Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Ketté vehető hangprojektor! Alfawise XBR 08 soundbar - Teszt

2019. április 27. 17:04 - Tomi0529

Rossz idő esetén nem szívesen megyünk sehova, inkább beülünk a tv elé és megnézzük kedvenc sorozatunkat vagy filmünket.

De milyen jó lenne, ha tökéletes hangminőségben hallanánk a hangokat. De sajnos a legtöbb televízión a gyártók a hangzással spórolnak, mert kell a kisebb hely. Ezért erre jó megoldást kínálhat egy jó soundbar. Vagyis egy hangprojektor. Mostani teszt alany pedig a jól ismert minőség a Gearbest saját márkája az Alfawise családtag egyik terméke az Alfawise XBR-08.

 

Doboz

A doboz sok jó dolgokat rejt. Ugyanis kapunk egy jól kinéző távirányítót, egy hálózati adaptert, a soundbart, egy összekötő kábelt, illetve 2db műanyag hangfal tartó tálcát. Ugyanis ez a hangprojektor nem csak a tévé elé helyezhető, hanem a tv mellé is, párban!

Dizájn, használat

A dizájn elég szépre sikeredett, magasfényű fekete lakozott felület, elől pedig apró lyukacsos rácsú fém, amiben elhelyezkednek a 2x2db 10wattos hangszóró, illetve a jobb oldalon a kezelő gombok, usb és kártya olvasó és elöl pedig a kijelző, ami mutatja a hangerőt, illetve, hogy milyen üzemmódban vagyunk.

A hangprojektor szét szedhető így nem szükséges a tv elé vagy a falra szerelni, hanem akár a tv mellé is helyezhetjük. Ez jól jön pl. ha számítógépre szeretnénk kötni, ott szerintem jobb, ha a monitor mellett van a hangfal. Bár a toldó kábel, amit be kell dugni a két hangfalba az elég rövid kb. 1méter.

Bemenet van bőven, egy jack csatlakozó, egy usb, egy micro sd kártya, egy fm rádió, egy bluetooth és egy optikai bemenet. Igen optikai bemenet, ami nagyon sokszor jól jön, ha tvre szeretnénk kötni, vagy egy media lejátszóhoz.

Hangminőségre nem rossz, de persze ne várjunk THX hanghatást. De még mindig jobb, mint a beépített tv hangszórója. Szerintem a hétköznapokra mindenképpen megfelel. Az már csak plusz ráadás, hogy sok bement közül választhatunk. Magas és mély hangok is elég jól kitudnak jönni, annak ellenére, hogy nincs külön mélynyomó láda. Ma meg már fontos, hogy nem 2db nagy faláda van a tv mellett, hanem egy szép termék.

Összegzés

Ahogy megszoktuk a Gearbest Alfawise termékei elég jók. Olcsóak, jól néznek ki és megbízhatóak. Nem kell tartani attól, hogy tönkre mennek, hiszen nem egy nagyon ócska vacak kínai termék amit a Kőbányai piacon árulnak. Egy átlagos felhasználónak teljesen megfelel. Aki meg nagyon profi hangzásért van oda, az úgy is megveszi a méregdrága hangfalt.

Pro

  • Ketté szedhető hangfal
  • Jó dizájn
  • Többféle Eq
  • Szép kijelző
  • Jó távirányító
  • Többféle bemenet (Optikai bemenet is)

Kontra

  • Halk apró zaj
  • Nem jár optikai kábel
  • Toldó kábel picit rövid,  1 méter

Hol kapható

A Gearbestről áfa és vám mnetesen rendelhető!

Gearbest

 

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr5615554090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása