Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Xiaomi Viomi V2 Pro és Alfawise V10 Max robotporszívók

2020. február 29. 19:15 - Tomi0529

Xiaomi Viomi V2 Pro

A Xiaomi híres a minőségi anyagokból tervezett eszközökre, és a jó megjelenésű termékek készítésére. Ez most sincs másképpen, ugyanis a gyönyörű fekete műanyaggal körbevont, tetején szürke fényes felület vonja be a porszívót. A tetejét egy aprócska,  360 fokban látó lézer vonza oda a tekintetet, ami egy kicsit ki is áll a tetejéből, mint egy kis torony.

Bár a Xiaominak voltak korábbi robot porszívói, de igyekszik mindig valami pluszt belerakni, hogy mégjobbá váljon az adott termék. Mondhatnánk, hogy ezek a robotporszívók mind egyformák, de ez nem teljesen igaz. Az egyik képes fent akadni, a másik nem tud felmosni és mindíg bele akad valamibe. Nos a Xiaomi Viomi V2 pro -nál ezekbe a hibákba nem eshetünk.

Egyből látszik a fejlődés, ugyanis a portartály helyére került a felmosó tartály is. Korábbi verzióknál ezt hátra kellett helyezni, nem túl szerencsésen. Ügyesen mos fel, és végre tényleg felmos, nem csak maszatol. Ha már mosásnál tartunk, akkor a vizestartályt ezúttal elektronikusan vezérli a porszívó. Ez jó hír, ugyanis nem csak csepeg összevissza, hanem szoftver vezérli, hogy jobban adagolja, vagy pedig kevésbé.

A doboz tartalma bőséges, tartalmazza a porszívót, hálózati dokkolót, felmosó egységet és egy vizes tartályt is, valamint  két darab felmosó rongyot, angol nyelvű használati útmutatót és persze a portartályt.

A porszívó 2100Pa szívó ereje ügyesen felszívja még a szőnyegből is a nem oda illő dolgokat, illetve a nehezebb súlyú koszt is. Ez sok esetben kihívást jelent a robotporszívóknak, de szerencsére a Xiaomi Viomi V2-pronak és az erős szívóképességének, ez már nem akadály.

Dupla vizes tartállyal rendelkezik, így ha csak kevés vízmennyiségre lenne szükségünk, pl lamináltpadló, ahhoz tökéletes lehet. Amennyiben járólapot szeretnénk felmosni, akkor csak pattintsuk fel a multi vizes tartályt és ragyogó járólap fogad minket.

 

 

Smart zónáknak köszönhetően nem kell, hogy az egész lakásban zakatoljon, hanem kijelölhetjük, hogy pl. csak a nappaliban takarítson, vagy éppen a gyerek szobában.

Új generációs lézerrendszer most már 6x360fok/ms letapogatási idő és 8méter távolságban lát. Így gyorsabban érzékeli, ha valami vagy valaki éppen az útjában áll, majd szépen kikerüli és megy tovább a dolgára.

Sokan félnek attól, hogy nem fog felmászni a szőnyegre és a küszöbön nem fog tudni átmenni. Jelentem, ez sem akadály a porszívónak, ugyanis 2cm magasságra képes felmászni! Ennél magasabb küszöb nem igen lesz a lakásunkban.

Ez mindössze azt jeleni, ha van otthon sok küszöb és magas szűrő szőnyegünk, pl. shaggy szőnyeg, akkor ott is szépen kifog takarítani.

Szenzorok

Új generációs lézer letapogató szenzor, gyorsabb hatékonyabb

Vizes tartály érzékelő szenzor

Gyro szenzor

Szenzor koszolódás érzékelés

Szűrő állapota jelző

Dual tartály, vizes+ száraz egyszerre

 

Üzemmódok

Csak száraz

Nedves + száraz közös tartály

Erősen nedves

 

Mi home-appal vezérelhető, és automatizálható. Működési idő  60-130 perc, Töltési idő: 180-240perc. 550milliliteres a portároló fiók.

Azt hiszem a Xiaomi egy remek robot porszívót hozott létre, ami már nem csak ügyes, de valóban szép. Én személy szerint örülök neki, hogy végre nem fehér. Valahogy a fehér szín mindig kilóg és meglátszanak rajta a kosz foltok.

 

Specs VIOMI V2 Pro VIOMI V2
Víztartály 2 az 1-ben víztartály Külön
Portartály 2 az 1-ben portartály Külön
Víztartály elektronikus vezérlése Igen Nem
Tisztítási mód Kétirányú tisztítás, Z alakú mozgással Sima Z alakú mozgás
Ütemezhető porszívózás és felmosás Igen Nem
Több térkép kezelése Igen Nem

 

A robot porszívót megvásárolhatjátok itt, és ezzel a kuponnal kedvezményesen juthatsz hozzá:

Kupon: C3F828B5B31EB000, GB-VOMV2PRO (359 dollár)

Link: Xiaomi Viomi V2 Pro

Európai raktárból egy hét alatt nálad lehet és csak 3 dollár a szállítási költség!

Ha vásárolnál, friss kuponért írj az a Facebook oldalunknak!

 

Alfawise V10 Max

Lézerrel navigáló száraz és nedves robot porszívó.

Az Alfawise a Gearbest sajátmárkája, minőségi de megfizethető márkát képviseli.

Takarítani meg persze senki sem szeret. Hiszen milyen jó is lenne, ha valaki kitakarítana helyettünk. Addig ülhetnénk a kanapén szürcsölhetnénk egy finom teát és közben valaki kitakarítana. Erre egy remek megoldás lehet egy robot porszívó. jó-jó, de olyan drágák, mondhatnánk. Erre kínál remek megoldást az Alfawise, ugyanis az Alfawise híres az olcsó, de minőségi termékekről. Ez most sincs másképp, az Alfawise V10 Max esetében.

A robotporszívó dizájnját nem vitték túlzásba, kissé olcsóbb, de minőségi műanyag anyaghasználat. Hófehér dizájn, mintha hasonlítani akarna társaira. Ez a robot porszívó felmosni is képes.

Természetesen nem spórolt az Alfawise a hardverekkel, ugyanis nem csak lézer tapogatja le a szobákat, hanem további 32 szenzor is. De ez mire is jó ? Miért is kell ennyi szenzor? Gondoljunk csak bele. A porszívó kint van a konyhában és van néhány szék. Sajnos a kis porszívó eltévedne, vagy folyton neki menne az egyik szék, vagy asztal lábának. Emiatt szükség van ,,szemekre” jeleneseteben a sok szenzorra. Így biztos, hogy nem téved el és rendesen fel fog takarítani a robotunk, legyen az bármilyen helyiség. Telefonos alkalmazásnak köszönhetően láthatjuk a helyiséget, mint egy kis térképet, amolyan porszívó szemszögből.

Biztos előfordult már, hogy munka közben eszünkbe jut, takarítani kell... Semmigond, ugyanis a porszívót távolról is lehet be lehet indítani! Ehhez persze az is kell, hogy ne legyenek szanaszét olyan dolgok, amit be tud gyűrni maga alá. (Pl. kábelek)

Szerencsére a tervezők gondoltak arra is, hogy ne kelljen minden nap kiüríteni a por tartályt, hiszen így elveszne a robotság mivolta. Így a száraz tartály mérete 400ml a nedvesé pedig 450ml.

 

Felmosási funkció

Felmosása meglepően jó. Ennek a szintje állítható, hogy kevésbé vizezze össze a padlót vagy rendesen -erősebben. Ez akkor jön jól, amikor sok helyen laminált padlónk van, ugyanis az nem szereti a vizet. Így oda nem kell nagyon nedves felmosás. A tartály könnyen cserélhető, így víz utánpótlás, vagy kiöntés nem bonyolult. Természetesen mosható a felmosó rongy része, de abból kapunk két darabot is.

A mosható szűröknek köszönhetően hosszú élettartamúak, szerencsére nem kell vásárolni külön. De ha szeretnénk, akkor mindenféle kiegészítőt lehet vásárolni, szűrőket, kiskefét és felmosó rongyot is.

Telefonos alkalmazás segít a használatban, illetve láthatjuk, hogy merre jár a porszívónk és automatizálhatjuk is. Illetve azt is láthatjuk, hogy a helyiségekben milyen akadályok vannak. A porszívó Wifivel csatlakozik a helyi hálózatunkra, így elérhetjük bárhol és bármikor, még akkor is, ha nem tartózkodunk otthon.

 

Automatikus töltési dokkolás, érzékeli, ha lemerül és visszatér a töltőre, amint 20% alá esik a töltöttség. Végre egy szuper eszköz amit nem kell kézzel töltenünk.

Egy töltéssel 120 perc használati idő áll rendelkezésre, köszönhetően a 4500mAh kapacitású akkumulátornak, ezt nagyából be is tartja.

Töltési idő mindössze 3-4 óra.

A robot porszívót megvásárolhatjátok itt:

Kupon: ALFAV10MAX

Link: Alfawise V10 Max

Ha vásárolnál, friss kuponért írj az a Facebook oldalunknak!

 

Ha vásárolnál, kérlek a linkünkön keresztül tedd, ezzel is támogatod a munkánkat! Köszönjük!

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr2015553900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása