Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

A hordozható rollerek királya, a Futurer Dual Drive - Teszt

2019. július 27. 11:35 - Tomi0529

Most már elmondható, hogy sokféle roller szaladgál az utakon, kisebb kerekű, szélesebb már-már Chopper szerű járgányok, vagy a nagy nehéz 40kg-os monstrumok. Színes a paletta és ez így van rendjén. Sok gyártó készít dupla motoros erős rollert, de sajnos ezek általában nem a praktikusságról szólnak. Vagy túl nagyok, vagy túl nehezek. Egy 30kg-os rollert sajnos nehéz felkapni a vállunkra, vagy akár a tömegközlekedésre nehéz felvinni. Bár nem mindenkinek fontos a kompaktság, emiatt is népszerűek a nagy rollerek. Kompakt méretben viszont nehéz elkészíteni egy olyan rollert, amit nem csak összedobnak. Itt gondolok tipikusan arra, amikor: „Dobj rá két motor azt viszlát”. Igen de, hogy a kettő motor megfelelően gazdaságosan és hatékonyan működjön, azt nehéz összehozni.

Sokan ismerik már az Etwow rollereket, amik a tartósság, megbízhatóságról híresek. Szervizelés és hiba nélkül megtesznek több ezer kmert, kevés ilyen roller van a piacon, ami ennyire jó, időtálló és praktikus a hétköznapokban is. Itthon a kizárólagos forgalmazó a Futurer elektromos rollerek, nem csak forgalmaznak és szervizelnek, de egy saját fejlesztésű dupla motoros, dupla akkus projekttel is kijöttek, ami egyedülálló ,2019-es Booster v-re épülő Futurer Dual Drive névre hallgat.

De mi is ebben a saját fejlesztés? Itt 2db kontroller, 2db akkumulátor, 2db motor dolgozik teljesen összhangban, amit az Etwow eredeti állapotában nem tud. Elég zárt a rendszere és nem lehet mindenféle -sufni tuningal hekkelgetni. De hála a Futurernek, sikerült megalkotni egy kis szörnyeteget.

 

Teszt, dizájn, teljesítmény

A kinézet ne tévesszen meg senkit, ugyanis a Dual Drive, egy Booster-V 2019 típusra épül. Tehát ugyanaz az a váz, ugyanaz az 500wattos motor került bele, de immáron 2db. Így dupla erőre, dupla nyomatékra képes. Mivel az egyik motor segíti a másik munkáját, így egy picivel gyorsabban is tud menni, illetve hatékonyabban. Látszik, hogy a Futurer nem spórolt az alkatrészekből, ugyanis rakott bele még egy 10.5Ah Samsung akkumulátort, amit a kormányoszlopra helyeztek el egy gyönyörű bőr táskában. Így a 2x10.5Ah akkumulátorral már kellő energiát kap a motor és hatótávra sem lesz panaszunk. Továbbá a kettő akkumulátort külön-külön kell töltenünk, de jár hozzá 2db töltő, így a töltési idő maradt a 4óra. A hátsó villa is cserélve lett egy erősebbre, hiszen itt már komoly erők vannak. Így nem kell tartanunk a bajtól, hiszen egy lézervágott acél villa tartja az egészet. Biztos sokan gondolkodnak, hogy jó-jó, de valahogyan meg is kellene állni és nem látok tárcsaféket... Azt hiszem eljött végre az az idő, amikor is búcsút inthetünk az összes fizikai féknek. Miért is? A Futurer Dual Drivenak annyira erősre sikeredett a motorfékje, hogy teljesen megállít minket. Legyen az illető 60kg vagy 100kg, a hátsó kerék konkrétan fekete csíkot húz utánunk az aszfalton! Eddig még egy rolleren sem tapasztaltam ehhez hasonlót. Így nem kell tartani a fék túlmelegedéstől vagy kopásától sem.

Erő, használat

2X500watt erő mire is képes? 35%-os emelkedőre képes felmenni, Hármashatár-Hegyre vígan felviszi a roller kedves tulajdonosát, illetve a Kiscelli út, Citadella még a 90kg-os embernek sem okoz gondot. Gyorsulása szinte hihetetlen, meghúzzuk a gázkart, egy picit hátra dob minket az erő miatt és mire észbe kapunk, már bizony 40km/h-al megyünk. Vagyis mennék, ugyanis sajnos az órája egy picit csal, így a 40km/h az a valóságban inkább csak 36-38km/h. De szerintem egy 8” kereken száguldozni bőven elég ez a sebesség.

Dupla akkumulátort is kapunk, itt igazából nem a hatótáv végett van szükség a dupla akksira, hanem hogy mind a kettő motor megfelelő áramerőséget kapjon, így az akkumulátor is hosszabb élettartamú lehet, illetve egyformán kapnak feszültséget és áramot a motorok. Visszatöltés természetesen itt is van, kb 20% -ot sikerült visszatölteni, ami szerintem elég jó arány. Rugózása valami fantasztikus, köszönhetően a dupla motornak, itt mind a kettő motoron légbuborékos tömörgumi van, ami elég jól elnyeli az út hibákat, bár csak a sima egy motoros Booster-V nek is ilyen hátsó kereke lenne...

Kapunk sport módot, sebesség limitálást, tempomatot, fényérzékelős lámpákat, motorféket és surlódó féket illetve Zero start funkciót.

Sajnos az első lámpa továbbra is halvány maradt, ezen még az Etwow nem javított, reméljük, hogy a jövőben bele kerül egy erősebb lámpa is. Tempomatból is csak automata van, szinten tartva a sebességet bekapcsol magától. Ez kikapcsolható, ha valakit esetleg zavarna. Bár én személy szerint jobban örültem volna neki, ha egy manuális gomb van. Amikor akarom bizonyos sebességen megnyomok egy gombot és bekapcsol.

Booster-V és Dual drive rokonlélek

Bár a roller kinézetre teljesen megegyezik, csak a kormányoszlopon található táska, illetve elől a zárnál egy kis fekete doboz jelzi, hogy itt van valami. A sima Booster-V is elég jól sikeredett termék, de aki egyszer kipróbálja a Dual Driveot, biztos, hogy beleszeret.

Nem látom értelmét, hogy összehasonlítsuk a kettő modellt, ugyanis teljesen megegyeznek kinézetre, csak a hatalmas erő és hatótáv az, ami magasabb szintre emeli az élvezetet. Ha már hatótávnál tartunk, kb 70km-ert képes elmenni sport módban egy töltéssel. Ez szerintem már több mint elég. Én mindig azt mondtam, hogy felesleges, minek a 50-70km hatótáv, úgy sem megyünk annyit. De azt kell mondjam, hogy azért nem is olyan rossz dolog ez, bátran elmehetünk nagy sebességgel bárhova. Sikerült kifognom a legmelegebb napokat, a rollert szerint 45 celzius fok volt, de nem volt gond a nagy meleggel, illetve a motort sem sikerült túlterhelni, pedig a Citadella eléggé meredek és egy 90kg-os emberrel sem volt gond. Egy fontos dolgot nem említettem, ami szerintem sokakat elgondolkodtat, az pedig a roller súlya. A sima Booster -V súlya alig 11.3Kg, még a Dual Drive is csak 16.6kg! Nincs még egy ilyen kompakt méretű-súlyú és erős roller a piacon!

Összegzés

Igyekeztem mindenhol kipróbálni a rollert, terepen, városban, emelkedőn, hosszú leejtőn, nagy melegben és nem volt probléma vele. Másoknak is odaadtam, hogy próbálják ki, nekik mi a véleményük, hiszen egy igazi teszt attól lesz hiteles, ha többen próbáljuk és más súly elosztású emberek is mennek vele. Gyorsan sikerült több száz km-ert bele rakni a rollerbe... Volt, akiknek halál félelme volt, de akadtak olyanok is, akik azt mondták, hogy nah igen, itt kezdődik a roller.

Itt feltehetjük azt a kérdést, hogy talán szükség van ekkora teljesítményre ilyen pici kompakt vázon? Ugyanis többször fordult elő, hogy akkora erőt fejt ki a roller indulásnál, hogy a kormányoszlop nyekken egyet. Kormány törésről még nem hallottunk az elmúlt évek alatt, így nem hiszem, hogy most tartani kellene tőle, de azért egy ilyen prémium rollernél ez negatívum is lenne.

A kompakt méret, hatalmas erőt rejt magában, nincs is szüksége szerintem mindenkinek ekkora erőre, de aki szereti a száguldozást és a nagy nyomatékot, akkor most már kicsi méretben is megtalálja ezt.

Sajnos a gázkar még mindig eléggé harapós, ez azt jelenti, hogy 0-10km/h sebesség között eléggé rángat. Ez a dupla motoros rollernél a járdán a gyalogosoknál egy kicsit veszélyes lehet, de meglehet szokni.

Szándékosan a végére hagytam a roller elméleti árát, aminek az árcédulája 750,000ft. Az első hallásra és másodikra is drága. Bár, ha a sima Booster V árát nézzük 349,000ft és végül is 2db roller van egybe építve, ha úgy nézzük ...

A dupla motoros rollerek sajnos nagyon drágák, gondolok itt a Dualtronra. De ez is azt igazolja, hogy nincs mindenkinek szüksége erre. Ha valaki viszont kompakt méretben szeretné a hatalmas teljesítményt, akkor megtalálja a magának való ideális társat.

A Futurer 1 év garanciát vállal az akkumulátorra, 2 évet a vázra és korlátlan időt a motorra!

Ha bármilyen kérdésed merülne fel, keresd fel a www.futurer.hu-t!

Képekért köszönet: S. Krisztiánnak.

 Teszt videó: https://www.youtube.com/watch?v=iy7rf5dP_U8&t=

Az alap Futurer E-TWOW Booster V 


Ha vásárolnál, kérlek a linkünkön keresztül tedd, ezzel támogatod az ilyen tesztet készítését! Köszönjük!

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Az Elektromos rollerek és járgányok csoportját itt találod!

További Elektromos roller tesztek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr2915554008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása