Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Xiaomi Mi Band 3 - a tuti befutó

2018. augusztus 20. 18:00 - Kinai cuccok blog

xiaomi-mi-ban3-band-3-fitnesz-karkoto-karora-okosora-01.jpeg

Évek óta használom a Mi Band 2 karkötőt, teljes megelégedéssel. Minden funkciója tetszik, sőt az alvásomat is sikerült rendbe tenni a segítségével. Most végre megjött a 3-as is, kíváncsian álltam a teszt elé.

Csomagolás, kinézet

A Xiaomi Mi Band 3 csak fekete színben kapható, mint az elődök, viszont a pánt grafit fekete, termál narancs és mély kék színekben kapható (és ezek csak a gyári színek). A csomagolás azt mondanám szokásos, csak most a teteje átlátszó a doboznak. A hátoldalon minden fontos gyártói adatot tartalmaz, belül a töltőt és egy felhasználói könyvet találunk az eszközön kívül. A kb. 8,5 gramm súlyú karkötő fényes, csepp kialakítású. Kerekebb, mint az előd és elliptikus alakú. Ennek köszönhetően olyan érzésünk van, mintha az információ vízcseppen keresztül jelenne meg. A Xiaomi Mi Band 3 nagyobb képernyővel rendelkezik a második generációs modellhez képest. Egy 0,78 hüvelykes PMOLED kijelzőt használ, ez 128x80 pixel felbontású és 193ppi pixel a képpont sűrűsége. Ez a piacon a legmagasabb PPI-s megjelenítő az okos karkötők között. Egyszerre 24 kínai karaktert képes megjeleníteni.

A töltőcsatlakozó alul, a szívritmus-érzékelő a hátsó részen van, az eddig megszokott módon. A csuklópánt kialakítása megegyezik a Xiaomi Mi Band 2-nél alkalmazottal, egyedül a kapocsgomb felszínének alakja más és a lyukak nagyobbak. A gyári adatok szerint megfelelt az ISO-10993-5/10 biokompatibilitási tanúsítványnak és az európai RoHS környezetvédelmi tanúsításnak. Érzetre eléggé kényelmes viselést biztosít. Összesen 12 féle hossz állítható be, amely szerintem a legtöbb csuklóra jó.

Használat

Nálam bekapcsolás és a párosítás után rögtön frissítette a firmware-t a Mi Fit applikáción keresztül. Kb. 1 perc után már használatba is vehettem.

Az első szemet gyönyörködtető tulajdonság a második generációs modellhez képest a kijelző. A második generációnál ez nyilvánvalóan gyenge pont volt. A második jó dolog a funkciók fejlődése: - telefon megkeresése (find the phone) - karkötő zárolása - időjárás értesítések - emlékeztető, amely a telefontól függetlenül tud riasztani - pulzusszám figyelés (ha a beállított értéknél magasabb, jelez a karkötő) Természetesen ezeken felül képes minden olyan egyéb információ megjelenítésére, mint az idő, a lépésszám, a megtett távolság, a kalóriafogyasztás és a fennmaradó akkumulátor teljesítmény. Az egyik legfontosabb frissítés a harmadik generációban, olyan sportfunkciók hozzáadása, amelyek lehetővé teszik a karkötő használatát a gyakorlatok önálló elvégzéséhez, ami nagyon kényelmes. A karkötő 50 méterig vízálló (5ATM), az úszás sem jelent vele gondot.

Miután a Mi Band 3 csatlakozik a telefonunkhoz, a sport üzemmód be automatikusan van kapcsolva. Ez automatikusan belép a mobil applikáció felületére (Minimum Android 5.0 vagy iOS 9 kell a használatához), és megjeleníti az idő és a futásteljesítményt teljes szinkronban az okos telefonnal. A gomb hosszú idejű lenyomásával a sportfunkció kikapcsolható és a folyamatos szinkronizálás lezárható. A gyors tartalom megjelenítés segítségével - amelyet szintén az appban állíthatunk - például az üzenetek valós időben jelennek meg a kijelzőn.

Akkumulátor, üzemidő

A beépített 110 mAh-es akkumulátor, szintén előrelépés az előd 70 mAh-s akkumulátorához képest. Bár a képernyő fényereje és mérete is nagyobb, a nagyobb akkumulátor ugyanannyit bírt ki, mint a Mi Band 2-nél. Nálam napi 5-7%-ot ment le, így a gyári 20 nap reális lehet. Bár én nem merítettem le teljesen, de az adatok alapján úgy számolom, hogy kb. 75 perc alatt lehet 0-100 %-ra tölteni.

Összegzés

A Mi Band 3 egyik legfontosabb frissítése egyértelműen a kijelző. A nagyobb képernyő által több funkciót is kapunk. Nekem már az előző generáció is tetszett, ezzel a szériával ismét be- és megtalált a Xiaomi. Ebben az árkategóriában szerintem verhetetlen eszközt készített. Talán GPS jó lenne bele, de ez nyilván az ár és az akkumulátor idő rovására menne. Teljesen ajánlott vétel.

A Mi Band 3 magyar firmware innen letölthető (regisztráció szükséges).

A karkötő itt kapható:

Gearbest

Banggood

AliExpress

Ebay

Hazai beszerzés

XiaomiShop

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

A Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr3114191741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása