pl nem megy 25km/h-val csak 15-20km/óra sebességgel. A lábtartó gumis burkolatú, így nem csúszik. A roller kapott egy kis kitámasztó lábat hasonlóan a Xiaomi rolleréhez.

Így ha meg kell állnunk egy pillanatra, nem kell összecsukni a rollert. A dupla akksinak hátránya is van, még több súly nehezedik a kormányra illetve a töltési idő is megnövekszik. Így  a rollerünk akár 5-6 órára is pihenhet. Sajnos még nem tudni, hogy mennyire lesz strapabíró a roller, hiszen nincs túl régóta a piacon.

Végszó

Aki kisebb rollerre vágyik, mint a Xiaomi, illetve tetszik neki a dupla akkumulátoros kivitelre való bővíthetőség, a gyorsabb sebesség, a szenzációs dekor világítás, a rugózás, az imádni fogja ezt a rollert. Ügyesen megoldott a külső akkumulátor csatlakozás. Egyszerre tölthető a kettő akkumulátor, illetve a telefonos alkalmazás is látja külön-külön, de az okos rendszernek köszönhetően egyszerre használja a kettő akkumulátort. Ez azért egy remek dolog. Egyszerre használódnak el, kevés ilyenről tudok... Nem is igazán tudnék nagyon rosszat mondani a rollerről. Akinek talán nem tetszik a Xiaomi M365, annak tökéletesen megteszi a Ninebot ES2. Pozitívum, hogy jobban összecsukható, így autóban jobban elfér.

A tömörgumikon kívüli nem igazán van kopó alkatrész ami miatt aggódnunk kellene. Úgy gondolom egy tartós roller lehet a mindennapi használat során.

Gyári adatok:

 • 25km/h sebesség, 20-25km hatótáv ( Dupla akksinál 33km/h illetve 45km hatótáv)
 • 12kg súly
 • 5.2Ah akkumulátor
 • Töltési idő 3-4óra
 • Dupla akksival 8 óra

 

Pro:                                                                           Kontra:

- Könnyű 12kg                                                        - Orrnehéz

- Jó hatótáv és sebesség                                       - Kijelzőn lehetne bővebb információ

- Színes ledek és kijelző                                        - Töltési idő

- Tömörgumi                                                            - Csavar lazulások

- Telefonos alkalmazás                                          - Nem állítható kormány magasság

- Elől-hátul rugózás                                                - Kevés tapasztalat

- Jó árazás (Kínából 120,000 Ft + pót akkumulátor)

Ninebot ES2

GearBest

Banggood

 

ETWOW Booster

A végére hagytam szándékosan a saját rolleremet. Ez egy Etwow booster, Magyarországon  Futurer rollerként ismerhető. Alumínium váz és csak kevés műanyag alkatrészből áll. Talán ami szerethető benne, hogy nem tűnik elektromos rollernek. Ez nem egy rossz hátrány. 10.9kg a súlya, tehát nagyon könnyű. Teljesen gondozás mentes. A gázkar+ fékkar nem potméter, mint a többi roller esetében, hanem egy mágneses (indukciós) érzékelés alapján működő cucc. Így sosem fog kikopni. Teljesen összecsukható, még a kormány markolat is.

Vállpánt külön vásárolható meg hozzá, amivel bárhova magunkkal vihetjük a vállunkon. 120kg-ig terhelhető.

Remek Lcd kijelzője van, minden információt mutat, ami fontos lehet számunkra. Sebesség, akkumulátorszint, összesen megtett km és napi számláló, lámpa bekapcsolt állapota, illetve hőmérséklet. Az első ledes fényszóró és az lcd kijelző háttér világítása fényérzékelős, így nem kell kapcsolgatnunk.

500 Wattos motorral szerelt, így kellően gyors és erős. 30km/h sebességre képes és 25-30km hatótáv hozható ki belőle. Nekem a nagy nyári melegben 29.3km hatótávot sikerült kihoznom úgy, hogy lassan már 2éves és több mint 6,000km van a rollerben. Itt is többféle fék rendszer van, egy szokásos motorfék és egy a sárvédőre taposó fék, amiben van egy kis turpisság. Nem csak a kereket fékezi le fizikailag, hanem a motor polaritását megfordítja egy pillanatra és így a motor is segít fékezni. 

A hegymászási képessége 20%-os. 7.5Wh/ km a fogyasztása, ami nagyon-nagyon kevés. Ez abból is látszik, hogy a 6.5Ah-ás akkumulátor képes 30km hatótávot megtenni egy töltéssel. A töltési idő nevetségesen kicsi. 1.5-2 óra. Így amíg megvacsorázom és pihenek egy picit már 100% rendelkezésre áll. Itt jól látszik a 6,000km nyoma :)

 

Sajnos nem sokat lehet olvasni erről a rolleről. Sokan azt hiszik, hogy sima roller és amikor elsuhanok előttük mindenki csak néz. Vicces szokott lenni.

A motoron lévő gumi légbuborékos tömör gumi. A hátsó pedig kemény tömör gumi. Lehet vásárolni hozzá másféle kereket csapággyal együtt van. Túl vagyok a 6,000km-en, eddig komoly bajok nem voltak vele. Első lengéscsillapító csere volt, ami pár ezer forintos költség. (Saját hibámból adódóan) A motort tartalmazó keréken a gumit cseréltettem, mert a sok kilométer már látszott rajta. Más típusú rollernél is hallottam, hogy a kormány nyikorog. Ennél is volt, de a szervízben megoldották. Rendes hivatalos szerviz van itthon, a legapróbb csavaron, kábelen át minden van nekik raktáron. Így, ha esetleg mégis valami nagy baj lenne, azonnal van raktáron. A srácok a szervizben ügyesek, fejlesztettek dupla motoros kivitelt is, ami brutális nyomatékot képes leadni. Illetve dupla akkumulátoros verziót is, amivel 60km hatótáv érhető el. Persze nincs olyan szépen megoldva, mint a Ninebot rollernél. Dupla akksi esetén a kormányoszlop alján egy szép táskában van egy pótakksi. De ez annyira picike, hogy nem igazán vehető észre. Viszont a töltése külön-külön történik az akksinak. A rugózás nagyon jó, én megjártam vele a Hármashatár-hegyet is. Persze voltak pillanatok, amikor tolnom kellett, mert nem bírt felmenni, de meglepődtem én is, hogy mikre képes. Én naponta járok vele munkába, illetve kirándulni is ezzel járok, tehát használom rendesen.

A keskeny kerekek a nedves úton szeretnek csúszkálni, illetve van 1-2 dolog amit nem igazán értek, pláne, hogy a fentebb említett rollerek mind tudják. Ebben is van tempomat és motorfék. De sajnos a motorfék itt nem kapcsol be, ha gurulunk egy dombról vagy bekapcsolt tempomattal gurulunk a dombról. Itt a bal ujjunkkal kell húzni a fékkart ami fékez, illetve tölti is vissza az akkumulátort, amit elég hatékonyan tesz. A tempomat nehezen kapcsol be, szinte csak teljes sebességnél hajlandó, mert ha picit is inog az ujjunk, pl. rossz útnál akkor, mindig vagy gyorsabban vagy lassabban megyünk és így nem fog bekapcsolni a tempomat. Ezt megoldhatták egy volna, egy gombnyomással. Nincs telefonos alkalmazás, így nem tudjuk az akkumulátor élettartalma hol tarthat.

Rosszat nem tudnék mondani a rollerről. Talán az ára az, 330.000ft.

Érezni, hogy ez egy prémium termék és valóban időtálló.  Hiszen sok ezer kilométer van a rolleremben és még mindig a gyári szinten teljesít. Összecsukva egészen picike. Sok szép színben kaphatóak.

Végszó

Egy erős, gyors nagyon jó városi roller. Hozza a gyártó által megadott adatokat. Gyorsan tölthető, kiváló kijelzője van. Vannak már újabb modellek, amiknek színes a kijelzőjük, nagyobb akksijuk van, többet is mennek egy töltéssel.

Melyiket ajánlom? Kicsit talán nehéz a döntés, hiszen mind a három roller kiváló és mindegyiknek vannak hiányosságai. De az én szívem az Etwow roller felé hajlik. Kisebb, könnyebb, ha lemerülne haza tudok rollerezni vele, nagy hatótáv, gyors, többféle kerék vásárolható csapággyal együtt vannak. Gyors töltési idő és hosszú élettartam. Nagyon minimális karbantartás-hibázási faktor. Vállamra tehető a pánttal, így nem gond ha cipelni kell.

Pro:                                                                           Kontra:

- Gyors töltés                                                           - Nehezen bekapcsoló tempomat

- Fényérzékelős lámpák                                        - Gyenge első fényszóró

- Beépített duda                                                     - Motorfék csak kézi bekapcsolású

- Jó rugózás                                                             - Nincs telefonos alkalmazás

- Könnyű                                                                  - Drága kiegészítők

- Gondozás mentes                                                - Drága extra akkumulátor

- Jó sebesség/hatótáv                                           - Akku cella információk nem nyerhetőek ki,az alkalmazás hiánya végett

- Teljesen összecsukható                                      - Kicsit túlárazott

- Kormány magasság állítható

- Jó akkumulátor élettartam

- Fékezéskor visszatöltés

- Teljesen alumínium

- Magyarországi teljes komplett szerviz

- Hosszú garancia idő

- Eco mód többféle

- Légbuborékos első és tömör hátsó kerék

 

Xiaomi és Etwow

 

Etwow és a Ninebot Es2

Hol kapható

Futurer.hu

 

Külön köszönet a tesztért és a képekért: Szabolcsnak és Gy. Gábornak

A tesztért pedig köszönet Szűcs Tamásnak!

 

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

Az Elektromos rollerek és Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

1 komment

Hogy rakd ki a Rubik kockát 1 perc alatt!!! - Xiaomi Giiker Bluetooth Magic Cube - Teszt

2018. október 28. 20:59 - Kinai cuccok blog

Mostanában kevés dolgot vártam úgy, mind az okos Rubik kockát. Mindig is csodáltam a zsenialitását. Sokszor próbáltam, de magamtól nem tudtam, könyvek, de még androidos alkalmazások sem segítettek igazán benne. Így felvillanyozott a lehetőség, hogy egy olyan kockát rendelhetek, mely tudja követni a forgatásokat és meg tudja mutatni, hogy is kell kirakni. Ezt vártam tőle, de az eredmény ettől sokkal több lett! Nézzük, mit is tud az okos kocka!

Doboz

A megszokott szürke nejlonzacskó egy fekete dobozt rejtett, melyen minimális infó van, az is kínai nyelven. Elől a kocka képe látható, Giiker felirattal, két oldalt található QR kód, mely a Xiaomi kínai oldalára visz, hátul pedig egy három lépéses útmutató, melynek középső QR kódja a Kínában népszerű WeChat oldalát nyitja meg. Alul már található pár technikai infó, de az is kínai nyelven. Ha csak ennyit látnék egy áruház polcán, nem biztos hogy megvenném. Meglépő, hogy nincs rajta sem Xiaomi felirat, sem logó, annak ellenére hogy a Xiaomi nevével hirdetik a terméklapon. És mivel Xiaomi, bátran nyomtam rá az előrendelésre.
A dobozban a kockán kívül egy fejhallgató szerű csatlakozó van, melynek microUSB portján keresztül tölthető a kocka. A fura csatlakozó két oldalt található tüske segítségével tölti a készüléket. Ötletes megoldás, jól néz ki és jól működik! MicroUSB csatlakozót viszont nem tálalunk a dobozban, nem nagy dolog, de bele tenni sem lenne az.

 

Kinézet

A kocka felépítése nem rejt meglepetést. A rajta lévő matricák formája az elemek pozícióján megfelelően egyedi. A sarkokon egy oldalt erősen lekerekített négyzet, a szélén levő középső kockák a belső felén lekerekített négyzetek, középen pedig minden oldalról lekerekített négyzet van. Azért emeltem ki így a formákat, mert a használatban segítséget jelentenek. A kocka színei inkább pasztel színek, a fehér, sárga, kék, zöld rózsaszín és narancs. Kicsit élénkebb színek jobbak letten volna, de esztétikailag jól mutatnak. A kocka nagyon könnyen forgatható, versenykocka szerű, oldalai egy ujjal is elfordíthatóak.

Beüzemelés

A használatba vétel nem ment könnyen, mivel a doboz és a rövid használati utasítás kínaiul van. A leírásban szereplő QR kód ismét a WeChat alkalmazást nyitja meg. Az egyetlen angol szó a Giiker volt, arra rákeresve viszont azonnal megtaláltam az alkalmazást, mely SuperCube néven fut (érdekes módon "Geeker" néven is ezt dobja fel). Az alkalmazás sok, számára lényegtelen dologhoz kér hozzáférést, helyadatok, telefon és tárhely, sosem örülök az ilyennek. Szerencsére ezek közül megelégszik a helyadatokkal is. A nélkül viszont nem fog tudni kapcsolódni.
Az alkalmazás is kínai nyelven indul, ami kezdett megijeszteni, de szerencsére hamar angolra váltott. A kockához szeretett volna kapcsolódni a telefonnal, de alapból nem sikerült. Mozgattak, hátha attól bekapcsol, de úgy sem ment. Kis idő múlva előjött egy leírás, hogy miket próbáljak meg. Szerencsére ott volt az is, hogy teljesen töltsem fel és kapcsoljam be a GPS-t, így egy fél órára a töltőre raktam. Töltés után az alkalmazás gond nélkül kapcsolódott, annak ellenére, hogy nem adtam hozzá a Bluetooth eszközök közé. (Pedig ott is megjelenik)
A kocka és az alkalmazás egymásra hangolódott, indulhat a móka!

Használat

Az alkalmazás

Beállítások

Az alkalmazás fő képernyőjének bal felső sarkában egy kinyitható sáv található, melynél kikapcsolható a hang, lekérhetjük az alkalmazás verzióját (jelenleg 2.1.0) és a nyelv váltás található (Angol és Kínai).

Profil

A jobb felső sarokban a kocka sziluettje visz a profil oldalunkra. A profil oldalunkon a törpe ikon alatt láthatjuk a nevünket és az egyedi azonosítónkat. Alatta a kocka képe (mely forgatható) az aktuális pozíciókat megjelenítve. Lentebb átnevezhetjük a generált nevünket, mutatja az összes pörgetés számát és a telefon töltöttségét, valamint a kocka szoftverének a verzióját. (Firmware edition 35).
Lent pedig szét lehet kapcsolni és alap helyzetbe lehet állítani a kockát.

A fő képernyőre visszatérve választhatunk a tanulás (Learn) és a játék (Game) között.

Tanulás

A tanulásnál 8 oktató játék van. mindegyiknél választható a tanulás és a teszt között. A tanulásban játékosan bemutatja az elemek 3 fő pozícióját és szerepüket (középső a király (King), mely uralja a királyságot, kereszt alakban a varázslók (Mage), melyeknek két színe van, védik a királyt és tartják a szövetséget a szomszédos királysággal, a sarkokon pedig a harcosok (Warrior), melyek 3 színűek és őrzik a határt, illetve szintén tartják a szövetséget a két szomszédos királysággal. Utána jönnek a szintek, felső lap (U face), felső szint (Top Layer), középső szint (Middle Layer), alsó szint (Bottom Layer) és az alsó lap (D Face). Majd az irányokat és a forgatások mértékét magyarázza el. Ezeket megismerve pedig egy rövid tesztet kell végigvinni, hogy megértettük, megjegyeztük-e az alapokat. A egész nagyon egyszerű és hasznos. A második tesztben már apró feladatokat kell végrehajtani, pontos utasítások alapján. Mindegyik szintet csak az előző elvégzése után kezdhetjük el.

Játék

Játékból négy fajtát találunk.
Color Memory: Egy oldalt két megadott színt kell a megfelelő pozícióba forgatni időre.
Pixel Puzzle: Megadott mintát kell kirakni egy oldalon időre.
Cube Crash: A leeső színeket kell forgatással eltalálni.
Cube Miner: A korábban említett figurákkal kell a kockán úgy vándorolni, hogy a megadott értéket összegyűjtve eljussunk a kijáratig adott lépésszámmal.

Ebből az utolsó a legérdekesebb, bár a hetedik szinttől már nagyon nehéz.

Kirakás

A főképernyőn a bal alsó ikon egy kis rakéta, ami segít kirakni a kockát. Egy jól összekevert kocka kirakható 30-40 lépésből, ami meglepett. A kirakás egyszerű, csak a megadott irányba kell forgatni a kockát (a középső színek felül fehér, bal oldalt kék, jobbra pedig narancs, mindig ez az alapállapot) majd a képernyőn mutatott forgatást kell elvégezni. A forgatás sebességét lehet állítani. Teljesen kezdőként is kb. 1 perc alatt kirakható. Ha elrontjuk a lépést, akkor ismét a megfelelő pozícióba kell fordítani a kockát, majd mutatja a következő forgatást. Természetesen a megtett lépéseket nem kell megismételni, a kocka mindig tudja az aktuális helyzetét és kiszámolja a megoldáshoz vezető lépéseket.

Világranglista

A főképernyőn alul középen a játékok statisztikáit látjuk, játékonként mutatja a világranglistát.

Stopper

A főképernyőn jobb oldalt pedig egy stopper található, mellyel le tudjuk mérni  hogy mennyi idő alatt és hány forgatás segítségével raktuk ki.

Összegzés

Sokkal többet kaptam, mint amit vártam. A kb. 9000 forintért nem csak egy remek minőségű kockát kapunk, amihez az alkalmazás segít kirakni a kockát, hanem sok oktató anyagot és több játékot is, kiterjesztve a kockában lévő lehetőségeket. Rég voltam ennyire elégedett egy termékkel. A kezdeti minimális zökkenőket bőven kárpótolja a kapott élmény.

Ami tetszett

 • Remek minőség, könnyen forgatható
 • Tökéletes alkalmazás (Androidon próbáltam)
 • Oktatóanyag
 • Több fajta játék
 • Ötletes töltés

Ami nem tetszett

 • A beüzemelést könnyebbé tenné egy angol nyelvű leírás
 • A pasztel színek helyett jobb lenne kicsit élénkebb színeket használni

Hol kapható

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

 

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

Szólj hozzá!

Legyél te is drón pilóta! - Xiaomi Mitu Wifi Drón - Teszt

2018. augusztus 24. 14:09 - Kinai cuccok blog

720P-s élő videó képpel, FPV quadcopter

A Xiaomi MITU részlege egyebek között a játékokért fejlesztéséért is felel. Tesztünk következő alanyát - bár a gyártó is játéknak titulálja - használat közben nem csak annak éreztem. A Xiaomi nem titkoltan a DJI Tello ellenfelének indította a MITU drónt szórakoztató funkciókkal felvértezve.

Csomagolás

A Xiaomi Mitu akkumulátorral, töltőkábellel, 6 rotorral, védőkeretekkel érkezik. A doboza szép színes, játékot sugalló.

xiomi_mitu_dron_01

A Xiaomi Mitu 91 × 91 × 38mm méretével elég kicsi és csak 88g súlyú. Wifi és bluetooth kapcsolatokat kezel, okostelefonnal vagy külön megvásárolható vezérlővel irányítható (ezt nem próbáltam). Elöl található a kamera, amely 2 MP-es és 30 fps-sel képes 720 videókat rögzíteni, valamint 1600 × 1200 képpont felbontású fotókat. Az egyik oldalán a ki- és bekapcsoló, a másikon az akku kivételét segítő gomb található.

A kamera alatt egy infravörös szenzor, amely harci módban lesz használva. Ez azt jelenteni, hogy ha egy barátunknak is van egy MITU drónja hatalmas légicsatákat vívhatunk egymással. Az alkalmazáson belül egy virtuális hatókört láthatunk. Így, amikor megcélozzuk a másik Mitu drónt és tüzelünk, találatkor megrázkódik a célbavett drón és ezt a képernyőn is látni lehet. Alul egy ultrahangos szenzor található, ez felel a magasságtartásért, a motorok szénkefések, oldalról tudjuk felpattintani rá a csomagolt védőkeretet.

xiomi_mitu_dron_02

Használat

Összeszerelés és feltöltés után már használható is a masina. Olyannyira egyszerű kezelni, hogy erről nem is írnék litániákat. A telefonra fel kell telepíteni a Xiaomi Mitu appot (Androidra és iOS-re is ingyenesen beszerheztő). A csatlakoztatáshoz keressünk rá a wifi kapcsolatokon belül a drónra (a kezdeti jelszó 123456789). Majd mehet is a móka. Az alkalmazáson belül megtalálhatóak a virtuális joystickok, de a telefon mozgatásával (a telefon gravitációs érzékelőjével is) is repülhetünk, ez nálam valamiért 10-ből 4-szer nem ment. Vannak dedikált gombok a drón fel- és leszállásához, valamint egy gomb a kézből felszálláshoz is. Pár perc alatt minden elsajátítható és remek móka tud lenni bel- és kültéren egyaránt.

A vezérlés elég könnyű, ami furcsa az a gyors megindulás és a megállás. A lebegést stabilan hozza. A maximum magasság 25m, ez állítható az applikációban. A belső tárhely 4 GB, ide rögzíti a képeket és a videókat az eszköz. A letöltéshez az USB-s kapcsolatot ajánlom, mielőtt megőrülnétek, mert nem sikerült túl fényesre a wifin át töltögetés. 

A Xiaomi elvileg dolgozik még azon, hogy programozható legyen az eszköz, ahogyan a versenytársnál. Ha ezt sikerül megoldani mindenképpen a legjobb lesz ár/teljesítményben, enélkül azért azt kell mondjam a DJI megoldása jobban tetszik (bár az ára is magasabb kb. 15.000 Ft-tal). Ajánlom ezt az eszközt azoknak, akik még csak most ismerkednek a drónozással, illetve azoknak is akik már régóta művelik, de elkél egy játékszer is a profi drónjuk mellé.

Ami tetszett:

- beépített memória
- nagyon stabil, könnyű kezelni
- nagyon szimpatikus ár

Ami nem tetszett:
- a fizikai kontroller nekem hiányzott
- nincs EIS (elektronikus képstabilizálás)
- eléggé fapados még az applikáció

Hol kapható

A Xiaomi Mitu drón már 20 ezer forint alatt elérhető. 
A GearBesten Priority line szállítási móddal Áfa  és Vám mentesen rendelhető!

Gearbest

Banggood

AliExpress

Ebay

A tesztért köszönet Murzil-nak!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!  

A Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

Szólj hozzá!

Carbon Fiber, a hordozható elektromos roller - Teszt

2018. augusztus 18. 15:50 - Kinai cuccok blog

carbon-fiber-a-hordozhato-elektromos-roller-teszt-osszecsukhato-6600mah-akkumulator-akksi-5_5-colos-kerek-01.jpg

A kis rollerek kisebb kerékkel, akkumulátorra és hatótávval rendelkeznek a nagytestű társaikhoz képest, néha mégis jobb választásnak bizonyulnak, mert hordozhatóak és könnyebbek is. Fiataloknak, nőknek, csak rövid távra rollerezőknek vagy tömegközlekedőknek sokkal célszerűbb egy ilyen roller. A kompromisszumokat figyelembe véve mindennapi közlekedésre is alkalmas.A korábban tesztelt rollert is rendszeresen használom, így kíváncsi voltam, hogy egy jóval olcsóbb modell mit tud.

