Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Tronsmart Spunky Beat Bluetooth fülhallgató - Teszt

2020. május 03. 17:32 - Tomi0529

Earbuds, Earpods, Wireless headset. Rengeteg nevük van a forgalomban lévő vezetéknélküli fülhallgatóknak. Ezeknek a méretük is egyre kisebb, de sajnos sok olyan termék készül, amik használhatatlanok. Árban pedig 5,000ft-tól a csillagos égig. A gyártók szeretnek a hangzással játszani, így inkább rossz hangminőséget építenek és a trendi dizájnra fektetik a hangsúlyt. Nos, a Tronsmart Spunky Beat, nem csak szép, hanem elképesztő hangzással is bír. Nézzük is meg közelebbről!

Doboz

Az igényes doboz magában rejti a fülhallgatót, a különböző méretű gumikat és még egy usb kábelt aminek az egyik fele Type-c, a másik pedig sima normál méretű usb.

Használat

Sok fülhallgató járt már nálam. Xiaomi, JBL, Apple, Samsung AKG buds. Eddig ami igazán jó hangzással kecsegtetett, az a Samsung AKG buds volt. Bár a Tronsmart Spunky Beat hasonlít is a Samsungra. De nem csak kinézetében, hanem hangzásában is! Kezdjük az elején. Tronsmart füles elején találunk négy darab ledet, ami mutatja a töltöttség állapotát. Mágnesesen nyílik a bölcső, mint egy kis ékszerdoboz. Ide szintén mágnesesen tapadnak vissza a fülhallgatók. A tervezők előtt le a kalappal, ugyanis nem csak usb type-c-vel lehet tölteni a bölcsőt, hanem az egész doboz aljára integráltak egy kis USB káblet, ami bár csak 10cm, de arra elég, ha nincs nálunk kábel, akkor bárhol lehessen tölteni. Ez egy hatalmas pozitívum. A doboz oldalára került egy kis fogantyú is, sajnos ez elég rossz minőségű anyagból készült. Szívesebben fogadtam volna egy szép szövetet. A fülhallgatókat a bölcsőből kivéve hosszan meg kell nyomni a gombot mind a kettő fülesen és már mondja is, hogy bekapcsolt. Ilyenkor párosító módba kerül. Villog is szépen mind a kettő füles. Behelyezés kényelmes, nem esik ki. Észrevehetetlen a fülben, végre nem áll ki, mint a többi earbuds. Mind a kettő fülhallgató klipsz egy-egy érintő felülettel rendelkezik. Ezt persze behelyezéskor pár alkalommal akaratlanul is megnyomjuk. Szerencsére az érintőfelület nem csak dísznek van.  Hangerő szabályzóként, zene előre-hátra, play/pause módra is használható. Meglepően jól össze van rakva a fülhallgató. Bár anyaghasználat egy kicsit hagy kivetni valót. Bluetooth 5.0 modul található meg és Qualcomm qcc3020 típusú chip. Természetesen IPX5 besorolású vízállóságot kapott, vagyis korlátozottan bírja a vizet. De ne ezzel álljunk neki zuhanyozni. Hangvezérlést is támogat, pl Siri.

Hangzás

Egy fülhallgatónál mindig a hangzás a legfontosabb és szerintem ti is erre vagytok kíváncsiak. Amikor elsőnek hallottam a hangzását, nem hittem a fülemnek. Kristály tiszta magas, közép és mély. Magas hangszín talán már túl szép is. De aki ismeri az AKG fülhallgatókat, az ezt is imádni fogja. Azt kell mondjam, hogy a Samsung AKG budsnak ellenfele lehet. Hihetetlenül jó hangzást biztosít ez a kis Spunky Beat. Árban pedig verhetetlen. Minek is köszönhető a jó hangzás? Egyrész a kodeknek. Sok fülhallgató esetében csak SBC-codec található, ami egy álltalános tömörítés. Nem rossz, de az AAC vagy APTX jobb. A Tronsmart nem spórolt, így berakta az APTX/AAC/SBC audio codecet is. Apple felhasználók örülhetnek, mert szereti az AAC kódolót. Többször néztem, az androidos telefon és az apple számítógépem is AAC kodeket használt, kristály tiszta hangzással és mindenféle stream akadás nélkül. Annyira megtetszett, hogy legszívesebben nem is adnám vissza! Aki esetleg vezetéskor használná, tudja használni mono módban is. Zajszűrésért DSP és cVc 8.0 chip segít. Külső hangot nem képes beengedni, így pl. nem halljuk a külső zajokat. Frekvencia átvitel: 20-20khz. A gyártó szerint 15méter távolságot tud. Ez arra bőven elég, ha kimegyünk a konyhába egy üdítőért, a telefon pedig a töltőn marad a szobában.

Akkumulátor idő

A tokban egy 350mAh-ás akksi található. Vegyes használat mellett a gyártó szerint 7 órát bír, kb. az 5-6 óra a reális. Bár ha nem teljes hangerőn hallgatjuk, akkor tovább is bírja. Abszolút nem volt gond az akkumulátor idővel. A bölcső töltéshez két óra szükséges, még a kis earbudsnak elég 50 perc. Akár 90 napig megmarad a töltés az akksiban. Ez jó hír.

Összegzés

Hihetetlen hangminőséget produkál ez a kis masina. Aki megvásárolja, tuti, hogy imádni fogja. Kijelenthetem, hogy az eddigi legjobb füles a piacon, főleg, ha az árát nézzük! Többféle töltési móddal rendelkezik, vízállósági tanúsítványt is  kapott. Érintő felülettel rendelkezik és többféle codecet támogat. Egy picit jobb anyaghasználatot megérdemelet volna az earbuds. Összeségében eddigi legjobb fülhallgató, amit kipróbáltam.

 

Pro

  • Többféle töltési mód
  • Beépített usb kábel
  • Usb-type c csatlakozás+kábel töltéshez
  • Kiválló hangzás
  • Érintőfelület

 

Kontra

  • Fülhallgató anyag használata

 

Hol kapható

Tronsmart Spunky Beat - AliExpress

Lájkold Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr3515657552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása