Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

mini kulcstartó kamera (távirányító, riasztó, kémkamera)

2012. május 02. 20:29 - Kinai cuccok blog

Egyik kedvenc kütyüm ez a kém kamera. Pici, jól kitalált szerkezet ami a rejtett felvétel rögzítését teszi lehetővé. A kamera egy távirányítónak kinéző kis tokot kapott, diszkréten el tud lenni bárhol, nem feltűnő még akkor sem ha megnézik. A felvétel természetesen nem túl jó minőségű, ekkora lencsén nem tud sok fény bejutni kamerába. A rögzítés felbontása 640x480 vagy 720x480 változattól függően. Jó fényviszonyok esetén (nappali fény) jó felvételt készít. Lámpánál (bármilyen erős is az égő) vagy gyenge nappali fényben sajnos már használhatatlan, nem csak nagyon zajos lesz a kép hanem kivehetetlen lesz rajta minden.

Kapható kamu HD változatban is (1280x720), ami az alap felbontás szoftveresen felnagyított verziója (interpolált). Ettől a képe nem lesz szebb, részletesebb, cserébe több helyet foglal, sajnos parasztvakítás csak a jobb minőség. Létezik valóban HD változat is, itt teszteltem őket.

Az oldalába microSD kártya helyezhető, beépített memóriája nincs. 16GB-ig bővíthető, ami nagyon sok, tekintve hogy az üzemideje csak 70 perc körül van és az nem foglal többet 1-2 gigánál így akár egy 4GB-os memóriakártya is elegendő lehet, nem fog betelni. Tölteni pár órát kell, nincs rajta töltöttség jelző.

Használata egyszerű, 2 gomb van rajta. Az egyikkel be és ki lehet kapcsolni, a másikkal a felvételt lehet indítani és leállítani. A felvétel indító gombot hosszan nyomva fotó módba válthatunk, aminek nem sok értelme van mert a videónak megfelelő felbontású, nagyon gyenge minőségű képet tud csak készíteni. A másik két gomb nem megnyomható, csak dísznek van.

A csomagba a kamerán kívül csak egy miniUSB káblet kapunk melynek segítségével lehet tölteni a kamerát illetve le lehet menteni a felvételt. Ehhez nem szükséges telepítés, a kábel számítógépre csatolása után a memóriakártya egy külön meghajtóként jelenik meg.

A készenléti állapotot egy kis sárga led jelzi, ez felvételkor villog is. Egy kém kameránál nem annyira előnyös, de könnyen le lehet ragasztani vagy alkoholos filccel lefesteni.
A kinézete, kivitelezése jó, gumírozott bevonatot kapott így a fogása stabil és kellemes.
Van rajta madzagnak egy kis beakasztó, ezért adja magát, hogy a kulcstartón hordjuk és mindig nálunk legyen de a finom bevonatú borítás gyorsan le fog kopni, ezért ezt nem ajánlom.
 
Amire vásárlások figyelni kell: Sokan a kamera paramétereit helytelenül adják meg. A felbontás hiába HD, optikailag mindegyik csak 720x480-at tud. Az üzemidő majdnem mindenhol hibásan van feltüntetve. Van ahol 90 - 120 perces felvételt is írnak, én többet is próbáltam és maximum 70-75 percet tudottak felvenni.
 
Kipróbálni amúgy is érdemes, mert sok gyártó gyártja is nagy eltérések lehetnek a minőség tekintetében. Garanciát is érdemes rá kérni, mert sok minden el tud romlani rajta és javítani egyáltalán nem lehet.
 
A fentieket szem előtt tartva mindenképp jó vételnek tartom ezt a kis kamerát!

 

 

 

A kulcstartó kamera a Banggoodon 2000 forinttól kapható.

 Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr884484630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andie 2012.05.07. 14:26:40

Szia!
De jó, hogy átjöttem a blogodra! :)
Egy ilyen kütyük keresek régóta. Tudsz linkelni videót, ami szobai/irodai megvilágításban készült? (tehát pl éjszaka, de egy 60 wattos izzóval megvilágitott helyiségben). Azt írod, hogy nagyon rossz minőségü lesz - de mennyire? Mert pl a mobilomban is kb hasonló méretű lencse lehet, de ettől még szobai lámpánál is elég kellemes felvételt készít...

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.05.07. 15:00:59

Szia!
A 60W sajnos nem mérvadó mert egy kamrában az fényözön, egy nagyobb fürdőben is mert ott meg sok a fehér, de egy 20m2-es nappaliban már nagyon kevés az a fény. Természetesen jól kivehetőek maradnak a nagyobb dolgok, de a részletek elvesznek és a színek is. Próbálok keresni vagy csinálni egy ilyen felvételt nem ígérem, nézz vissza egy hét múlva :)

Schwarcz Magdolna 2017.10.06. 12:31:31

Szia! Tegnap érkezett meg a kütyü, több órás töltés után sem tudom bekapcsolni. Amíg töltőn van világít az égő, de ennyi. Sd kártyát már tettem bele. Tudsz valami 5letet adni, vagy küldjem vissza?
Magdi

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2017.10.06. 13:41:27

@Schwarcz Magdolna: Sajnos ez egyértelműen akkumulátor hibára utal. Mivel pár ezer forintos eszközről van szó, kicsi az esélye, hogy találsz olyat, aki tudná javítani. Visszaküldeni sem érdemem, bízzunk benne hogy visszafizetik az árát. Ha mégis vissza kellene küldeni, akkor a postaköltséget vissza lehet kérni:

kinaicuccok.blog.hu/2017/10/06/hogyan_kerjuk_vissza_a_paypalon_a_postazasi_koltseget_reklamacio_eseten

Schwarcz Magdolna 2017.10.06. 13:57:30

Köszi a gyors infót, már írtam a web áruháznak, várom a válaszukat :)
süti beállítások módosítása