Tovább
Szólj hozzá!

Lenovo P8 Tab3 Tablet - Teszt

2018. augusztus 13. 23:10 - Kinai cuccok blog

3GB RAM, 16GB ROM, 8 colos kijelző, FullHD, Sim kártya

A Lenovot szerintem senkinek nem kell bemutatnom, a pekingi székhelyű monstrum a világ vezető személyi számítógép gyártója. A cég viszont nemcsak PC-ket gyárt, széles termékpalettájukon a tableteknek is bérelt helye van. Egyik legnépszerűbb modelljük a P8, amit TAB3 8 Plusként is ismerhettek. Alin, Gearbesten ez az egyik legtöbbet eladott, jelenleg is forgalomban lévő táblagép, így hát éppen itt az ideje, hogy mi is tegyünk rá egy pillantást.

Tovább
Szólj hozzá!

Elindult új oldalunk, a kinaicuccok.eu

2018. augusztus 12. 20:47 - Kinai cuccok blog

Blogunk és Facebook oldalunk hat és fél éve indult, tesztekkel. Majd az igényeket látva elkezdtünk a vásárlást, reklamációt és spórolást segítő cikkeket is írni. Szépen lassan bővültünk Facebook csoportokkal is, ahol a közösség egymásnak is segíteni tudott. Nemrég elindítottuk Instagram csatornánkat és Videós teszteket is készítettünk. Mindezek megkoronázásaként pedig elindítottuk saját portálunkat is, ahol a különböző oldalakon összegyűjtött tartalmat gyúrtuk egybe, hogy kényelmesen, elérhető legyen minden információ egy helyen. A korábbi oldalaink is ugyanúgy élni fognak, de ezentúl kinaicuccok.eu oldalunkon fog minden tartalom először megjelenni.

Gyertek és használjátok sok szeretettel, mert sok munkával nektek készült! :)

portal-indulas.JPG

2 komment
Címkék: blog kinaicuccok

Utorch akkumulátoros asztali lámpa - Teszt

2018. augusztus 06. 19:00 - Kinai cuccok blog

UTorch Q2

akkumulatoros-asztali-lampa-teszt-utorch-q2-01b.jpg

A húgom kapott egy ilyen lámpát egy itthoni nagyáruházból. Annyira megtetszett, hogy elkapott a nekem is kell érzés. De természetesen először szétnéztem Kínában. Ha nem is személyesen, de interneten mindenképp. És meg is találtam, fél áron. Igaz Kínából Utorch (12,99 dollár) néven jött. Itthon Avide (6999 ft) fantázia néven kapható. Nézzük, van-e különbség köztük!

Tovább
Szólj hozzá!

Xiaomi M365, Ninebot ES1 és ES2 elektromos roller összehasonlító - Teszt

2018. augusztus 03. 16:00 - Kinai cuccok blog

kínai elektromos roller

xiaomi-m365-segway-ninebot-no-9-es1-standard-es2-sport-osszehasonlitas-16-a.jpg

Az utóbbi időkben ha elektromos rollert kellett ajánlani, mindig a Xiaomi M365-öt javasoltam. Remek teljesítménye, jó minősége és elfogadható ára miatt ez volt a legjobb választás. Időközben megjelent a Ninebot No. 9 (ES1), mely sok szempontból jobb volt a Xiaomi rollerénél, de sebességben sajnos alulmaradt.
Nemrég megjelent a kettes verzió is, mely megőrizte elődje jó tulajdonságait, a teljesítményben is egyenrangú ellenfele lett az M365-nek és végre az ára is versenyképes, így elmondható, hogy az eddigi király, az M365 trónja veszélybe került. A Xiaomi mégsem kesereghet, hiszen a Segway Ninebot is már az ő márkacsaládjába tartozik.
Mivel egyszerre kaptam meg az ES1 és ES2 rolleremet és sok szempontból hasonlítanak is egymásra, illetve sokan kíváncsiak rá, mi a különbség köztük, egy cikkben fogom bemutatni őket.

Tovább
Szólj hozzá!